İyi Parti’den flaş iddia: Reza Zarrab İran istihbaratı Savama’nın ajanı

İyi Parti Milletvekili Nuri Okutan’dan flaş iddia: “Reza Zarrab’ın İran istihbarat örgütü Savama’ya çalışan bir ajan olduğu devlet kayıtlarında var!”

İyi Parti nuri okutan reza Zarrab İran istihbaratı Savama ajanı iran iyi parti

İyi Parti Milletvekili Nuri Okutan, devlet kayıtlarında Reza Zarrab’ın İran İstihbarat Örgütü SAVAMA’nın bir ajanı olduğunun devlet kayıtlarında mevcut olduğunu savunarak “On yıllarca öncesinden Zarrab’ın ailesi bizce izleniyor ve biliyor, gözlemleniyor. Bu konuyla ilgili dosyalar devlet arşivinde var. Bilinmez bir şey değil. Gerek emniyet gerek MİT’in hazırladığı raporda var. Buna rağmen görmezden, bilinmezden gelinerek adeta mal hırsı devlet aklını esir almıştır” dedi.

İyi Parti Isparta Milletvekili Nuri Okutan TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündemde olan Zarrab davasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Nuri Okutan, Zarrab olayında  devletin elinde her türlü bilgi olmasına rağmen mal ve para hırsı nedeniyle bu bilgilerin devleti yönetenler tarafından dikkate alınmadığını savundu. Zarrab’ın ailesinin yasadışı işlerden dolayı Türk emniyet birimleri tarafından izlendiğini yıllarca takip edildiğini bildiren Nuri Oktan şunları söyledi:


“Reza’nın babası ve ailesinin bazı fertleri çeşitli yasadışı işlerden dolayı Türk emniyet birimleri tarafından on yıllarca takip edilmişlerdir. Buna ilişkin kayıt ve zabıtlar ilgili güvenlik birimlerinin arşivinde mevcuttur. Diğer taraftan Zarrab Tebrizlidir ve tam manasıyla  Türk şehri olan Tebriz’de Zarrab ailesini tanımayan yoktur. Tebriz Türklerinden kime sorulsa bu ailesinin İran devletinin kirli işlerini görmesiyle tanındığını ifade edecektir.

“Reza Zarrab, İran istihbarat örgütü Savama’nın elemanı”

Hatta Reza’nın SAVAMA’nın bir elemanı olduğu yönünde bilgiler mevcuttur. Peki nasıl oluyor da bu bilgiler devletin arşivindeyken bu kişiyle bakanlar ve genel müdürler ‘al takke ver külah’ yasadışı iş tutuyorlar? Bu tutum ancak kabile devletlerinde üçüncü sınıf diktatörlerin yönetiminde görülür. Devletin normal işlediği bir düzende bunun izahı yoktur. Ortada bir tuzak olduğu kesindir.


perakende sağlık altyapı inşaat İran

“ABD ile Türkiye’yi düşman etme tuzağı”

Bu tuzak ABD’yi çileden çıkartıp Türkiye’nin üzerine çullanmaya yöneltecek bir işe Türk yöneticilerini sokma tuzağıdır. ABD ile Türkiye’yi düşman etme tuzağıdır. Yüksek meblağlı ballı rüşvetlerle Türk resmi kurumları ve bankaları ambargoyu delme perdesi altında büyük bir komplonun içine çekilmişlerdir.  Bu tuzak Türkiye’yi yönetenler üzerinden Türkiye’ye karşı kurulmuştur.”

“ABD, Türkiye’nin Rusya’nın kucağına zorla itildiğini görmeli ve bu işe dur demelidir”

Zarrab olayının arkasında İran başta olmak üzere birçok istihbarat biriminin bulunduğunu iddia eden Nuri Okutan şöyle devam etti:


“Bu olayda FETÖ’cü polis ve savcıların bir piyon olarak kullandığı ancak bunun ötesinde İran istihbaratı başta omak üzere birçok ülkenin istihbarat birimlerinin bulunduğu artık görülmelidir. ABD’deki aklı başında yöneticiler ve kurumlar yapılan operasyonun ABD’nin çıkarlarıyla bağdaşmadığını bu operasyonla Türkiye’nin Rusya’nın kucağına zorla itildiğini görmeli ve bu işe dur demelidir. ABD kurumları bu zokayı kendilerine yutturanları araştırmalı ve kendilerine karşı çekilen operasyonun hesabını sormalıdır. Türkiye’de ise devletin bu tuzağa düşürülmesinin hesabı ilgililerden mutlaka  sorulmalıdır. Ülkemizin bu tuzağa düşmesine neden olan bakanlar ve genel müdürler bir an evvel yargıda hesap vermelidir.”

Reza Zarrab'ın tanık olduğu mahkemede gülme krizleri

Rıza Sarraf’ın tanık olduğu mahkemede gülme krizleri


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.