Ana Sayfa Dış Politika İyi Parti’den flaş iddia: Reza Zarrab İran istihbaratı Savama’nın ajanı

İyi Parti’den flaş iddia: Reza Zarrab İran istihbaratı Savama’nın ajanı

İyi Parti Milletvekili Nuri Okutan’dan flaş iddia: “Reza Zarrab’ın İran istihbarat örgütü Savama’ya çalışan bir ajan olduğu devlet kayıtlarında var!”

İyi Parti nuri okutan reza Zarrab İran istihbaratı Savama ajanı iran iyi parti

İyi Parti Milletvekili Nuri Okutan, devlet kayıtlarında Reza Zarrab’ın İran İstihbarat Örgütü SAVAMA’nın bir ajanı olduğunun devlet kayıtlarında mevcut olduğunu savunarak “On yıllarca öncesinden Zarrab’ın ailesi bizce izleniyor ve biliyor, gözlemleniyor. Bu konuyla ilgili dosyalar devlet arşivinde var. Bilinmez bir şey değil. Gerek emniyet gerek MİT’in hazırladığı raporda var. Buna rağmen görmezden, bilinmezden gelinerek adeta mal hırsı devlet aklını esir almıştır” dedi.

İyi Parti Isparta Milletvekili Nuri Okutan TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündemde olan Zarrab davasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Nuri Okutan, Zarrab olayında  devletin elinde her türlü bilgi olmasına rağmen mal ve para hırsı nedeniyle bu bilgilerin devleti yönetenler tarafından dikkate alınmadığını savundu. Zarrab’ın ailesinin yasadışı işlerden dolayı Türk emniyet birimleri tarafından izlendiğini yıllarca takip edildiğini bildiren Nuri Oktan şunları söyledi:

“Reza’nın babası ve ailesinin bazı fertleri çeşitli yasadışı işlerden dolayı Türk emniyet birimleri tarafından on yıllarca takip edilmişlerdir. Buna ilişkin kayıt ve zabıtlar ilgili güvenlik birimlerinin arşivinde mevcuttur. Diğer taraftan Zarrab Tebrizlidir ve tam manasıyla  Türk şehri olan Tebriz’de Zarrab ailesini tanımayan yoktur. Tebriz Türklerinden kime sorulsa bu ailesinin İran devletinin kirli işlerini görmesiyle tanındığını ifade edecektir.


“Reza Zarrab, İran istihbarat örgütü Savama’nın elemanı”

Hatta Reza’nın SAVAMA’nın bir elemanı olduğu yönünde bilgiler mevcuttur. Peki nasıl oluyor da bu bilgiler devletin arşivindeyken bu kişiyle bakanlar ve genel müdürler ‘al takke ver külah’ yasadışı iş tutuyorlar? Bu tutum ancak kabile devletlerinde üçüncü sınıf diktatörlerin yönetiminde görülür. Devletin normal işlediği bir düzende bunun izahı yoktur. Ortada bir tuzak olduğu kesindir.

perakende sağlık altyapı inşaat İran

“ABD ile Türkiye’yi düşman etme tuzağı”

Bu tuzak ABD’yi çileden çıkartıp Türkiye’nin üzerine çullanmaya yöneltecek bir işe Türk yöneticilerini sokma tuzağıdır. ABD ile Türkiye’yi düşman etme tuzağıdır. Yüksek meblağlı ballı rüşvetlerle Türk resmi kurumları ve bankaları ambargoyu delme perdesi altında büyük bir komplonun içine çekilmişlerdir.  Bu tuzak Türkiye’yi yönetenler üzerinden Türkiye’ye karşı kurulmuştur.”

“ABD, Türkiye’nin Rusya’nın kucağına zorla itildiğini görmeli ve bu işe dur demelidir”

Zarrab olayının arkasında İran başta olmak üzere birçok istihbarat biriminin bulunduğunu iddia eden Nuri Okutan şöyle devam etti:

“Bu olayda FETÖ’cü polis ve savcıların bir piyon olarak kullandığı ancak bunun ötesinde İran istihbaratı başta omak üzere birçok ülkenin istihbarat birimlerinin bulunduğu artık görülmelidir. ABD’deki aklı başında yöneticiler ve kurumlar yapılan operasyonun ABD’nin çıkarlarıyla bağdaşmadığını bu operasyonla Türkiye’nin Rusya’nın kucağına zorla itildiğini görmeli ve bu işe dur demelidir. ABD kurumları bu zokayı kendilerine yutturanları araştırmalı ve kendilerine karşı çekilen operasyonun hesabını sormalıdır. Türkiye’de ise devletin bu tuzağa düşürülmesinin hesabı ilgililerden mutlaka  sorulmalıdır. Ülkemizin bu tuzağa düşmesine neden olan bakanlar ve genel müdürler bir an evvel yargıda hesap vermelidir.”

Reza Zarrab'ın tanık olduğu mahkemede gülme krizleri

Rıza Sarraf’ın tanık olduğu mahkemede gülme krizleri

Editor
İndigo Dergisi Editör – Haber Merkezi, 2005 yılından bu yana yayında olan bağımsız dijital medya kuruluşu İndigo Dergisi'nin (indigodergisi.com) haber ve güncel içerik ekibidir. İstanbul merkezli ekip, gündem, ekonomi, sağlık, bilim, teknoloji ve yaşam alanlarında araştırmaya dayalı haberler, açıklayıcı içerikler ve rehberler hazırlar. "Editör" imzasıyla bugüne kadar 26.500’ü aşkın içerik yayımlanmıştır. "Editör" imzası tek bir kişiyi değil, İndigo Dergisi Yazı İşleri bünyesinde çalışan editör ekibini temsil eder. Bu imzayla yayımlanan her içerik araştırma, yazım, doğrulama ve editoryal kontrol aşamalarından geçer ve ortak bir ekip çalışmasının ürünüdür. Ekip, Yönetici Editör ve yayın yönetimi altında çalışır. Editör – Haber Merkezi, okurun kararlarını doğrudan etkileyebilecek sağlık, beslenme ve finans konularında ek özen gösterir. Bu alanlardaki içerikler güncel bilimsel verilere ve resmi kaynaklara dayanır. İndigo Dergisi hiçbir siyasi parti, ideoloji, dini oluşum ya da çıkar grubuyla bağlantılı değildir. Editör Masası, Basın Konseyi'nin Basın Meslek İlkeleri'ne uymayı taahhüt eder. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ni ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni benimser. Irk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi görüş, köken ya da ekonomik durum gözetmeksizin herkesin eşitliğini esas alır. Ayrımcı ve yanıltıcı içeriğe yer vermez. Köşe yazılarındaki görüşler yazarlarına aittir; Editör Masası habere ve bilgiye dayalı içeriklerden sorumludur.