Siteler için şok karar: Açık havuz yasak, 1+1’e kısıtlama

İstanbul Zeytinburnu’nda ilçe Belediye Meclisi’nden geçen kararla ilçede yapılacak sitelere açık havuz yasaklandı; 1+1 dairelere ise kısıtlama getirildi.

Siteler için şok karar: Açık havuz yasak, 1+1'e kısıtlama

Hürriyet’ten Fatma Aksu’nun haberine göre; Zeytinburnu Belediyesi, 6 Aralık 2007 tarihli mevcut planın, 1 Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe giren Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile uyumlu olarak işlemesi için yeni bir düzenlemeye gitti.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 28 Kasım 2017 tarihli teklifi ve İmar Komisyonu görüşü doğrultusunda hazırlanıp Zeytinburnu Belediye Meclisi tarafından oyçokluğuyla kabul edilen karara CHP’li üyeler karşı çıkıp ret oyu verdi.


“Uygunsuz işlere neden oluyor”

Belediye Meclisi’nden geçen kararla ilçede yapılacak sitelerde açık havuz yasaklandı. Uygunsuz işlere neden olduğu gerekçesiyle, daha önce sınır olmayan 1 artı 1 konutların oranı ise yüzde 15’e çekildi. Her siteye mescit şartı kondu. Yeni imar raporunun getirdiği diğer düzenlemeler şöyle:

“Kamu kurum ve kuruluşları adına tanzim edilen ve ticari amaç içermeyen ruhsat ve işlemlerden ayrıca ücret alınmayacak. Terklerden sonra parsel alanı 10 bin metre ve daha büyük parsellerde yapılması zorunlu olan mescit, bloklardan bağımsız ve ayrık olacak. Yerleşik Meskun Alan olarak öngörülen konut alanlarındaki parsellerin bulunduğu sokak ya da caddedeki yapılan zemin ve açığa çıkan bodrum katlarında ticaret teşekkülü olması halinde, yol boyu ticaret alanı olduğu karar altına alındı.”

zeytinburnu ataköy bakırköy

CHP’li üyeden tepki: Yüzde 15’in üstü haram, altı helal mi?

Zeytinburnu İmar Komisyonu’nun CHP’li Üyesi ve aynı zamanda İBB Meclis Üyesi olan Esin Hacıalioğlu, oylama öncesi söz alıp, değişikliğin şeriat planlaması olduğunu ileri sürüp, kararın geri çekilmesini istedi.


zeytinburnu açık havuz yasak

“Denizi kullanamayan bir ilçeye artık açık havuzu da yasaklıyorsunuz”

Hacıalioğlu, yeni düzenlemeye ilişkin Hürriyet’e yaptığı açıklamada da şunları söyledi:

“Yeni plan notlarıyla artık insanların yaşam biçimlerine yeni istikametler çizilmeye çalışılıyor. Bu plan notlarının çağdaş planlama anlayışlarıyla hiçbir ilişkisi yoktur. Havuzun kapalı olmasının manası nedir? Havuzun açık olması neden yasaklanıyor?

Zeytinburnu’nun en büyük özelliklerinden biri sahil kenti olmasına rağmen denizi kullanamamasıdır. Denizi kullanamayan bir ilçeye artık açık havuzu da yasaklıyorsunuz. Sorulduğu zaman da bir açıklama getirmiyorsunuz. 1 artı 1’leri de uygunsuz yaşam nedeniyle yüzde 15’e kadar müsaade ediyorlar.


Günahın yüzde 15’ten aşağısı helal, yüzde 15 üzerine çıkınca haram mı oluyor? Böyle bir planlama anlayışı hiçbir şekilde kabul edilemez. Tam bir komedi.”

Utanç veren doktora tezi bir Türkiye gerçeği! erzincan üniversitesi erzurum

Utanç veren doktora tezi bir Türkiye gerçeği!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.