Nevin Yıldırım: #BenDeNEVİN’in yanındayım!

Nevin Yıldırım, kendine tecavüz eden Nurettin Gider’i öldürdüğü için verilen “müebbet hapis” cezasının bozulması sonucu bugün  yeniden yargılanıyor! Ya tecavüze uğrayacaktı ya öldürecekti. Kısaca öz savunmasını yaptı ve müebbet hapis cezası verildi.

Nevin Yıldırım: #BenDeNEVİN'in yanındayım!

Oysa bu gözler daha önce karısını öldürüp “namus cinayeti” diye sırıtarak serbest kalanı gördü! “Erkekliğime laf etti hakim bey!” diyerek iki güne özgür olanı gördü.  Bir kereden bir şey olmaz diye koskoca “MİLLET” meclisinde kalkan elleri gördü. Sahi Nevin’in yaşı büyüktü, kaç kereden bir şey olmazdı?

Hatırladınız mı Nevin’i?

Defalarca kez tecavüze uğrayan, sesini çıkarırsa çocuklarının ölümüyle tehdit edilen gencecik bir kadındı, Nevin. Tecavüze uğrayan, tehdit edilen, korkan bir kadın. Korkar kadın çünkü bilir ki eğer duyulursa en ufak söz, “adı çıkar” ve bu coğrafyada adı çıkmış bir kadın ölmekten beterdir! Ad bir tek kadının çıkar. Çünkü ne hikmetse namusta bir tek kadın için vardır. Erkeğe her şey her yol mübahtır. Çünkü kadın; “Erkeğin, elinin kiridir.” toplum sistematik olarak işler bunu beynine. En küçüğünden en büyüğüne kadar. O yüzden bu hikayenin de tek suçlusu vardır, o da kadın!


Peki Nevin Yıldırım yerinde olsan?

Tecavüze uğrasan, tehdit edilsen yetmese bir de hamile kalsan ve herkes ağız birliği etmişcesine her şey sanki çok normalmiş gibi insanın yaşam hakkından bahsetse, doğmamış çocuğun günahı edebiyatı yapsa. Siz ne yapardınız? Sağlam kalır mıydı aklınız? Dört bir yandan dedikodunuz yapılsa, siz çekmez miydiniz tetiği?

Ne yapsaydı Nevin?

Erkeğin gönlü geçince kendini katletmesini bekleseydi? Her gün tecavüze uğramaya kader mi deseydi? Nevin, kadın! Nevin’in iyi hal sağlayacak takım elbisesi de yok peki ya sizin adaletiniz nerede? Themis ne vakit açtı gözünü? Dengedeki terazi, küfedekinin cinsiyetine göre mi dengeler oldu artık kendini? Kılıç kadına ayrı erkeğe ayrı mı kalkar? Peki daha kaç kadın ölmeli adalet için?


Bugün Nevin, yarın Ayşe, diğer gün Melis… Sıra size gelene kadar bekleyecek misiniz yoksa namusun cinsiyeti olmadığını kabul edip namussuzun yüzüne tükürecek misiniz?  Artık haykırın namussuzun yüzüne namussuz olduğunu. Artık bırakın kendinizi suçlanmayı! Artık bırakın kader deyip sinmeyi. Artık bırakın ayrıştırmayı; bir olalım birlik olalım ve bu bozuk düzeni, bu kadını hiçe sayan örüntüleri yıkalım. Unutmayalım:

Dünya yerinden oynar kadınlar özgür ve bir olsa!

#BenDeNEVİN’in Yanındayım.


#NevineAdalet

2017 kadınlar için nasıl bir yıl oldu?

2017 kadınlar için nasıl bir yıl oldu?


Elif Aver
Elif Aver; 1987 yılında İstanbul'da doğdu. Cumhuriyet Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği bölümünden 2010 yılında mezun oldu. Özel sektörde mesleğini yapmakta, ayrıca TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi yönetim kurulu üyesi. Yazmak, çizmek ve okumak çocukluğundan beri en büyük tutkusu. Ondan sebep söz yitene kalem bitene kadar yazanlardan.