Katil ABD Suriye’de iş başında!

ABD, Suriye’yi kimyasal silah kullanması bahanesi ile vurdu! ABD yine tıpkı daha önce Irak’ta olduğu gibi; tıpkı Libya’da olduğu gibi onlarca yıl önce İran lideri Musaddık’a yaptıkları gibi…

Esad Suriye'de kimyasal silah kullandı mı? Katil ABD iş başında!

Katil ABD Suriye’de iş başında!

Yıllar önce türkülerin üstadı, babası Aşık Mahsuni Şerif, “Amerika katil” diyerek ABD’nin ne olduğunu türkülerinde belirtmişti!

Amerika Birleşik Devletleri katil mi? Evet, katilin ta kendisi!


Türkiye’de yapılan araştırmalarda Türk halkının, Amerika’ya karşı olan tutumunda olumsuzluğun, antipatinin arttığı ifade ediliyor. Katılmamak mümkün değil…

ABD, ne Türkiye’de ne de birçok yerde sevilmiyor, bu gidişle de sevilmeyecek!

Suriye’de harekete geçen Amerika Birleşik Devletleri önderliğinde Fransa, İngiltere koalisyon gücü Suriye’yi vurdu! Bu harekatın nedeni ne? Suriye rejiminin (sözde) “kimyasal silah” kullandığı gerekçesi…

Bush, Irak’a saldırmak için yalan söylemişti

Dönemin ABD Başkanı George W. Bush ve İngiltere Başbakanı Tony Blair (2003)
Dönemin Amerikan Başkanı George W. Bush ve İngiltere Başbakanı Tony Blair (2003)

Amerika hep aynı oyunu oynuyor!

2000’li yılların başında da Irak’ta Saddam Hüseyin‘e saldırmak için de aynı yalanları kullanmış ve daha sonradan görüldüğü üzere ABD Başkanı Bush’un yalan söylediği ortaya çıkmıştı! Şimdi de aynı yalan Suriye’de kullanılıyor!

Esad, Doğu Guta’da gerçekten kimyasal silah kullandı mı?

Esad’ın, Doğu Guta‘da kimyasal silah kullandığı yalanı ile Amerika Birleşik Devletleri Suriye’yi vurdu! Esad neden Doğu Guta’da böyle bir hataya düşsün ki, ya da bu silahı kullanma gereği duysun ki?.. Çünkü Esad, Doğu Guta’yı ele geçirmek üzereydi; ki, şu an zaten Doğu Guta tamamen rejimin eline geçti! O halde, burada ne oluyor? ABD’nin Suriye’ye saldırmak için bahane arayışları içine girdiği görülüyor!

Daha önce de böyle bir yalan Halep’teki Han El – Asal köyü için söylenmişti.


Ama…

BM Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyon üyesi olan savcı Carla del Ponto “Muhaliflerin sarin gazı kullandığına yönelik güçlü kanıtlar olmasına rağmen, Esad ordusunun yaptığına dair bir delil yok” demişti…

Yani sarin gazını rejim değil, muhaliflerin kullandığını söylemişti!

Şunu söyleyebilirim ki, Suriye’de kaç CIA ajanı dolaşıyor bilmiyoruz! Bu ajanlar MOSSAD ve MI6 ile işbirliği içinde Esad rejimini zor durumda bırakacak operasyonel faaliyet içindeler! ABD, tıpkı Irak’ta olduğu gibi; tıpkı Libya’da Kaddafi’ye yaptığı gibi; tıpkı onlarca yıl önce İran’da Musaddık yönetimine yaptığı gibi bugün de Suriye’de görev başında!

ABD’nin bugün yaptığı Suriye saldırısının rejime yönelik olmadığı ifade edilse de Amerikan Başkanı Trump’ın saldırı sonrası Esad için “diktatör” ifadesini kullanması Suriye’deki bir sonraki adımın ne olacağı şimdiden görülüyor!

İngiliz basını: Rusya Suriye'de ateşkesi sağlarken ABD dışlandı

Esad diktatör ise Suudi Krallığı nedir?

Amerika büyük bir katil ve yalancıdır! Eğer Esad diktatör ise, Suudi Arabistan krallığı nedir? Madem “demokrasi” vurgusu yapıyorlar, neden Suud rejimine karşı bir eylem içinde değiller!

Bu saldırı sonrasında Şam sokaklarında Suriye bayrağını alıp Esad’ı desteleyen halkın olması rejim açısından umut verici. Yani halkın desteğini arkasına alan Esad’a karşı yapılacak harekat, koalisyon güçlerinin işgalciliğini ön plana çıkaracaktır!


Bölgeyi tehdit eden emperyalist güç ABD’nin yeni yalanlarına ortak olmadan Suriye rejiminin dirayetinin güçlü olması arzu edilen durum olacaktır!..

ABD ingiltere fransa Suriye füze saldırısı rusya 103 füzenin 71'i düşürüldü

Rusya: Suriye’ye atılan 103 füzenin 71’i düşürüldü


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…