Bu halk Atatürk ile ilgili olanlara neden şaşırıyor ki?

Biz; Atatürk’ü, bir tek bu yobaz dincilere beğendiremedik! Nice dalkavuk onun için neler söylemedi ki? Anlamıyorum; halk bu olanlara, Atatürk’e dil uzatılmasına neden şaşırıyor ki?!..

Bu halk Atatürk ile ilgili olanlara neden şaşırıyor ki?

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk hakkında kaç yazı yazdım bilmiyorum. Her seferinde dilim döndüğünce onu anlattım…

Bugün kaç ülkede büstü var bilinmez! Komünist Küba’dan tutun da birçok ülkede adı anılıyor. Diktatör (!) denilen Libya lideri Kaddafi de ona hayrandı; komünist lider, önder Che de ona hayrandı…


Biz; Atatürk’ü, bir tek bu yobaz dincilere beğendiremedik! Ha, onları kim beğeniyor ki diyebilirsiniz, haklısınız! Cumhuriyetin ilk yıllarındaki Şeyh Sait‘in torunları bugün de boy gösteriyor!

Dini çerçevede emellerine ulaşamayan bu dinciler zamanla kamufle olarak siyasetin içine nüfuz ettiler. Siyasal İslam’a da bürünerek ne yazık ki bugüne kadar geldiler!

Bir ülke düşünün ki, o ülkenin kurucu önderinin yaptığı devrimler, 100 yıl sonra yine o ülkenin meclis başkanı tarafından yok sayılmaya çalışılsın! “Laiklik yeni Anayasa’da olmamalı” desin…

Bu iktidar mı Atatürk’e sahip çıkacak?! Gülerim size!..

Bakın, bu iktidarın arka bahçesi imam hatip okullarıdır… Tokat’ta 2017 yılında bir imam hatip okulu açıldı ve bu okulun adı da Mustafa Sabri olarak belirlendi.

Mustafa Sabri kimdi? Atatürk’e ve Cumhuriyete karşı muhalif olup fetvalar veren biri…

Hani birkaç ay önce Atatürk’ü ağızlarından düşürmüyorlardı hatırlarsınız… Neden? Çünkü, anketler, oy’un oradan geleceğini söylüyordu… Yoksa iktidar, Atatürk düşmanı Mustafa Sabri ismine izin verir miydi?!


Geçtiğimiz günlerde (utanarak söylüyorum) Milli Eğitim Müdürü olan bir şahsiyet Atatürk’ün ismini anma programından çıkardı. Sonrası daha beter! Bu adama destek vermek için bu ildeki diğer devlet kurumlarına bağlı müdür(cük)ler de ziyarette bulundu!

İktidardan cesaret alan montofon cinsi insanlar Büyük Önder’in annesine “genelev kadını” dediler.

Yine bu iktidarın arkasına sığınan andavalın biri Afet İnan için “Çankaya’nın nikahsız Firts Lady’sidir” dedi.

Kendini bilmez biri çıktı; Avrupa’da kadının seçilme hakkı yokken, kadına seçme ve seçilme hakkı getiren Gazi’ye “diktatör” dedi. Mustafa Kemal’i sevmemelerinin bir nedeni de zaten budur; kadına verdiği değerdir!

Şapşalın biri çıktı ve “Keşke Yunan galip gelseydi” dedi.

Bu iktidar bu tür insanları her daim desteklemiştir! Verilen protokol yemeklerine çağırıp baş uçlarında kendilerine yer vermiştir.

Cumhuriyeti reklam arası görenleri nemalandıran iktidar, maalesef Mustafa Kemal’i oy aracı olarak görmeye çalışıyor; tıpkı daha önce “demokrasi”yi araç olarak görüp trene benzettikleri gibi!


O yüzden bu halk, olanlara neden bu kadar şaşırıyor ki?!..

Cumhuriyet, tam biletin yarısıdır!


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…