Bedelli askerlik uygulamasında 28 gün eğitim süresi azaltılıyor

Bedelli askerlik için 28 gün olarak belirlenen eğitim süresi düşürülüyor. AK Parti bedelli askerlik yasasını üçüncü kez revize ediyor.

Bedelli askerlik 28 gün 21 gün düşürülüyor

Komisyona gelecek yasaya göre 28 gün askerlik 21 güne indirildi. Bedel önerisi yine 15 bin TL olacak. Bedelli askerlikte temel eğitim süresi 3 defa değişirken açıklanan para ise hiç tartışma konusu olmadı. Pazarlıklar gün sayısı üzerinden yürüyor.

Bedelli askerlikte son dakika gelişmeleri yaşanıyor. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş komisyona verilecek son teklifin 21 gün olacağını söyledi.


Eğitim süresi 3 kez değişti

Bedellide ilk teklif açıklandığında yaş 25, bedel 15 bin TL olarak belirlenmiş, bunlara ek olarak bedelliden yararlanacak olan kişilerin 25 gün temel askerlik eğitimi alması gerektiği belirtilmişti.

Daha sonra revize edilen teklifte yaş ve bedel değişmezken, ilk teklifte 25 gün olan temel askerlik eğitimi 28 güne çıktı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise bugün yaptığı açıklamada 28 gün olan temel eğitim süresini 21 güne indirdikleri bir teklif vereceklerini söyledi.

15 bin TL hiç tartışılmadı

Bedelli askerlikte temel eğitim süresi 3 defa değişirken açıklanan para ise hiç tartışma konusu olmadı.

MHP lideri Devlet Bahçeli de daha önce sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada 28 gün askerliğin gereksiz olduğunu belirtmiş ve “Bedelli askerliğin çıkmasını olumlu görüyor, gereğinin yapılmasını arzu ediyorum. Ancak 28 günlük teorik eğitim de nedir? Bedelliden istifade edecek kardeşlerimiz 28 günde deyim yerindeyse ‘yaylalar yaylalar’ türküsünü bile öğrenemeyeceklerdir” ifadelerini kullanmıştı.

İşte AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş’un açıklamalarından satırbaşları:

Siyaset kurumundaki tartışmalar TSK’nın gelecekle alakalı planlaması çerçevesinde 28 günlük temel askerlik teklifimiz bugün görüşülecek. Teklifi 21 gün olarak revize için öneride bulunacağız.

Teklif hazırlanıyorken tüm kesimlerin görüşleri, beklentileri ve talepleri dikkate alınarak hazırlanmıştır. Sadece bir grubun beklentileri, görüşleri dikkate alınarak hazırlanmamıştır.


Teklifle ilgili çalışmaların son halini TBMM verir. Müzakerelerde bizim şu anki teklifimiz bu şekildedir. Bedelde herhangi bir değişiklik olmayacak.

Biz MHP ile 15 Temmuz’dan sonra oluşturduğumuz Cumhur İttifakı’nı bu dönemde de sürdüreceğimizi her iki taraf olarak deklare ettik. Türkiye’nin geleceğini ilgilendiren meselelerde ortak hareket ediyoruz. Tabiki her partinin farklı görüşleri olabilir. Ama şu an itibariyle dediğim gibi tüm tarafları dinleyerek bu teklifimiz 21 gün olarak revize ettik.

MHP’den 21 gün tepkisi

Bedelli askerlik komisyon görüşmeleri başladı. CHP’li üyeler komisyonda ‘temel eğitime hayır’ yönünde görüş belirtti. 21 güne MHP’den de itiraz geldi. Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Bahçeli’nin 28 gün eleştirisini hatırlatarak, “Ak Parti Grup Başkanvekili 21 güne inecek dedi. Bedelli olacaksa eğitime ne gerek var. Dövizle yararlanacaklar uzaktan eğitim alacak, kışlaya girmeyecek. Burada çelişki var. Madem bedelli yapılacak, kafa karıştırmaya gerek yok. Bedelli ise bedelini versin, yapsın” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, bedelli askerlik, sağlık çalışanlarına yıpranma payı, tabip ve diş hekimi emeklilerine ek ödeme gibi düzenlemeleri içeren “torba teklif”i görüşmek üzere toplandı.

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplanan komisyonda, teklif sahibi olarak AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş hazır bulundu. Torba teklif ile uluslararası sektör dinamiklerine uyum sağlanması ve yasa dışı alanlarda oynanan bahislerin yasal zemine çekilmesi de amaçlanıyor.

CHP ‘TORBA TEKLİF’ OLMASINI ELEŞTİRDİ
CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, teklifin görüşmelerine geçilmeden önce usul hakkında söz alarak, ‘torba teklif’ uygulamasını eleştirdi.

MHP: 21 GÜNE NE GEREK VAR, BEDEL ÖDENSİN BİTSİN
Meclis’te görüşülen bedelli askerlik düzenlemesinde 21 güne MHP’den itiraz geldi. Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Bahçeli’nin 28 gün eleştirisini hatırlatarak, “Ak Parti Grup Başkanvekili 21 güne inecek dedi. Bedelli olacaksa eğitime ne gerek var. Dövizle yararlanacaklar uzaktan eğitim alacak, kışlaya girmeyecek. Burada çelişki var. Madem bedelli yapılacak, kafa karıştırmaya gerek yok. Bedelli ise bedelini versin, yapsın” dedi.


Düzenlemenin tümü üzerinde konuşmalar yapılıyor….

Astroloji: 23 – 29 Temmuz 2018 haftalık burç yorumları


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.