Berna Laçin’e Twitter’da yaptığı idam paylaşımı nedeniyle soruşturma başlatıldı

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, oyuncu Berna Laçin hakkında Twitter’dan yaptığı idam konulu paylaşımı nedeniyle “halkın dini değerlerini aşağılama” suçundan soruşturma başlattı. Laçin’den flaş açıklama geldi.

Berna Laçin Twitter idam medine paylaşımı nedeniyle soruşturma başlatıldı

Berna Laçin insanları sağduyulu olmaya davet ederken sosyal medya hesabından verdiği örnekle bir anda tepkileri üzerine çekti. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, oyuncu Berna Laçin’in 3 Temmuz’da halkın dini değerlerini aşağılayıcı mahiyette yazı yayınladığı belirtilerek soruşturma başlattı.

“# idam çözüm olsaydı”

Oyuncu Berna Laçin, ünlü isimlerin idam çağrıları sonrasında attığı şu tweetle dikkatleri üzerine çekmiş ve sözleri üzerinden bir linç girişimi başlatılmıştı.


İşte Laçin’in attığı Twitter paylaşımı:

berna laçin twitter paylaşımı idam medine tecavüz

Berna Laçin şikayetçi olacağını açıkladı: ‘Bana karşı yürütülen örgütlü saldırı ve halkı galeyana getirmektir’

Berna Laçin birtakım troll hesapların kendisini hedef gösterdiğini, şikayetçi olacağını ifade etti ve “İslamiyet’i aşağılama gibi bir anlamı yok yazdığım mesajın. Net biçimde idamın çözüm olmayacağını söylüyorum orada” dedi.

Bianet’ten Halut Kalafat‘a konuşan Laçin şunları dile getirdi:

“Asıl niyetleri idam cezasını getirmek. İdamı getirmek isteyen bir grup, idama karşı çıkanları hedef göstererek halkı galeyana getirmek istiyor. Tweet’i öğleye doğru attım. Asıl saldırı akşam saatlerinde başlamış. Birtakım troll hesaplar beni hedef göstermiş”

Laçin, “Sadece dini değerlere değil, insanların tüm değerlerine dikkat ederim. İslamiyet’i aşağılama gibi bir anlamı yok yazdığım mesajın. Net biçimde idamın çözüm olmayacağını söylüyorum orada” dedi.

Hakkında soruşturma açıldığını yine kendisine hakaret eden Twitter kullanıcılarının attıkları tweet’lerden öğrendiğini aktaran Laçin, kendisine henüz resmi bir tebligat olmadığını aktardı.

Ayrıca tebligat geldiğinde gidip beyanını vereceğini söyledi ve ekledi:


“Asıl bana karşı yürütülen örgütlü saldırı, halkı galeyana getirmektir. Ben şikayetçi olacağım.”

CHP’nin el yazısıyla düzenlenmiş skandal Adil Seçim faturası


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.