Dolar ve Euro Yeni Kabine’ye sert tepki verdi!

Cumhurbaşkanlığı Hükümeti’nin Yeni Kabine’si açıklandıktan sonra Dolar/TL 4.75’i aştı. Euro/TL ise 5.58’i gördü. 

Dolar tl ve Euro tl Yeni Kabine sert tepki verdi ne kadar oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yeni Kabine’yi açıklamadan önce bakanların isimleri sosyal medyada paylaşılmaya başladığı andan itibaren Dolar/TL ve Euro/TL sert şekilde yükseldi. 4,60 seyrinde olan Dolar, 4,74 seviyesini aştı. Öğle saatlerinde 5,31 seviyesinde olan Euro ise 5,5891’i gördü. Dolar TL 4,7529 seviyesini test ediyor.

Cumhurbaşkanlık Hükümeti Yeni Kabine:

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yeni kabinesindeki bakanların isimleri ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nı açıkladı. İşte ‘yeni kabine’deki bakanların isimleri:


Cumhurbaşkanı Yardımcısı:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı: Fuat Oktay

Cumhurbaşkanlığı Hükümeti Bakanları

İçişleri Bakanı: Süleyman Soylu
Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu
Adalet Bakanı: Abdülhamit Gül
Milli Savunma Bakanı: Hulusi Akar
Sağlık Bakanı: Fahrettin Koca
Milli Eğitim Bakanı: Prof. Dr. Ziya Selçuk
Maliye ve Hazine Bakanı: Berat Albayrak
Ticaret Bakanı: Ruhsar Pekcan
Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı: Zehra Zümrüt Selçuk
Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Mustafa Varank
Tarım ve Orman Bakanı: Bekir Pakdemirli
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Mehmet Cahit Turan
Gençlik ve Spor Bakanı: Mehmet Kasapoğlu
Kültür ve Turizm Bakanı: Mehmet Ersoy
Çevre ve Şehircilik Bakanı: Murat Kurum
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Fatih Dönmez

 

Yeni kabine belli oldu: Erdoğan açıkladı! Kimler bakan oldu?

9 TEMMUZ 2018 GÜNDEMİ

24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini 26 milyon 330 bin 823 oy ile kazanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM’de yemin etti. Erdoğan’ın yemininin ardından parlamenter sistem resmen sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mazbatasını Geçici TBMM Başkanı Durmuş Yılmaz’dan aldı. Erdoğan Meclis’teki yeminin ardından önce Anıtkabir’e geçti.

erdoğan meclis yemin töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TBMM’de yapacağı yeminin ardından Anıtkabir ziyaretinde bulundu. Anıtkabir ziyareti öncesinde yağan sağanak yağmur nedeniyle Erdoğan ve beraberindekilerin Aslanlı Yol ve Anıtkabir önündeki alanda yürümekte zorlandığı gözlendi. Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakan Erdoğan, İstiklal Marşı’nın ardından Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı:

Aziz Atatürk, Türkiye 24 Haziran 2018 tarihinde iki önemli seçimi başarıyla tamamladı. Yeni yönetim sistemine göre seçilen ilk cumhurbaşkanlığı görevine şahsımı layık gören milletimiz, TBMM’nin 27’inci dönem milletvekillerini de belirledi.

Cumhuriyetimizin bu önemli dönüm noktasında 12’inci cumhurbaşkanı ve cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin birinci cumhurbaşkanı olarak milletimizin kardeşliğini güçlendirmeye, devletimizi yüceltmeye devam edeceğimize bir kez daha söz veriyoruz.

Zatıalinizin ve arkadaşlarınızın kurduğu cumhuriyeti, 100’üncü kuruluş yıl dönümünde hedeflerine ulaştırmaya kararlıyız. Allah bizleri mahcup etmesin, ruhun şad olsun.


Erdoğan: “Başkan diyebilirsiniz”

Meclis’ten ayrılırken ayaküstü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, ‘size cumhurbaşkanı mı başkan mı diyelim?’ sorusuna ‘başkan diyebilirsiniz’ diye yanıt verdi.

Erdoğan’ın süvari birliğiyle Külliye’ye girişi sırasında 101 pare top atışı yapıldı. Aynı anda hava, kara komutanlıkları ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı Gölcük’teki Kemalreis Fırkateyni’nden de 101’er pare top atıldı. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan araçtan indiği anda Mehteran Birliği tarafından Fetih Marşı çalındı.

Konuklara özel rozet ve para hediye edildi

cumhurbaşkanlığı rozet

Davetliler için ‘özel rozet’ de hazırlandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin minyatürü ay ve yıldızın yer aldığı, üzerinde “Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni” yazılı turkuaz renkteki rozet, konuklara hediye edildi. Ayrıca üzerinde, “Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni” yazan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin minyatürü ile Darphane tarafında özel bastırılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ismi ve imzası ile bugünün tarihinin yer aldığı 1 lira da konuklara dağıtıldı.

1 tl hatıra parası cumhurbaşkanlığı

Konuklar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Meclis’teki yemin törenini ve Anıtkabir ziyaretini tören alanına kurulan dev ekranlardan takip etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne, büyük Türk bayrağı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük portresi asıldı.

Ab-ı Hayat suyu ikram edildi

abı hayat suyu cumhurbaşkanlığı

Öte yandan konuklara ikramlardan oluşan kumanya paketi dağıtıldı. ‘Abıhayat’ (yaşam suyu) ismi verilen içerisinde mineralli su, mango, kavun, çubuk vanilya ile taze adaçayı yapraklarının bulunduğu soğuk içecek ikram edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye’ye gelmeden önce, Mehteran Birliği ve Cumhurbaşkanlığı Devlet Klasik Türk Müziği Korosu tarafından bazı eserler seslendirildi.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Armoni Mızıkası’nın yanı sıra TSK Mehteran Takımı ile TSK Tarihi Birlik de programda hazır bulundu. Öte yandan tören gününe özel pul bastırıldı. Görevli ve davetlilerle yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törene öğretmen, itfaiye eri, muhtar, esnaf, maden işçisi, diş hekimi gibi toplumun farklı kesimlerinden vatandaşlar da davet edildi. Törene ayrıca Balkanlar, Kafkasya ve Orta Asya’dan soydaş ve akraba toplulukların siyasi ve dini temsilcileri de iştirak etti.


Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni’nde, ulusal basının yanı sıra çok sayıda yabancı basın mensubu da yer aldı. Gazeteciler kendileri için ayrılan locadan töreni takip etti.  Erdoğan’ın konuşma yaptığı kürsünün sağında dini temsilciler ve gençler, sol tarafında ise bilim insanları yer aldı. Törenin başında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hayat hikayesinin yer aldığı İngilizce altyazılı sinevizyon gösterisi izlendi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay kimdir?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.