Dolar sana da herkese yükseldiği gibi yükseliyor canım kardeşim

Bak canım kardeşim, “dolar” yükseliyor diye sosyal medya başta olmak üzere sürekli paylaşım yapanlar, sırf iktidar karşıtı oldukları için paylaşım yapmıyor ve sevinmiyorlar. Niçin sevinsinler? Deli mi bunca insan? Dolar, o paylaşım yapanlara da yükseliyor, neden sevinsinler? Neden oh be, iktidarı eleştirecek bir şey bulduk diye sevinsinler?

Dolar sana da herkese yükseldiği gibi yükseliyor canım kardeşim

Bu arada ifade etmek gerekir ki, Dolar herkese yükseldiği gibi sana da yükseliyor canım kardeşim.

Bilmelisin ve anlamalısın ki; muhalif olmak, dolar artışına sevinerek iktidarı yermek değil, dolar artışından rahatsız olarak iktidarı yermektir.


Dolar artışı paylaşımı yapanlar, dolar artıyor diye sevinmiyorlar, feveran ediyorlar…
Maaşları eriyor, pahalılık dayanılmaz bir hal alıyor çünkü.

Ama sen her şey yolundaymış ve hiç bir sorun yokmuş gibi davranıyorsun. Buna ne demeli peki? Her şey olması gerektiği gibi yolunda değil, görmüyor musun?

Sadece “yerlilik ve millilik” sana nasıl yetiyor ve sana nasıl iyi geliyor? Bunlar ile insanca ve uygarca nasıl bir yaşam sürüyorsun?

Muhalif olmamak demek, olan biteni görmemek demek değildir. İktidardan taraf olmak demek, döviz artışını görmemek ve bundan etkilenmiyor olmak hiç değildir.


Dolar artışı için, “dolsa da olur, dolmasa da olur” diyecek durumdaysan onu bilemeyiz tabi…  Ya da Yıldız Tilbe gibi, “Türk Lirasını biz basıyoruz, Dolar da basarız, nedir yani” şeklinde bir lumpenlik, aymazlık ve alay peşindeysen bunu da bilemeyiz tabi.

Sen sürekli artan pahalılıktan etkilenmiyor musun canım kardeşim?

Senin maaşın, ücretin erimiyor mu?

Sen, her gün bir yenisi eklenen zamlardan rahatsız olmuyor musun?

Hadi her şeyden geçelim, sen ayda 1600 lira maaş ile muhtaç olmadan ve uygar bir şekilde yaşanabileceğine nasıl inanıyor ve bunu nasıl kabul edebiliyorsun? Nasıl rahatsız olmuyorsun bu durumdan?

Bak canım kardeşim, eğer besleme değilsen, yanaşma değilsen, tuzun kuru değilse, rantiyeci ve talancı değilsen, senin de bu döviz artışlarından etkileniyor olman gerekir.
Etkilenmiyor olman mümkün değil.

Dolar artışı demek, zam demektir. Fakirlik demektir.
Sen de feveran etmelisin…

“Yerlilik ve millilik” tamam ve güzel elbette ama sana değil, onlara güzel ve tamam…


Sana kalan ise yoksul bir yerlilik ile ölümcül bir millilik canım kardeşim.

Nedim Şener’den dolar çağrısı: Şimdi sıra AK Parti döneminde zengin olanlarda!