İşine geldiğinde adaleti hatırlayan bir iktidar

ABD’li rahip Andrew Brunson…  Fransız gazeteci Loup Bureau… Gazeteci Deniz Yücel… Daha da çok kişi, çok olay sayılabilir. Türkiye’de mi bağımsız yargı var?! Gülerim!.. İşine geldiğinde adaleti hatırlayan bir iktidar…

İşine geldiğinde adaleti hatırlayan bir iktidar
İşine geldiğinde adaleti hatırlayan bir iktidar

İşine geldiğinde adaleti hatırlayan bir iktidar

“Türkiye’de adalet var mı?” diye sorsak AKP’lilere; “olmaz olur mu, en güzel bunlar uyguladı” deyip sözü kesildiğinde de sizi “vatan haini” ilan edip bulundukları yerde “kürtaj (!)” yaptıklarını söylerler…

“Adalet” bu ülkede öz de değil söz de kalıyor. Şöyle AKP iktidarının adalet anlayışına baktığınızda içi boşaltılmış bir adaleti görmek mümkün oluyor. İktidar bu ülkede “dayı”sına göre bir adalet anlayışını oluşturdu.


Somut gelişmeler üzerinden gidersek taşların yerine oturacağını düşünüyorum…

ABD’li Andrew Brunson… Adamı terör örgütüne mensup olmayıp terör örgütüne yardım etmekle suçladık, önce ajan kabul edip sonra da adamı serbest bırakıp ülkesine kavuşturduk.

Sadece Brunson’ı mı?

Fransız gazeteci Loup Bureau‘yu hatırlayacaksınız. Bu adamı da YPG (PKK’nın Suriye kolu) ile ilişkilendirdik. Ardından Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Bureau’nun serbest bırakılmasını istedi. Adam terör örgütü üyesi şüphelisiyken serbest bırakıldı.

Alman gazetesi Die Welt’in muhabiri olan Deniz Yücel “terör örgütü propagandası yapmak, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek”ten tutuklandı. Bu kez devreye Merkel girdi, Binali Yıldırım’la görüştü ve o da serbest bıraktı.


ABD’li Brunson’a tekrar gelecek olursak…

Bu adam ne ile suçlandı? Ajan olarak. Ajan olan adam bu kadar kısa sürede çıkabilir mi? Hukuk profesörü Ersan Şen bunun mümkün olmadığını söylüyor.

Can Dündar Almanya’ya gitmek zorunda kaldı. Neden gitmek zorunda kaldı. Adana’daki tırları yayınladığı için ve o da en üst perdeden “ajan” olarak nitelendirildi. Ajan olan adam bu kadar kolay serbest bırakılabilir mi, bu mümkün müdür? Hayır!

O zaman ne oldu da bu ABD’li serbest bırakıldı da Can Dündar’ın peşine düşüldü?

Burada şu soruyu sormak gerekir? ABD ile Türkiye arasında gizli bir anlaşma yapıldı mı? Örneğin bu adamın serbest kalması karşılığında piyasanın dolara tepki vermesi konusunda… Trump, “Ben pazarlık yapmam” dedi.

Yabancının adamı terör örgütü şüphelisi olarak suçlanıp kısa sürede serbest kalıyorsa, o zaman Türkiye’de legal olarak kabul edilen bir partinin üyeleri düşüncelerinden dolayı yıllarca tutuklu kalması nasıl izah edilebilir?

“AKP’liler Türkiye’de bağımsız yargı var” diyor… “Deniz Feneri” davasını hatırlayacaksınız… Bu davayı Türkiye’de soruşturmak isteyen savcılara ne oldu? Davanın savcıları görevden alındı ve ardından bu savcılara dava açıldı!

Kemal Kılıçdaroğlu, Man Adası belgelerini ortaya koyduktan sonra Kılıçdaroğlu hakkında dava açıldı. Ne oldu sonra? Bu davaya bakacak üç hakimin görev yeri değişti.


Türkiye’de mi yargı bağımsız?!.. Gülerim sadece!..

Bekir Bozdağ’dan Andımız açıklaması: Danıştay anayasayı çiğnedi


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…