Twenty One Pilots’tan yeni ablüm: Trench!

Grammy ödüllü Twenty One Pilots, 5. stüdyo albümü Trench ile tabuları yıkıyor.

Twenty One Pilots
Twenty One Pilots

Dedikoduyla dolu uzun bir aradan sonra sonunda Twenty One Pilots, 5. stüdyo albümü Trench’i yayınladı.

Twenty One Pilots 3 yıl aradan sonra yeni albümleri Trench ile geri döndü. Aslında albüm haberini, geçen aylarda grubun yayınladığı iki single ile almıştık. Temmuz ayında yayındakları “Jumpsuit” parçasıyla, grup herkeste ufak çaplı bir şok etkisi yarattı diyebiliriz.

Beklendik şekilde sert vokaller ile bezeleydi şarkı. Tabii ki herkeste büyük bir merak uyandırdı bu parça, fakat grup çok bekletmeden “Nico and the Niners” adlı single’ı yayınladı. Tam anlamıyla 2’de 2 yapmıştı.


Yeni albümden yayınladıkları iki şarkı da beklentileri karşılamıştı. Tam bu zamanda, reddit üzerinde bir takım dedikodular dönmeye başladı!

Trench albüm kapağı
Trench albüm kapağı

Bu iki şarkının sözlerine bakıldığında, aslında ortak bir hikayeyi anlatıyordu. Hatta grubun solisti Tyler Joseph‘e ait olduğu öne sürülen bir blog sayfasında, tüm albümün bir hikaye gibi anlatıldığı söyleniyor. Aslında grubun iki şarkıya yaptığı klipte de belirli karakterleri kullanmasına işaret olabilir. Tüm bu dedikodular devam ederken 5 Ekim’de Trench albümü yayınlandı.

Depresyon halinde bir konsept albüm

Albümü dinlemeye başladığınız andan itibaren sizde bu hikayenin bir parçası oluyorsunuz. Kendinizi stresli bir konsept albümün içinde bulmanız mümkün. Twenty One Pilots solisti Tyler Joseph‘in muazzam hayal dünyasından oluşan albümde ilgi çeken bağlantılar var, mesela; “Chlorine” şarkısında anlattığı kimyasal maddeyi, “The Hype” şarkısında kullanması gerektiğini söylüyor.

Albümün en çok konuşulan şarkısı “Neon Gravestones” ile medyanın ünlü insanları, ölümlerinden sonra nasıl yücelttiğine değiniyor. Tüm bu sıkıntılı süreçlerin arasında, Joseph’in karısına yazdığı düşünülen, muazzam bir aşk parçası “Smithereens” tüm havayı yumuşatıyor.

Jumpsuit

Video kliplerinin de şarkıları gibi çok iyi olduğunu söylemeliyim. Jumpsuit ve Nico and the Niners için çektikleri klipleri izlemenizi öneriyorum.


Bir önceki albümü kadar ilgi görmemiş olsa da, iddialı bir albüm olan Trench kaotik havasıyla sizleri bekliyor.

Rap ve yeni müzik piyasası