Avengers: Endgame IMDB’de tüm zamanların en popüler filmi oldu

Avengers: Endgame, dünyanın çeşitli yerlerinde ve ülkemizde gösterime girdi. Film gösterime girer girmez IMDb’nin en popüler filmi olmayı başardı.

Bir yıldır beklenen ve MCU’nun 11 yıllık hikayesinin kapanışını yapan Avengers: Endgame, 24 Nisan’ı 25 Nisan’a bağlayan gece ülkemizde gece yarısı seanslarıyla vizyona girdi. Film ayrıca Avustralya, Çin, Güney Kore gibi ülkelerde de vizyonda.

Filmi izleyenler şimdiden filme puan vermeye ve filmi sıralamalara sokmaya başladı. Endgame, şu anda en popüler filmler listesinde zirvede yer alıyor.


Endgame, En Popüler listesinin tepesinde 9.3 puanla otururken Esaretin Bedeli (The Shawshank Redemption) gibi başyapıtları da geride bırakmayı başarıyor.

IMDb’nin en popüler 10 filmi şu anda şöyle sıralanıyor:

1- Avengers: Endgame – 9.3

2- The Shawshank Redemption – 9.3

3- Interstellar – 8.6

4- Avengers: Infinity War – 8.5

5- Spider-Man: Into the Spider-Verse – 8.5

6- Green Book – 8.3

7- The Professor – 8.3


8- Bohemian Rhapsody – 8.1

9- Guardians of the Galaxy – 8.1

10- The Avengers – 8.1

Marvel filmleri

Listedeki 10 filmden 5’i Marvel filmi ve bu filmlerin 4’ü MCU’nun bir parçası. Listede yer alan tek klasik film ise Esaretin Bedeli (The Shawshank Redemption) oldu. Görünüşe göre Marvel, söz konusu sinema filmlerinin popülerliği olduğunda rakiplerinin oldukça önünde.

Yine de bu oylamada henüz filmi görmeyen ya da filme gitmeden önceki heyecanıyla oy veren hayranlar da hesaba katılıyor. İlerleyen dönemde filmin notunun 8.8-8.9 bandına gerilemesi ihtimal dahilinde.

Avengers: Endgame şu anda sinemalarda gösterimde. Marvel Sinematik Evreni’nin bir sonraki filmi olan Spider-Man: Far From Home ise Temmuz 2019’da vizyona girecek.

Avengers: Endgame filmi izle sinema fragman imdb

Filmin konusu

“Avengers Infinity War”un ardından pek çok süper kahraman küle dönüşmüştür. Doktor Strange, Gamora, Drax, Mantis, genç Örümcek Adam, Black Panther, Bucky Barnes, Groot, Scarlet Witch, Vision, Star Lord, Maria Hill, The Wasp ve Nick Fury gibi pek çok kahraman, Thanos’un Sonsuzluk Eldiveni’ni ele geçirmesi ve kendi dengesini kurması yüzünden yok olmuştur ve dünya umutsuz haldedir.

Dünya üzerinde kalan Black Widow, Kaptan Amerika, Thor ve Hulk kendi yaslarını tutmaktayken, Iron ve Nebula ise kontrol edemedikleri bir uzay gemisinin içinde, uzay boşluğunda sürüklenmektedirler. Süper kahramanlar takımı için işler pek de iyi görünmemektedir. Ancak Kuantum Bölgesi’nden çıkmanın bir yolunu bularak Avengers ekibinin kalan üyelerine giden Ant-Man, yeni bir umut ışığı olacaktır.


Daha önce var olduğunu bilmedikleri bölgeler, kahramanlar ve evrenlerin varlığını öğrenen ekip, Thanos’un kurduğu bu çarpık dengeyi değiştirmek ve kendilerinden alınanı geri getirmek için hayatlarının en büyük mücadelesine girişeceklerdir. Hepsi kişisel olarak önem verdikleri şeyleri kaybetmiş olan kahramanlarımız için intikam vakti gelmiştir.

Avengers: Endgame oyunun sonu filmi oyuncular

Avengers: Endgame oyuncuları

Robert Downey Jr. Tony Stark / Iron Man
Chris Evans Steve Rogers / Captain America
Mark Ruffalo Bruce Banner / Hulk
Chris Hemsworth Thor
Scarlett Johansson Natasha Romanoff / Black Widow
Jeremy Renner Clint Barton / Hawkeye
Don Cheadle James Rhodes / War Machine
Paul Rudd Scott Lang / Ant-Man
Chadwick Boseman T’Challa / Black Panther
Brie Larson Carol Danvers / Captain Marvel
Tom Holland Peter Parker / Spider-Man
Karen Gillan Nebula
Zoe Saldana Gamora
Evangeline Lilly Hope van Dyne / The Wasp
Tessa Thompson Valkyrie
Rene Russo Frigga
Elizabeth Olsen Wanda Maximoff / Scarlet Witch
Anthony Mackie Sam Wilson / Falcon
Sebastian Stan Bucky Barnes / Winter Soldier
Tom Hiddleston Loki
Danai Gurira Okoye
Benedict Wong Wong
Pom Klementieff Mantis
Dave Bautista Drax
Letitia Wright Shuri
John Slattery Howard Stark
Tilda Swinton The Ancient One
Jon Favreau Happy Hogan
Hayley Atwell Peggy Carter
Natalie Portman Jane Foster
Marisa Tomei Aunt May
Taika Waititi Korg (voice)
Angela Bassett Ramonda
Michael Douglas Hank Pym
Michelle Pfeiffer Janet Van Dyne

 

Netflix mi, sinema mı? Film ve dizi izleme alışkanlıkları araştırması


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.