CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Büyükçekmece’de polisi siyasete alet ediyorlar

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: YSK’nın kesinleşmiş kararları üzerinden itiraz edilemez. Büyükçekmece’de polisi siyasete alet ediyorlar. Baskı var. YSK’ya baskı yaptılar o da olmadı şimdi dönüp seçmene baskı yapıyorlar. Sabah polisleri halkın üzerine sürmüşler. O polisleri oraya gönderen Adalet Bakanı da İçişleri Bakanı da istifa etmeli.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

• Büyükçekmece polis kaynıyor, bazı evlere polisin 3 sefer gittiği belirtiliyor. Baskı var. YSK’ya baskı yaptılar o da olmadı şimdi dönüp seçmene baskı yapıyorlar. Kimsenin Türk polisini siyasete alet etmeye hakkı yoktur.

• Seçimden önce listeler askıya çıkmış, gerekli itirazlar yapılmış itiraz süreci bittikten sonra bu listeler kesinleşmiş, iş bitmiş 31 Ocak Tarihinde şimdi bunun üzerinden itiraz yapmaya çalışıyorlar. YSK’nın kesinleşmiş kararları üzerinden itiraz edilemez!


• Bu polisleri oraya gönderen Adalet Bakanı da İçişleri Bakanı da istifa etmelidir. Mülkiye müfettişleri orda, savcılar orada, ne oluyoruz arkadaşlar.

“Büyükçekmece’de polisi siyasete alet ediyorlar”

— Seçmene baskı yapıyorlar. Büyükçekmece’den çok ciddi feryatlar yükselmeye başladı. Büyükçekmece polis kaynıyor. Polisin siyasete alet edilmesi var. Bazı evlere polislerin 3 defa gittiği söyleniyor. Sabah polisleri halkın üzerine sürmüşler. O polisleri oraya gönderen Adalet Bakanı da İçişleri Bakanı da istifa etmeli.

— Şu an itibariyle artık hukuken de vicdanen de Sayın Ekrem İmamoğlu’na İstanbul Büyükşehir Başkanlığı ile ilgili mazbatanın verilmesinin önünde hiçbir engel kalmamıştır. Ekrem İmamoğlu şu anda Büyükşehir Belediye Başkanı’dır. Ekrem İmamoğlu mazbatasını alıp görevine başlamalıdır.


— Bu sabah Büyükçekmece’den çok ciddi feryatlar yükselmeye başladı. Büyükçekmece polis kaynıyor. Polisin siyasete alet edilmesi var. Bazı evlere polislerin 3 defa gittiği söyleniyor. Seçmen kaydırılmış mı kaydırılmamış mı? YSK seçmen listelerini kesinleştireli çok zaman oldu.

chp sözcüsü faik öztrak polis ysk büyükçekmece Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı istifa etmeli

“Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı istifa etmeli”

— YSK’nın kararları kesin. Şimdi seçmene baskı yapıyorlar. Seçimlerden önce seçmen listeleri askıya çıkmış yapılan itirazlar yapılmış. O polisleri oraya gönderen Adalet Bakanı da İçişleri Bakanı da istifa etmelidir. İçişleri ve Adalet bakanları üzerlerine düşen görevleri yapmamışlardır. CHP ise gerekli itirazları yapmış.

“Ekrem İmamoğlu’na mazbatası verilmelidir”

— İtirazlarımız sonucu 754 kişinin seçmen kaydı silinmiş. Adalet ve Kalkınma Partisi biz bu itirazları yaparken neredeymiş? Sözcüler bir algı operasyonu yapıyor. ‘Büyükçekmece’de çok büyük yolsuzluk var’ falan. 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçiminde Büyükçekmece’de kayıtlı seçmen sayısı 172 bin 351 31 Mart’ta 174 bin 773. Seçmen sayısı 2 bin 472 kişi artmış 760’ı yeni seçmen olan genç seçmenler.

— AK Partili belediye başkanları seçilince milli irade Ekrem İmamoğlu’na oylar gidince şaibe. Buna kargalar bile güler. Artık milleti rahat bıraksınlar. Belediye başkanlığı seçimleri artık bitmiştir. Ekrem İmamoğlu’na mazbatası verilmelidir. Yine zamlar aldı başını gitti. Ekonomide çok ciddi sıkıntılar var.

AK Parti’den jet yanıt: Geri çekmedik


AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel, “Büyükçekmece ile ilgili itirazımızı geri çekmedik” dedi. (12:50)

AK Parti: Olağanüstü itiraz yöntemi ile bir kez daha YSK’ya gideceğiz


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.