İstanbul’da 3 ilçede geçersiz oyların yeniden sayılmasına karar verildi

Son Dakika: İstanbul’un Beykoz, Fatih ve Çekmeköy ilçelerinde ilçe seçim kurulları tarafından geçersiz oyların yeniden sayılmasına karar verdili. Ancak YSK 2014’te geçersiz oyların yeniden sayımını reddetmişti.

İstanbul 3 ilçede geçersiz oyların yeniden sayılmasına karar verildi

Haber merkezlerine düşen son dakika haberine göre; İstanbul’un Beykoz İlçe Seçim Kurulu ve Fatih İlçe Seçim Kurulu, yapılan itirazları dikkate alarak geçersiz oyların yeniden ve tüm partilerin müşahitleri huzurunda sayılmasına karar verdi. Ayrıca Çekmeköy İlçe Seçim Kurulu da tutanakların yeniden kontrol edilmesine ilişkin karar verdi.

AK Parti il teşkilatının ilçe seçim kurullarına yaptığı itirazların ardından 3 ilçe için karar verildi. Yapılan başvuruları inceleyen seçim kurulları geçersiz oyların bir kez daha sayımını kararlaştırdı.


AK Parti İstanbul’un 39 ilçesindeki yerel seçim sonuçlarına itiraz etmişti. Beykoz’da 5 bin 352, Çekmeköy’de ise 5 bin 684 oyun geçersiz olduğu açıklanmıştı. Diğer ilçelerdeki itirazlar inceleniyor.


YSK 2014’te geçersiz oyların yeniden sayımını reddetmişti

AK Parti’nin İstanbul’daki seçimde 319 bin geçersiz oy olduğu ve yeniden sayım yapılması yönündeki itirazının bir benzerinin 5 yıl önce de Ankara’da CHP tarafından dile getirildiği, ancak YSK’nın bu başvuruyu reddettiği ortaya çıktı.

2014’de yapılan ve Mansur Yavaş’ın da aday olduğu Ankara’dakli yerel seçimlerde 124 bin 75 geçersiz çıkmış, bunun üzerine dönemin CHP Ankara İl Başkanı Zeki Akçın İl Seçim kuruluna itirazda bulunarak oyların yeniden sayılmasını istemişti. Ancak İl Seçim Kurulu başvuruyu reddedince konu YSK’ya gelmişti.


YSK’nın o zaman da başkanı olan Sadi Güven ve üyeler konuyu inceleyerek “Yasa gereği bu gibi konularda delil ve gerekçe gösterilmeyen itirazlar reddedilir. Yapılacak itirazlarda ciddiyet ve sorumluluk aranmaktadır” diyerek başvuruyu reddetmişti.

31 Mart Beykoz ilçesi seçim sonuçları:

ADAY PARTİ ALDIĞI TOPLAM OY OY ORANI
Murat Aydın
AK Parti 74.805 %49,16
Coşkun Tosun
CHP 55.872 %36,72

31 Mart Fatih ilçesi seçim sonuçları:

ADAY PARTİ ALDIĞI TOPLAM OY OY ORANI
Mehmet Ergün Turan
AK Parti 113.983 %53,03
Soner Özimer
CHP 77.548 %36,08

31 Mart Çekmeköy ilçesi seçim sonuçları:

ADAY PARTİ ALDIĞI TOPLAM OY OY ORANI
Ahmet Poyraz
AK Parti 62.134 %42,92
Seyfettin Yıldırım
CHP 46.662 %32,23

Ekrem İmamoğlu: İBB’den dosya kaçırıldığına dair ciddi ihbarlar alıyorum


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.