16 yaşında öldü, işçi İsa!

İyice bakın bu fotoğrafa! 16 yaşında bir tarım işçisiydi İsa Boğa. Urfa’dan Adana’ya çalışmak için geldi. 38 derecelik Adana sıcağında serinlemek için girdiği kanalda boğuldu.

16 yaşında öldü işçi isa boğa

DHA Adana muhabiri Çağlar ÖZTÜRK’ün haberinde verdiği ayrıntılar şöyle:

Adana’da serinlemek için sulama kanalına giren tarım işçisi İsa Boğa (16) yaşamını yitirdi.
Olay, Yüreğir ilçesi Gökçeli Mahallesi’nde meydana geldi. Şanlıurfa’dan Adana’ya çalışmak için gelen tarım işçisi İsa Boğa, serinlemek için sulama kanalına girdi. Diğer arkadaşlarının uyarılarına aldırmayan genç, akıntıya kapılarak boğuldu. Kısa sürede gözden kaybolan İsa Boğa’nın sürüklenen cesedi diğer tarım işçileri tarafından sudan çıkarıldı. Olayı duyan yakınları ise sirin krizi geçirdi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.


Şimdi hangi ay hangisinden iyiydi? Ne kadar artmıştı alım gücümüz?

Siz büyük hanımlar büyük beyler daha dikkatlice bakın sizin oğlan gencecik yaşında milyonlarla oynarken boğuldu o çocuk! Sizin hanım kız hiç gitmediği, gitse bile “yakinimdir” etiketiyle gittiği işten aldığı parayı yerken öldü o çocuk! Şimdi kendi hayırsızlığınızı görmezden gelip, kutsal bir gün, ay üzerinden kendinizi mi hayırlayacaksınız yoksa haktan, hukuktan adaletten mi bahsedeceksiniz?

İsa öldü! Ondan evvel atanamayan öğretmen kıydı canına! Ondan evvel iş bulamayan bir adam yaktı kendini! Ondan evvel bir anne bakamadığı için çocuklarına, astı kendini! Ondan evvel birileri tanıdık vasıtasıyla doldurdu kontenjanları! Ondan evvel sorular çalındı dendi, gasp edildi hayatlar!

16 yaşında öldü, İsa! Oy kullanmak istese kullanmaz çocuk! Sigara almak istese alamaz çocuk ama ölüm öyle mi? Ölüm sınırsız!


16 yaşında öldü, işçi İsa!

Şule Çet davasında sanıktan bu kadarına da pes dedirtecek sözler: Siz de kızınıza sahip çıksaydınız


Elif Aver
Elif Aver; 1987 yılında İstanbul'da doğdu. Cumhuriyet Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği bölümünden 2010 yılında mezun oldu. Özel sektörde mesleğini yapmakta, ayrıca TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi yönetim kurulu üyesi. Yazmak, çizmek ve okumak çocukluğundan beri en büyük tutkusu. Ondan sebep söz yitene kalem bitene kadar yazanlardan.