100 bin liralık pastırma faturası: MHP’den AKP’ye; “Nerede yediniz?”

31 Mart yerel seçimlerinde AKP’den MHP’ye geçen Kastamonu Belediyesinde, AKP döneminden kalma 100 bin liralık pastırma faturası ortaya çıktı.

MHP den AKP Ye: 100 bin TL lik pastırmayı nerede yediniz?

31 Mart yerel seçimlerinde AKP’den MHP’ye geçen Kastamonu Belediyesinde, AKP döneminden kalma 100 bin liralık pastırma faturası çıktı. MHP Kastamonu İl Başkanı Yüksel Aydın, “Nerede yediniz o pastırmaları? Biz, Cumhur İttifakı hatırına birçok şeyi görmezden geliyoruz” dedi.

Kastamonu’da yerel seçimleri kazanan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) oldu. AKP’li belediye başkanı Tahsin Babaş’tan görevi devralan MHP’li Galip Vidinlioğlu, belediyenin geçmişten kalan 78 milyon 490 bin 859 TL borcu olduğunu açıkladı. Yeni yönetim faturaları incelerken 100 bin liralık pastırma faturası da buldu.


Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre, Vidinlioğlu “Bütçenin yüzde 40’ı ilk üç ayda önceki yönetimce kullanılmış ve 34 adet ihale de yapılarak, belediye 24 milyon 439 bin TL taahhüt altına sokulmuş. Toplanacak gelirlerden geriye 38 milyon TL kalıyor. Bu miktar personel giderlerini bile karşılamaya yetmez” dedi.

“Cumhur İttifakı’nın hatrına görmezden geliyoruz”

Belediyenin borçlarıyla ilgili flaş bir açıklama da MHP Kastamonu İl Başkanı Yüksel Aydın’dan geldi. Aydın, AKP’li belediye döneminde 100 bin TL’lik pastırma yenildiğini açıkladı.


“Biz Cumhur İttifakı’nın her zerresine uyduk ve uyacağız. Liderlerimizin talimatları ile yerel siyasetimizi şekillendireceğiz” diyen Aydın, “Kastamonu Belediyesinde 100 bin TL’lik pastırma yemişler, nerede yediniz o pastırmaları? Biz, Cumhur İttifakı hatırına birçok şeyi görmezden geliyoruz. Biz, Cumhur İttifakı hatırına birçok şeyi görmezden geliyoruz” açıklaması yaptı.

Binali Yıldırım’dan ‘seçim neden iptal oldu’ sorusuna yanıt: Çünkü çaldılar


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.