Zümrüt Apartmanı: İğrenç pedofili kitabı

Kurgu Kültür Merkezi yayınları etiketiyle yayınlanan Zümrüt Apartmanı isimli kitap pedofiliyi şehvetle anlatan iğrenç sayfalara sahip olması sebebiyle gündeme bomba gibi düştü. Kitabın yazarı Abdullah Şevki!

Zümrüt Apartmanı: İğrenç pedofili kitabı
Zümrüt Apartmanı: İğrenç pedofili kitabı

Normal bir olay anlatırcasına pedofili ve türlü sapıklıkları özendiren satırlara sosyal medyada rastlayanlar büyük tepkiler vermeye başladı.

Kitaba gelen tepkiler sebebiyle suç duyuruları yapılmaya başlayınca kitabın yayından kaldırıldığı söyleniyor. Ancak kitabın yayından kaldırılmış olması bir şeyi çözmüyor.


Bu kitabı yazan ve yayınlayan kişilerin amaçları nedir?

Yetişkin kişinin ergenlik öncesi 4–11 yaş arası çocuklara cinsel arzu ve istek duyması anlamına gelen pedofili, tüm dünyada en önemli cinsel suç olarak kabul ediliyor.

Ülkemizde ardı arkasın kesilmeyen ve son birkaç gün içerisinde de herkesin yüreğini dağlayan 1,5 yaşındaki Ecrin’in hikâyesi bulunmakta. Halkın bu konular ile ilgili artık tahammülü kalmadı!

Halkımız, bu kitabın yazılıp yayınlanmasına dair yapılacak herhangi bir açıklamayı asla kabul etmeyecektir. Böyle bir sapkınlığı özendirmek istercesine anlatmanın bir açıklaması olamaz.


Bir anne, bir kadın ve bir vatandaş olarak bu konu hakkındaki tüm sorumluların adalet önünde cezalandırılmasını diliyorum.

NE OLMUŞTU?

Abdullah Şevki tarafından yazılan ve Kurgu Kültür Merkezi Yayınları etiketiyle yayınlanan ‘Zümrüt Apartmanı’ kitabında yer alan pedofili içeren satırlar bugün sosyal medyada infial yarattı. Birçok kişi, çeşitli internet sitelerinde satışı devam eden kitabın, derhal toplatılması gerektiğini savundu.

Yayınevi Müdürü: Sizin karga beyniniz kaldıramaz

Bunun üzerine Kurgu Kültür Merkezi Yayınları Müdürü Alaattin Topçu, “Kurgu Kültür Merkezi Yayınları” adlı Instagram hesabından, “Sizin o karga beyniniz Abdullah Şevki’yi Alaattin Topçu’yu ve kurguyu kaldıramaz. O nedenle sizin linç kültürünüz tarihin her döneminde yenilgiye ve zavallılığa mahkumdur” ifadelerini kullandı. Topçu daha sonra paylaşımını sildi.

Hukukçular harekete geçti


Avukat Umur Yıldırım, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu ve kitabın toplatılmasını istedi. Eskişehir Barosu da aynı yönde bir başvuru yapmak için hazırlanıyor.

Sosyal medyadan tepkiler:

16 yaşında öldü, işçi İsa!

Pedofili içeren ifadelerin bulunduğu kitabın yazarına soruşturma


Serpil Çavuşoğlu
1973 İstanbul doğumluyum. Hayatın her alanında gönüllü olarak faaliyet göstermekteyim. Bağımlılık ile mücadele, kadın ve çocuk istismarına karşı destek, eğitime katkı amaçlı kütüphanaler kurulması, yardımlaşma derneklerinde faaliyetler, tüketicinin her tür hakkı (sağlık, hukuk...) üzerine destek çalışmaları, kültür sanat projelerine koçluk, danışmanlık, tutuklu çocukların topluma kazandırılması amaçlı eğitim organizasyonları, kan bağışı, organ bağışı, ilik bağışı üzerine organizasyonlarda koordinatörlük, özel eğitim öğretmeni olmam sebebiyle engelli çocuklarımızın ailelerine danışmanlık, okullarda çocuklarımızın yardımlaşma güdüsünü pekiştirme amaçlı seminerler ve sayamayacağım daha pek çok alanda, neredeyse hiç durmadan yıllardır gönüllü olarak faaliyet göstermekteyim.