3. Kadın Emeği Festivali: 600 kadının el emeği görünür kılındı!

Eşitlikçi bir toplumun geliştirilmesi ve var olan eşitsizliklerin giderilmesi için çalışan Çankaya Belediyesi, kadınların el emeği ürünlerinin satışa sunulacağı Kadın Emeği Festivali’ni bu yıl 3. kez düzenledi.

3. Kadın Emeği Festivali: 600 kadının el emeği görünür kılındı!

Çankaya Belediyesi, Ahlatlıbel Atatürk Parkı’nın ev sahipliğini yaptığı “Kadın Emeği Festivali’ni bu yıl üçüncü kez düzenledi. Eşitlikçi bir toplumun geliştirilmesi, var olan eşitsizliklerin giderilmesi, kadın emeğinin görünür kılınması ve ürünlerin pazardaki yerini alabilmesi amacı taşıyan Festival, 28 Haziran’da başlamıştı.

600 kadın katıldı

Ahlatlıbel Atatürk Parkı’ndaki stantlarda yer alacak yaklaşık 600 kadın, ahşap eşyalardan çantaya, keçe işlerinden kaktüse; takıdan örgü bebeklere kadar kendilerinin yaptığı pek çok ürünü gelenlerin beğenisine sundu.


Geçen sene düzenlenen 2.Kadın Emeği Festivali 200 kadının el emeğini sergilediği stantların açılışı ile başlarken, bu sene üçüncüsü düzenlenen Kadın Emeği Festivali ise 600 kadının el emeğini sergilediği stantların açılışı ile başladı.

3.Kadın Emeği Festivali: 600 kadının el emeği görünür kılındı!

Tüm gelir kadınlara!

600 kadının el emeği ürünlerini gelenlerin beğenisine sunacağı festivalin kapsamıyla ilgili katılımcılardan hiçbir ücret talep edilmedi.

Festivale katılmak isteyenler Çankaya Belediyesi Kolej Otoparkı’ndan belli saat aralıklarıyla ücretsiz olarak kaldırılacak servis araçlarından yararlandı.

Kadınların sosyal hayata ve istihdama eşit katılımını sağlayıcı hizmetleri dolayısıyla “Mor Bayrak” sahibi olan Çankaya Belediyesi, kadınların satışlardan elde edeceği gelirin tamamen kendilerine kalmasını sağlarken, stantlardan da herhangi bir ücret talep etmedi.


Çocuklar da gönüllerince eğlendi

Geçen seneye göre yüzde 300 katılım artışı gösteren Festival’de çocuklar da gönüllerince eğlendi. Festival sırasında aileleriyle birlikte piknik yapan çocuklardan kimi top oynayarak kimi bisiklet sürerek kimi de uçurtma uçurarak festivalin tadını çıkarttı.

Festival Kalben’le sona erdi

28 Haziran Cuma 10.00’da stantların kurulmasıyla başlayan festival, 16.00’da düzenlenen Ezgi Eyüboğlu konseriyle devam etti. 20.00’de ise Sertab Erener, Ankaralılarla buluştu.

29 Haziran Cumartesi 12.00’de festival etkinlikleriyle başlayacan gün, 13.30’da Canan Anderson, 16.30’da İstanbul Girls Orkestra ve 20.00’de Serenad Bağcan konserleriyle devam etti.

Festivalin son günü, (30 Haziran Pazar) 12.00’de başlayan etkinlikler, 13.30’da İlknur Yakupoğlu, 16.30’da Ankara Modern Orkestrası ve 20.00’de Kalben konseri ile sona erdi.


Festivalin son günü, (30 Haziran Pazar) 12.00’de başlayacak etkinlikler, 13.30’da İlknur Yakupoğlu, 16.30’da Ankara Modern Orkestrası ve 20.00’de Kalben konseri ile sona erecek.

ODTÜ mezuniyet törenine Ekrem İmamoğlu damga vurdu


Görkem Barındık
1993 yılında Ankara’da doğdu. Süleyman Demirel Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümünde ön lisans; Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Akabinde Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik Ana Bilim Dalı'nda “Dijitalleşen Medya ve Yarattığı Yeni Şiddet Alanı: Dijital Şiddet” başlıklı tezini tamamlayarak yüksek lisans programından mezun oldu. Şu an hâlihazırda doktora eğitimi için hazırlanmaktadır.