Milli Piyango yılbaşı büyük ikramiye; tam, yarım, çeyrek bilet fiyatı belli oldu

Milli Piyango’nun yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiye 80 milyon lira olurken, tam bilet 80 TL, yarım bilet 40 TL, çeyrek bilet ise 20 liradan satılacak.

Milli Piyango yılbaşı büyük ikramiye; tam, yarım, çeyrek bilet fiyatı belli oldu

Milli Piyango yılbaşı büyük ikramiyesi bu yıl 80 milyon TL’ye çıktı. İkramiye geçen yıl 70 milyon TL olarak belirlenmişti. Milli Piyango yılbaşı ikramiyesine yüzde 14.2 zam gelirken bilet fiyatları da pahalandı.

Çeyrek bilete 2.5 lira zam yapılmış olacak

Geçen yıl 70 TL’ye satılan bilet bu yıl 80 TL’ye, 35 TL’ye satılan yarım bilet bu yıl 40 TL’ye, geçen yıl 17.5 TL’ye satılan çeyrek bilet bu yıl 20 TL’ye satılacak.


Milli Piyango 2020 yılbaşı özel çekiliş için çeyrek bilet 20 TL, yarım bilet 40 TL, tam bilet ise 80 TL olarak belirlendi.

Amorti ne kadar?

Yılbaşı çekilişinde en büyüğü 80 milyon lira, en küçüğü ise 80 lira olmak üzere toplam 2 milyon 950 bin 905 adet ikramiye dağıtılacak.

Milli Piyango yılbaşı özel çekilişi kapsamında ödenecek toplam ikramiye tutarı ise 436 milyon 540 bin lira olacak.

Milli Piyangonun yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiye 80 milyon lira olarak belirlendi. Büyük ikramiye 2007 ve 2008 yıllarında 25 milyon lira olmuştu. Bu rakam 2009’da 30 milyon lira, 2010’da 35 milyon lira, 2011’de 40 milyon lira, 2012’de 45 milyon lira, 2013 ve 2014’te 50 milyon lira, 2015’te 55 milyon lira olarak belirlenmişti. Büyük ikramiye olarak 2016’da 60 milyon lira, 2017’de 61 milyon lira, geçen yıl ise 70 milyon lira verilmişti.

Milli Piyango yılbaşı özel çekilişi kapsamındaki biletler geçtiğimiz yıl 29 Kasım 2019 tarihinden itibaren satışa sunulacak.

Yıllara göre Yılbaşı büyük ikramiye

  • 2014 yılı: 50 milyon TL
  • 2015 yılı: 50 milyon TL
  • 2016 yılı: 60 milyon TL
  • 2017 yılı: 61 milyon TL
  • 2018 yılı: 70 milyon TL
  • 2019 yılı: 80 milyon TL

Milli Piyango’nun yeni sahibi: İtalyan ortaklı Demirören Grubu

Türkiye Varlık Fonu, Ağustos 2019’da Milli Piyango ve diğer sayısal şans oyunları için işletme ihalesinde en iyi teklifi veren İtalyan Sisal-Şans (Demirören) ortak girişim grubuyla sözleşme imzalamıştı.


Varlık Fonu açıklamasında taahhüt edilen 10 yıllık hasılattan kamuya kalacak olan net tutarın bugünkü değerinin en az 28,1 milyar TL olduğu belirtildi.

İddia da Demirören’de

Sisal-Şans ortak girişim grubunda Demirören Grubu’nun yüzde 51, İtalyan Sisal’ın ise yüzde 49 ortaklığı bulunuyor.

Demirören Grubu daha önce de ABD’li Scientific Games ile ortaklaşa İddaa ihalesini kazanmıştı.

Piyango, sayısal ve süper loto çekilişlerinde artan şüpheler!

Piyango ve loto çekilişleriyle ilgili son dönemde ortaya atılan iddialar ve şüpheler arttı. Yılbaşında 70 milyonluk büyük ikramiye 20 yıl sonra ilk kez tam bilete isabet etmiş ancak üzerinden neredeyse 1 yıl geçmesine rağmen bilet ve talihli ortaya çıkmamıştı.

Milyonların ümit bağladığı Milli Piyango çekilişleri peş peşe şaşırtan sonuçlar verince tartışmalar başladı. Çekilişlerle ilgili şüpheler yılbaşı özel çekilişinin ardından yüksek sesle dile getirilmeye başlandı. 70 milyonluk büyük ikramiyenin talihlisi ve tartışılan bilet bir türlü ortaya çıkmadı. Talihli bulunmazsa paranın 2020’de hazineye devredilmesi planlanıyor.

“Kurum içi soruşturma yapılsın!”

Milli Piyango çekilişleriyle ilgili iddiaları sık sık gündeme getiren eski CHP Milletvekili Atilla Kart, 2011 yılından beri Milli Piyango İdaresi ile ilgili ciddi iddiaların ortaya atıldığını, gelen ihbar ve bilgilerin yaklaşık 3 klasör oluşturduğunu söyledi.


Kurum içinde bir inceleme ve soruşturma yapılmasını isteyen Kart, “İddialar soruşturulmadığında kurum şaibe altında kalıyor. Milyonlarca yoksulun umut bağladığı bir kurumdan söz ediyoruz. Bakıyorsunuz ihtimal hesaplarıyla izah edilemeyecek yüksek sayıda ikramiyelerin benzer ilçelere çıktığını görüyorsunuz. Bunların soruşturulması lazım” diye konuşuldu.

Atatürk hayranı Nimet Abla hakkında bilinmeyenler


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.