Bandrol ücreti: Yurt dışından getirilen elektronik cihazlara ek vergi

Yurt dışından getirilen televizyon, radyo, navigasyon, telefon, bilgisayar, laptop için bandrol ücreti düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yurt dışından getirilen TV, telefon, bilgisayar için bandrol ücreti alınacak

Ticari olmayan amaçlarla yurt dışından cep telefonu getirenden sadece 2020 yılı için 20 euro bandrol ücreti alınacak. Yanında bilgisayar getiren 10 euro bandrol vergisi ödeyecek. Radyolu vantilatörden bile 1 euro vergi alınacak.

Ticaret yapma amacı dışında yurt dışından getirilen televizyonlar, radyolar, videolar, set üstü medya kutuları, cep telefonu ve tablet bilgisayarlara 2020 yılı için ‘bir defaya mahsus’ ek bandrol ücreti getirildi.


Cep telefonu ve bilgisayara bandrol ücreti

Yurt dışından getirilen telefonlar için ek 20 euro, bilgisayar ve tablet bilgisayarlar için ise ek 10 euro bandrol vergisi ödenecek.

Televizyon: Ekranlara göre vergi

Yeni düzenlemeye göre 51 ekrana kadar televizyonlara ek 10 euro, 52-67 ekran arası ek 16 euro, 68-85 ekran arası ek 22 euro, 86-116 ekran arası ek 34 euro, 117-148 ekran arası 40 euro, 148 ekrandan yukarısından 80 euro bandrol ücreti alınacak.

Radyo

Radyolarda ise cep tipi, 1 euro, saatli radyo ve radyolu saatler, bir müzik aleti üzerindeki radyolar, oyuncaklar üzerindeki radyolar ve ışıldaklar ve radyolu vantilatörlerden 1 euro, oto radyo alıcılarından 1 euro, taşınabilir radyo alıcılarından 2 euro ücret alınacak. Video cihazlardan ise 18 euro alınacak.

Navigasyon cihazlarına 10 euro vergi

Mp3 çalar’dan 2 euro, TV’li navigasyon cihazından 7 euro, radyo veya TV’li ev sinema sisteminden 15 euro taşıtlarda kullanılmaya mahsus navigasyonlu multimedya cihazından 10 euro ücret alınacak.

TRT bandrolü alınmaya devam edilecek


Söz konusu cihazlardan hali hazırda TRT bandrolü alınmaya devam ediliyor. Örneğin cep telefonu fiyatının içinde yüzde 10 TRT bandrol ücreti var. Akıllı kol saatleri ve navigasyonlu multimedya cihazlarından da yüzde 8 oranında TRT bandrol payı alınıyor.

2020 pasaport, ehliyet, trafik cezaları ve MTV artış oranları belli oldu


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.