Bu haberlere karnımız TOGG

Yerli otomobilimiz bir kez daha tanıtıldı. Evet “bir kez daha” diyorum çünkü AKP döneminde tanıtılan ikinci yerli otomobilimiz oldu…

TOGG yerli otomobil erdoğan
Bu haberlere karnımız TOGG

AKP döneminde tanıtılan ilk yerli otomobilimizi hatırlamayanlar için tekrar hatırlatayım. 2015 Ekim ayında dönemin AKP’li Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ilk yerli otomobilimizi tanıtmıştı. Bakan Işık yerli otomobilin 2016 yılında yollara çıkacağını söylüyordu.

Daha sonra ne mi oldu? Onu da hatırlatalım.


2015 yılında %100 yerli otomobil diye tanıtılan otomobilin aslında yerli olmadığı ortaya çıktı. Bize yerli diye tanıtılan otomobil, meğer Cadillac’ın BLS model otomobiliymiş.

Cadillac nasıl yerli otomobil olmuş? Çok basit, AKP’de çare tükenmez, Cadillac’ın önündeki logo sökülmüş, olmuş sana yerli ve milli otomobil.

Sonuçta ne mi oldu? Baktılar Yerli ve milli otomobil yalanı ortaya çıktı, yavaş yavaş bu yerli otomobil masalını halka unutturdular. Taki 27 Aralık 2019 tarihine kadar. 27 Aralık günü, AKP Genel Başkanı ve Bakanların katılımıyla, yeniden yerli ve milli olduğunu iddia ettikleri ve TOGG adını verdikleri otomobili tanıttılar.

Gerçi tanıtılan otomobilin üretimi yok…

Fabrikası var mı? Fabrikası da yok..

İşçisi var mı? İşçisi de yok…

İyi de bu yerli otomobil nereden geldi?

İtalya’dan geldi.


Bizim yerli otomobilimiz, İtalya’da İtalyan işçi ve İtalyan mühendisler tarafından İtalya’daki bir fabrikada Pininfarina fabrikasında üretilmiş.

Pekala bu araç nasıl yerli oluyor?

Motoru mu yerli?
Hayır, ama farları kurt gözlerine benziyormuş.

Şanzımanı mı yerli?
Hayır, ama lale motifi varmış.

Yahu bari kaportası yerli olsun.
Hayır, ama arabaya önden bakınca Mete Han bıyıkları varmış.

Bunlar yerlilik ve millilik için yeterli mi?

Sizi bilmem ama bence yeterli. Daha ne olsun?

18 yıl boyunca yerli ve milli ne varsa satan, satamadıklarını kapatan; samanı bile yabancılardan almamıza sebep olan 18 yıllık zihniyet, gitmiş taaa İtalya’lara kurt bakışlı, çekik gözlü, kaytan bıyıklı otomobil yaptırmış. Daha ne bekliyorsunuz?

Yoksa siz Devrim Otomobilleri gibi işçisinden mühendisine tamamen yerli bir otomobil mi bekliyordunuz?


Kusura bakmayın, Onu daha çooook beklersiniz.

Yerli otomobil prototipinden detaylar: Başlat tuşu ve menüsü İngilizce