Meclise sesleniyoruz: Daha kaç kadın ölmeli?

Ceren Özdemir, daha 20’sinde evinin önünde katledildi! Sadece Kasım ayında 39 kadın katledildi. Peki ne oldu? Meclis olağanüstü mü toplandı? Meclise sesleniyoruz: Daha kaç kadın ölmeli? Millet öldürülürken vekil ne iş yapar?

ceren özdemir Meclise sesleniyoruz: Daha kaç kadın ölmeli? Millet öldürülürken vekil ne iş yapar?

Gülperi Onur, Şafak Bozkurt, Muteber A., Fatma Laçin, Zübeyde Delen, Melisa Kalem, Sibel KAya, Zeynep K. Malike Okutucu, Seda Kurt, Suriye Soydaş, Döndü Akkeçe , Serpil Sarı, Güleda Cankel, Firdus Aliyeva, Lisha Yu, Hatice Durdu, Aysun Yeşil, Sultan Şimşek, Zehra Özkan, Rabia Yılmaz, Nevin Nilitaş, N.Y., Durdu G., Ceren Şimşek, Seda Ç., D.E., Ayşe Hündür, Ebru Öztürk, Melisa K., Nihal Akar, Sevgi Polat, Sosin Küçükgüven, Halidiye El Hamit, Sultan Kütük, Saliha Büyükkayaoğlu, Carolyn Margoret Dearsley, Ayşe Tuba Arslan ve kimliği tespit edilemeyen bir kadın!

Zor mu geldi okumak ya da bu isimler de kim mi diyorsunuz? Bu isimler maalesef Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun Kasım raporundan alındı.


Kasım ayı, hani şu birkaç gün önce geride bıraktığımız epi topu 30 günden oluşan ay! O, 30 günlük ayda yukarıda adı geçen 39 kadın katledildi! Evet, sadece 1 ayda!

Peki ne oldu? Meclis olağanüstü mü toplandı? “İstanbul sözleşmesi artık uygulanacak” denildi mi? Elbette hayır! Ne oldu biliyor musunuz daha bir elin parmaklarını dolduramadığımız aralık ayının ilk haftasında yine kadınlar öldürüldü!

Ceren Özdemir

Bugün Ordu’dan haber geldi. Ceren Özdemir, daha 20’sinde evinin önünde katledildi! Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi balerin Ceren yok artık aramızda. O’nu katleden cani yakalanacağı sırada bir polis memurunu da yaraladı.

Suçlu kim?

Suçlu kim? Sadece bıçağı saplayan mı?

Katile göz yumanın, iyi hâl indirimi verenin, yasa koyucuların, katledilenin ardından sürekli katledileni suçlayanların, ses çıkarmayanların hiç suçu yok mu?

Hani Özgecan’dan sonra her şey değişecekti? Hani son bulacaktı acılar?


Sonrasında kaç kadın katledildi? Kaç katil elini kolunu sallayarak dışarı çıktı?

Kaçının giydiği takım elbise, özgürlük bileti oldu?

Mecliste kaç kadın milletvekili var mesela?

Bir kez bir tanesinin aklına gelmez mi kadınlar katledilirken bir araya gelmek?

Milletvekili zamları, emeklilik hakları, sağlık hakları için kenetlenen vekillerimiz bir kez katledilen kadınlar için bir araya gelemez mi?

Millet öldürülürken vekil ne iş yapar?


Buradan mecliste benim, bizim vergilerimizle oturan, maaşları ödenen vekillere sormak isterim: Daha kaç kadın katledilmesi gerekiyor eliniz taşın altına sokmanız için!

20 yaşındaki Ceren Özdemir’in katil zanlısı yakalandı


Elif Aver
Elif Aver; 1987 yılında İstanbul'da doğdu. Cumhuriyet Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği bölümünden 2010 yılında mezun oldu. Özel sektörde mesleğini yapmakta, ayrıca TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi yönetim kurulu üyesi. Yazmak, çizmek ve okumak çocukluğundan beri en büyük tutkusu. Ondan sebep söz yitene kalem bitene kadar yazanlardan.