Erdoğan: Yalılara çarpan tankerleri görmüyor musunuz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yalılara çarpan tankerleri görmüyor musunuz? Montrö Anlaşması Türkiye’ye ne kazandırdı?

Erdoğan: Yalılara çarpan tankerleri görmüyor musunuz?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıdçaroğlu‘nun Kanal İstanbul Projesi ile ilgili olarak, “Zaten iktidardan gideceksiniz” sözlerine sert bir dille bir kez daha tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP liderinin, “Beyefendi gidici, uyarıyorum, iktidara geldiğimizde parasını vermeyeceğiz” sözlerine yönelik olarak, “Yaptırmayız diyor. Müteahhitlere de tehdit savuruyorlar. Yahu sen zaten iktidara gelemeyeceksin ki. Bu millet size bu ülkede iktidar vermez. Siz yapılacak her şeyin önüne dikilen bir insansınız. Dikili ağaçları söken bir zihniyetsiniz” dedi.

Fuat Sezgin Yılı Kapanış Töreni’ninde konuşan Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:


“Binlerce yıldır insanlığın sahip olduğu birikimin en önemli taşıyıcılarından olan İstanbulumuz gelecekteki büyük atılıma da ev sahipliği yapacaktır. Sergiyi ziyaret edecek her yaştan kardeşimizin medeniyet perspektiflerinin gelişeceğine inanıyorum.”

“Bu oryantalist bakış açısı eksik ve yanıltıcıdır”

“Kağıdı Çinliler bulmuş olsa da onu hakkıyla kullanan ve Batı’ya ulaştıran bizim ecdadımızdır. Açılışını yaptığımız sergi medeniyetler tarihinin yazanların düştükleri temel hatanın ortaya konması bakımından da çok önemlidir.

Bilim tarihinin bütün kaynakları büyük çoğunlukla Avrupa kaynaklıdır. Oryantalist bakış açısının ürünüdür. Bilimler tarihini neredeyse 500 yıl öncesinin keşifleriyle başlayan bu oryantalist bakış açısı eksik ve yanıltıcıdır. Avrupalı bilim adamları da bilir ki kendileri bu birikimle tanışmamışken İslam şehirlerinin çoğunda çok kıymetli eserlerden oluşan kütüphaneler mevcuttu.”


İstanbul Havalimanı açıklaması

“Hamdolsun Türkiye geçtiğimiz 17 yılda bilim ve teknoloji sahasında ayağına vurulan prangaları parçalamıştır. Şu anda içinde bulunduğumuz İstanbul Havalimanı bu başarının en güzel örneklerinden biridir. Türkiye bu esere sahip olana kadar içeride ve dışarıdan pek çok engelle karşılaşmıştır. Ülke ve millet olarak kararlı duruşumuzla herkesin hayran kaldığı bu eser ortaya çıkmıştır. Daha işimiz var. Çok daha farklı şeyler yapacağız o zaman bu eser çok daha farklı bir noktaya gelecek.”

Kanal İstanbul projesi

“Cuma günü Türkiye’nin otomobili törenine katılacağız. Uzaydan denizlerin altına kadar her yerde rabbimizin bize bahşettiği tüm zenginlikleri faydaya dönüştürmenin peşindeyiz. 2023 hedeflerimizle İnşallah başarılı olmuş olacağız. Aynı bölgede olduğumuz için bir konuyu hatırlatmadan geçemeyeceğim. Bu da hemen yanı başımızdan inşallah Kanal İstanbul projesi hayata geçecek. Fakat daha şimdiden birileri yapamazsınız diyor. Yaptırmayız diyor.

Müteahhitlere de tehdit savuruyorlar. ‘Sakın ha bu ihalelere katılmayın. Katılırsanız biz iktidara geliyoruz gelince bu aldığınız ihaleyi iptal ederiz.’ Yahu sen zaten iktidara gelemeyeceksin ki. Bu millet size bu ülkede iktidar vermez. Siz yapılacak her şeyin önüne dikilen bir insansınız. Dikili ağaçları söken bir zihniyetsiniz. Bunlar Gezici.

Biz bir günde 11 milyon fidanı diken bir iktidarız. Yapamazsınız diyorlar, ya bir boğazımız var siz İndependent olayını unutuyor musunuz? Orada o tanker yanarken hiç sordunuz mu neden böyle oldu diye? Zaman zaman yalılara bindiren gemileri görmüyor musunuz? Montrö Anlaşması Türkiye’ye ne kazandırmıştır, ne kaybettirmiştir? Bunları hiç düşündünüz mü?


Biz Kanal İstanbul ile onlara bunu anlatacağız. Bunlara sorsan zaten Marmaray da Osman Gazi de olmazdı. 3,5 saatte senin milletvekili olduğun yere gidiyoruz. Fakat mesele marifet iltifata tabiidir anlayışına yakın olmak. Bunların böyle bir derdi yok. Biz adımlarımızı atacağız.”

İmamoğlu’ndan Kanal İstanbul ÇED raporu tepkisi: Allah akıl fikir versin!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.