Ana Sayfa Gündem Ankara’da kömür dağıtımı devri kapandı: Nakit yardımı yapılacak!

Ankara’da kömür dağıtımı devri kapandı: Nakit yardımı yapılacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yardım amaçlı kömür ya da yiyecek dağıtımı uygulamasına son verdi. Nakit yardımı yapılacak. Mansur Yavaş, yardıma muhtaç  140 bin kişiye yardım kartı dağıtılacağını belirtti. Ankaralıların en çok otobüs şoförlerini şikayet ettiğini de ifade eden Başkan Yavaş, “Şoförleri izlemeye aldık, saygısızlık yapanı otobüsten indireceğiz” dedi.

mansur yavaş Ankara da kömür dağıtımı devri kapandı: Nakit yardımı yapılacak!

Mansur Yavaş: Kömür dağıtımı devri bitti. Nakit yardımı yapılacak. Ankara’da yardıma muhtaç 140 bin kişiye yardım kartı dağıtılacak.

Ankara’da yardım amaçlı kömür ya da yiyecek dağıtımı devri kapanıyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, belediyenin yaptığı yardımları artık bir kartla, nakit olarak yapmayı planladıklarını açıkladı.

140 bin kişiye nakit yardımı

Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 185 bin kişiye yardım, kömür ya da yiyecek dağıtımı yaptığını bunun 25 bin kadarının Suriyeli olduğunu söyledi.

Kartlı sisteme geçiş ile, yardım alanlara toplam 140 bin kart dağıtılacağını açıklayan Yavaş, “Suriyelileri ve uzak köylerde oturup, kartı kullanamayacak durumdaki kişileri kart sisteminin dışında bırakıp, onlara yine yardımları eski yöntemle dağıtacağız. 140 bin kişiye ise belediye yardımlarını dağıtacağımız kartla yapacağız” dedi.

Kartla nakit yardım sistemi üzerinde çalışmaların devam ettiğini söyleyen Yavaş, belediyenin yardım kartı sahiplerine verilecek yardımın ise, Ankara Büyükşehir’in gelirlerine göre belirleneceğini söyledi.

Başlangıç olarak 140 bin kişinin 70’er bin kişilik iki gruba ayrılacağını, bir ay bir gruba, diğer ay ikinci gruba kart aracılığıyla nakdi yardım yapılacağını anlatan Yavaş, “bunun sistemini önümüzdeki günlerde kararlaştıracağız. Başlangıçta 70 bin kişiye bir ay, 70 bin kişiye diğer ay olmak üzere, birer ay arayla yardım yapmayı planlıyoruz. Ancak Belediyenin gelirlerine göre, belki de bu 140 bin kişiye her ay yardım da yapabiliriz” diye konuştu.

Mansur Yavaş otobüs şoförlerini izlemeye alıyor

Mansur Yavaş’ın bir başka projesi ise, Belediye’de en çok şikayet aldıkları EGO otobüs şoförleri konusunda; vatandaşın Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik şikayet ve önerilerinin alındığı “mavi masanın” mobil uygulamasının telefonunda yüklü olduğunu kaydeden Yavaş, bunu gazetecilerle de paylaştı.

Her gün mavi masaya vatandaştan gelen öneri ve şikayetleri bizzat izlediğini söyleyen Yavaş, “şikayetlerin yüzde 90’ı EGO otobüs şoförlerinin hal ve tavırlarından dolayı geliyor. Şimdi yeni bir mobil uygulama ile, vatandaşın anlık olarak EGO otobüslerinde yaşadıkları sıkıntıları belediyeye bildirebilecekleri bir mobil uygulama üzerinde çalışıyoruz.

Otobüs şoföründen herhangi bir şikayet bu mobil uygulama üzerinden belediyeye ulaştığında, anında müdahale edilecek. O otobüs şoförü daha seferini tamamlamadan ara duraklardan birinde otobüsten indirilecek, yeni bir şoförle değiştirilecek” dedi.

En az 50 imar dosyası savcılığa gönderilecek

Yavaş, kendisinden önceki dönemlere ait en az 50 imar-rant yolsuzluk dosyasının hazır olduğunu, bunların kısa sürede savcılığa verileceğini de söyledi. Dosyalarının bir kısmının FETÖ bağlantılı olduğunu, bir kısmının da geçmiş döneme ait imar yolsuzluk ve rant ihbarlarını kapsadığını kaydeden Yavaş, hala bazı ihbarların incelenmesinin de sürdüğünü söyledi.

Gerekli düzenlemeyi yapmazlarsa TOGO kulelerini yıkarız

Yavaş, kendisini eski ATO Başkanı Sinan Aygün’le karşı karşıya getiren TOGO kuleleri konusunda da konuştu. Togo kulelerinin olduğu bölgede daha yeni hükümetin bir arsa sattığını, buna 12 kat bina izni verildiğini anlatan Yavaş, TOGO kulelerinin de bu seviyede olması gerektiğini vurguladı ve “Eğer Belediye’nin istediği düzeye getirmezler, gerekli düzenlemeleri yapmazlarsa, o kuleleri yıkarız” diye konuştu.


“Belediye Başkanı da halkın vergilerini harcıyor. Bunu hiç unutmadım, unutturmayacağım!”

Yavaş, göreve geldiği günden bu yana “vatandaşla iç içe yaşamaya ve davranmaya” çalıştığını vurgulayarak, “belediye başkanı seçim sürecinde siyasi bir kişilik. Ancak seçildiği andan itibaren bu siyasi kişiliği kalkıyor ve görev alanındaki tüm halka hizmet eder bir hale geliyor. Belediye başkanlığı bir kamu görevi. Halkın vergilerini harcıyorsunuz. Dolayısıyla en çok üzerinde durduğum konular şeffaflık ve hesap verebilirlik” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin tüm ihaleleri canlı yayında yapmasıyla birilikte bu şeffaflığın sağlandığını, şimdi Anadolu’da diğer kentlerde yaşayan vatandaşların da kendi bağlı oldukları belediyeden bu uygulamayı talep ettiklerini duymaya başladığını anlatan Yavaş, “Belediye Başkanı da halkın vergilerini, halk için harcıyor.

Bu çerçevede belediyede görev yapanların amiri konumunda olsa da, maaşını halkın vergilerinden aldığı için o çalışanlardan biri. Bunu hiç unutmadım, unutturmayacağım” diye konuştu.

Mansur Yavaş: FETÖ’ye para aktarılan 150 emsal artışı tespit ettik

Editor
İndigo Dergisi Editör – Haber Merkezi, 2005 yılından bu yana yayında olan bağımsız dijital medya kuruluşu İndigo Dergisi'nin (indigodergisi.com) haber ve güncel içerik ekibidir. İstanbul merkezli ekip, gündem, ekonomi, sağlık, bilim, teknoloji ve yaşam alanlarında araştırmaya dayalı haberler, açıklayıcı içerikler ve rehberler hazırlar. "Editör" imzasıyla bugüne kadar 26.500’ü aşkın içerik yayımlanmıştır. "Editör" imzası tek bir kişiyi değil, İndigo Dergisi Yazı İşleri bünyesinde çalışan editör ekibini temsil eder. Bu imzayla yayımlanan her içerik araştırma, yazım, doğrulama ve editoryal kontrol aşamalarından geçer ve ortak bir ekip çalışmasının ürünüdür. Ekip, Yönetici Editör ve yayın yönetimi altında çalışır. Editör – Haber Merkezi, okurun kararlarını doğrudan etkileyebilecek sağlık, beslenme ve finans konularında ek özen gösterir. Bu alanlardaki içerikler güncel bilimsel verilere ve resmi kaynaklara dayanır. İndigo Dergisi hiçbir siyasi parti, ideoloji, dini oluşum ya da çıkar grubuyla bağlantılı değildir. Editör Masası, Basın Konseyi'nin Basın Meslek İlkeleri'ne uymayı taahhüt eder. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ni ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni benimser. Irk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi görüş, köken ya da ekonomik durum gözetmeksizin herkesin eşitliğini esas alır. Ayrımcı ve yanıltıcı içeriğe yer vermez. Köşe yazılarındaki görüşler yazarlarına aittir; Editör Masası habere ve bilgiye dayalı içeriklerden sorumludur.