Ankara’da kömür dağıtımı devri kapandı: Nakit yardımı yapılacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yardım amaçlı kömür ya da yiyecek dağıtımı uygulamasına son verdi. Nakit yardımı yapılacak. Mansur Yavaş, yardıma muhtaç  140 bin kişiye yardım kartı dağıtılacağını belirtti. Ankaralıların en çok otobüs şoförlerini şikayet ettiğini de ifade eden Başkan Yavaş, “Şoförleri izlemeye aldık, saygısızlık yapanı otobüsten indireceğiz” dedi.

mansur yavaş Ankara da kömür dağıtımı devri kapandı: Nakit yardımı yapılacak!

Mansur Yavaş: Kömür dağıtımı devri bitti. Nakit yardımı yapılacak. Ankara’da yardıma muhtaç 140 bin kişiye yardım kartı dağıtılacak.

Ankara’da yardım amaçlı kömür ya da yiyecek dağıtımı devri kapanıyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, belediyenin yaptığı yardımları artık bir kartla, nakit olarak yapmayı planladıklarını açıkladı.


140 bin kişiye nakit yardımı

Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 185 bin kişiye yardım, kömür ya da yiyecek dağıtımı yaptığını bunun 25 bin kadarının Suriyeli olduğunu söyledi.

Kartlı sisteme geçiş ile, yardım alanlara toplam 140 bin kart dağıtılacağını açıklayan Yavaş, “Suriyelileri ve uzak köylerde oturup, kartı kullanamayacak durumdaki kişileri kart sisteminin dışında bırakıp, onlara yine yardımları eski yöntemle dağıtacağız. 140 bin kişiye ise belediye yardımlarını dağıtacağımız kartla yapacağız” dedi.

Kartla nakit yardım sistemi üzerinde çalışmaların devam ettiğini söyleyen Yavaş, belediyenin yardım kartı sahiplerine verilecek yardımın ise, Ankara Büyükşehir’in gelirlerine göre belirleneceğini söyledi.

Başlangıç olarak 140 bin kişinin 70’er bin kişilik iki gruba ayrılacağını, bir ay bir gruba, diğer ay ikinci gruba kart aracılığıyla nakdi yardım yapılacağını anlatan Yavaş, “bunun sistemini önümüzdeki günlerde kararlaştıracağız. Başlangıçta 70 bin kişiye bir ay, 70 bin kişiye diğer ay olmak üzere, birer ay arayla yardım yapmayı planlıyoruz. Ancak Belediyenin gelirlerine göre, belki de bu 140 bin kişiye her ay yardım da yapabiliriz” diye konuştu.

Mansur Yavaş otobüs şoförlerini izlemeye alıyor

Mansur Yavaş’ın bir başka projesi ise, Belediye’de en çok şikayet aldıkları EGO otobüs şoförleri konusunda; vatandaşın Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik şikayet ve önerilerinin alındığı “mavi masanın” mobil uygulamasının telefonunda yüklü olduğunu kaydeden Yavaş, bunu gazetecilerle de paylaştı.


Her gün mavi masaya vatandaştan gelen öneri ve şikayetleri bizzat izlediğini söyleyen Yavaş, “şikayetlerin yüzde 90’ı EGO otobüs şoförlerinin hal ve tavırlarından dolayı geliyor. Şimdi yeni bir mobil uygulama ile, vatandaşın anlık olarak EGO otobüslerinde yaşadıkları sıkıntıları belediyeye bildirebilecekleri bir mobil uygulama üzerinde çalışıyoruz.

Otobüs şoföründen herhangi bir şikayet bu mobil uygulama üzerinden belediyeye ulaştığında, anında müdahale edilecek. O otobüs şoförü daha seferini tamamlamadan ara duraklardan birinde otobüsten indirilecek, yeni bir şoförle değiştirilecek” dedi.

En az 50 imar dosyası savcılığa gönderilecek

Yavaş, kendisinden önceki dönemlere ait en az 50 imar-rant yolsuzluk dosyasının hazır olduğunu, bunların kısa sürede savcılığa verileceğini de söyledi. Dosyalarının bir kısmının FETÖ bağlantılı olduğunu, bir kısmının da geçmiş döneme ait imar yolsuzluk ve rant ihbarlarını kapsadığını kaydeden Yavaş, hala bazı ihbarların incelenmesinin de sürdüğünü söyledi.

Gerekli düzenlemeyi yapmazlarsa TOGO kulelerini yıkarız

Yavaş, kendisini eski ATO Başkanı Sinan Aygün’le karşı karşıya getiren TOGO kuleleri konusunda da konuştu. Togo kulelerinin olduğu bölgede daha yeni hükümetin bir arsa sattığını, buna 12 kat bina izni verildiğini anlatan Yavaş, TOGO kulelerinin de bu seviyede olması gerektiğini vurguladı ve “Eğer Belediye’nin istediği düzeye getirmezler, gerekli düzenlemeleri yapmazlarsa, o kuleleri yıkarız” diye konuştu.

“Belediye Başkanı da halkın vergilerini harcıyor. Bunu hiç unutmadım, unutturmayacağım!”

Yavaş, göreve geldiği günden bu yana “vatandaşla iç içe yaşamaya ve davranmaya” çalıştığını vurgulayarak, “belediye başkanı seçim sürecinde siyasi bir kişilik. Ancak seçildiği andan itibaren bu siyasi kişiliği kalkıyor ve görev alanındaki tüm halka hizmet eder bir hale geliyor. Belediye başkanlığı bir kamu görevi. Halkın vergilerini harcıyorsunuz. Dolayısıyla en çok üzerinde durduğum konular şeffaflık ve hesap verebilirlik” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin tüm ihaleleri canlı yayında yapmasıyla birilikte bu şeffaflığın sağlandığını, şimdi Anadolu’da diğer kentlerde yaşayan vatandaşların da kendi bağlı oldukları belediyeden bu uygulamayı talep ettiklerini duymaya başladığını anlatan Yavaş, “Belediye Başkanı da halkın vergilerini, halk için harcıyor.


Bu çerçevede belediyede görev yapanların amiri konumunda olsa da, maaşını halkın vergilerinden aldığı için o çalışanlardan biri. Bunu hiç unutmadım, unutturmayacağım” diye konuştu.

Mansur Yavaş: FETÖ’ye para aktarılan 150 emsal artışı tespit ettik


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.