Belinize kuvvet Diyanet dört çocuk istiyor!

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın başındaki zat-ı muhterem, ülkenin geleceği için 3 – 4 çocuk yapın demiş. Belinize kuvvet o zaman, ne diyelim!..

Belinize kuvvet Diyanet dört çocuk istiyor!

Belinize kuvvet Diyanet dört çocuk istiyor!

Diyanet İşleri, işini layığı ile yapıyor gerçekten kutlamak gerek, Diyanet’in başındaki zat-ı muhteremi… Kendileri 3 – 4 çocuk yapın demiş…


Milletin yatak odasına da girdiler artık. Beline kuvvet bu milletin, yapabildiğiniz kadar yapacaksınız artık. Sonuç itibari ile emir büyük yerden!

Diyanet, “ortaya karışık” bir şey olduğunda çıkıp bir açıklamada bulunabiliyor. Ancak halkın gerçekten sorunları olduğunda kumdan başını çıkarmıyor.

Örneğin 2019’da fitre günlük bir kişi için 23 lira olarak belirlendi. Dört kişilik bir aile için aylık bu 2.852 lira oluyor.

Peki 2019 yılında asgari ücret ne kadardı?

2.020 lira.

Diyanet aradaki bu 832 liradan bahsetmiyor. ‘Halk bu maaşla geçinemez. Açlık, yoksulluk getirir’ demiyor.

Asgari ücret için ‘şükredin’ diyor.

Yoksulluk için ‘kader’ diyor.

Hayat pahalılığı için ‘sabır’ diyor.

Ne hikmetse yolsuzluklardan bahsetmiyor. İsraftan bahsedilmiyor.

Örneğin, 2017 yılında Bursa’da 9 milyona müftülük binası dikildi. Bu miktar israf değil mi? Neden bu kadar para harcandı bu bina için?


Ya Çamlıca Cami için harcanan miktar?! Ne kadar biliyor musunuz?

111 milyon lira!

Diyanetten bu caminin maliyeti için ‘yazıktır, günahtır; israf haramdır’ diye bir şey duydunuz mu?

Diyanet İşleri Başkanı Mercedes’e biniyor; Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Bülent Ecevit’in aracı Renault Safrane’dı. İsrafın ne olduğunu, Bey-tül mal’ın ne olduğunu bilen bir başbakandı…

Bakın… Macaristan 2019 yılında 3 çocuk teşvikinde bulundu. Buna göre 30 bin Euro, ev ve araç yardımı ve ömür boyu vergi muafiyetinde bulundu.

Bizim ülkemizde de hem AKP iktidarı hem Diyanetin başındaki zat 3 – 4 çocuktan bahsediyor. Peki bu çocuklar büyüyüp yirmili yaşlara gelince ne olacak?

Şu an ne olduysa onlar olacak merak etmeyin!

Ya işsiz kalacak!

Ya hırsız olacak!

Aç kalmaktansa intihar edip gidecekler!

Diyanete soracak olursak ‘Allah rızkını verir’…

Türk toplumunu sömürmek isteyen yapılar, yıllarca toplumu bu gibi dinsel söylemlerle afyonlamıştır!

Yanlış anlaşılmak istemiyorum. Dini vecibelerini yerine getiren, samimi dindarlara sözüm olamaz. Ancak akıl ve bilim yolundan giderek hayattaki kararlar alınmalı. Size birileri bugün ‘şöyle, böyle yapın’ der.


Ancak, bir süre sonra bir dinci yapı gelir. Okutamadığınız (sayısı 3 olan 4 olan) çocuklarınızı alır; ucuz veya ücretsiz yurtlara yerleştirip o masum çocukları ‘badem’leyip size teslim eder!..

Evlilik mevzusu: Gençler neden ve nasıl evlensin?


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…