Meteoroloji İstanbul için kar yağışı ve buzlanma uyarısı yaptı!

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü’nde görevli hava tahmin uzmanı Bayram Doğan, İstanbulluları salı günü kar yağışına karşı uyardı. Doğan, çarşamba günü gece saatlerinde sıcaklıkların 0’ın altına düşmesinden ötürü buzlanma olabileceğini belirtti.

Meteoroloji İstanbul için kar yağışı ve buzlanma uyarısı yaptı!

Meteoroloji İstanbul için kar yağışı ve buzlanma uyarısı yaptı!

İstanbul’da bu sabah saatlerinde Çatalca ve Silivri civarında kar yağışı etkili oldu. Kar yağışı İstanbul genelinde şiddetli şekilde etkisini göstermezken, kar yağışının devam edip etmeyeceği yurttaşlar tarafından merak konusu oldu.


İstanbulluları etkili olacak kar yağışı hakkında uyaran Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü’nde görevli hava tahmin uzmanı Bayram Doğan, “Bugün sabah saatlerinde Çatalca ve Silivri taraflarında kar yağışı oldu. Bu gece itibarıyla da İstanbul’un genelinde karla karışık yağmur ve yükseklerde kar beklentimiz var.

Çarşamba günü 0’ın altına düşecek

Çarşamba günü özellikle yerin ıslak olmasından dolayı sıcaklıkların 0’ın atına düşmesi nedeniyle buzlanma ve don olayı olabilir. Çarşamba günü için İstanbulluları buzlanma ve don olayına karşı uyarmakta fayda var” dedi.

“Şu an itibariyle İstanbul genelinde ikinci kar yağışı oluyor” diyen Doğan, “Kış bitmedi daha, mevsim normalleri civarında kar yağışının yaklaşmasını bekleriz” ifadelerini kullandı.

Perşembe günü kar ve karla karışık yağmur

Yağış salı günü olup, çarşamba günü beklentimiz yok, parçalı çok bulutlu hava olacak. Perşembe günü ise İstanbul genelinde karla karışık yağmur beklentimiz var. Cuma gününden itibaren İstanbul’u terk ediyor.


Buzlanma uyarısı

Doğan son olarak şunları söyledi: “Çarşamba günü yerler ıslak olacağı için, özellikle gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı olabilir. Özellikle köprü ve viyadüklerde vatandaşların tedbirli olmasında fayda var.”

İstanbul’da kar kapıya dayandı: Silivri ve Çatalca beyaza büründü

İstanbul’un genelinde perşembe ve cuma günü kar yağışı bekleniyor. Silivri ve Çatalca’da İBB ekipleri yolların açık tutulması için çalışmalarını sürdürüyor.

silivri çatalca kar

İstanbul’da kar kapıya dayandı, Silivri’de kar yağışı etkili oldu. İlçe beyaza büründü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul’da perşembe günü yağış beklerken şehrin batısında etkisini gösteren yağmur, yüksek kesimlerde kar yağışına dönüştü. Meteoroloji verilerine göre ise İstanbul’un genelinde perşembe ve cuma günü kar yağışı bekleniyor.


Sabah saatlerinden itibaren Çatalca ve Silivri ilçelerinde kar yağışı başladı. Yağışa anında müdahale eden İBB ekipleri, yolları açık tutuyor. Çekmeköy ve Şile’de karla karışık yağmur, kısa süreli kar yağabileceği belirtilirken, Çatalca ve Silivri’deki kar yağışının öğlen saatlerine kadar aralıklarla orta kuvvette etkili olacağı, sonra karla karışık yağmur ve yer yer hafif şekilde devam edeceği tahmin ediliyor.

İstanbul’a ne zaman kar yağacak? Meteoroloji tarih verdi!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.