700 TL yaşlılık maaşı alan 82 yaşındaki kadına 764 TL elektrik faturası!

82 yaşında yatalak hasta olan ve 700 TL yaşlılık maaşı alan Hatice Belet’e 764 TL elektrik faturası geldi. Hatice Belet’in oğlu Ali Belet, “Annem 700 TL yaşlılık maaşı alıyor, bu faturayı nasıl ödeyecek” diyerek duruma tepki gösterdi.

700 TL yaşlılık maaşı alan 82 yaşındaki Hatice Belet 764 TL elektrik faturası geldi

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde ikamet eden 82 yaşındaki Hatice Belet, evine gelen 764 TL’lik elektrik faturasıyla adeta şok oldu.

Milli gazeteden Ali Çağlar Tınbek’in haberine göre; evinin tüm ihtiyaçlarını, devletten aldığı 700 TL’lik yaşlılık maaşıyla karşılamaya çalışan Hatice Belet’in oğlu Ali Belet, Şanlıurfa elektrik dağıtım firması olan Dicle EPSAŞ’a giderek itirazda bulundu. Ancak tüm çabalara rağmen itiraz kabul görmedi.


İtiraz kabul görmüyor

Son iki aydır faturaların yüksek gelmesinden şikâyetçi olan Ali Belet, “Annem bir göz odada yaşıyor. Yatalak bir insan olduğu için günde 8 saat elektrikli soba yakıyoruz. Annemin komşularına 40 ile 300 TL arasında gelen elektrik faturası, bize iki ayda bin 300 TL’ye yakın bir ücret geldi. İtiraz ediyoruz, kabul bile görmüyor” dedi.

Fatura tek bir sobaya geliyor

“Annemin üst kat komşusu çocuklu aile olmasına rağmen 40 TL’ye yakın elektrik faturası gelmiş” diyen Belet şöyle konuştu:

“Bir diğer komşusu iki evde elektrik kullanıyor. Onlara 250 TL ile 350 TL fatura gelirken, neden annemin oturduğu evdeki bir göz odaya önce 540 TL, sonra da 764 TL elektrik faturası geliyor. Bu durumu anlayamadım. Bu kadın 700 TL yaşlılık maaşı alıyor. Bu faturayı ödeyemiyor bile, ödese de bir ay boyunca ne yiyip ne içecek. Bu zulümdür, haksızlıktır.


Burası işletme değil, kafe değil, işyeri de değil, bir ev, onun da bir göz odasında yanan sadece bir sobaya 764 TL elektrik faturası geliyor. Bizim bu faturayı ödeyecek gücümüz yok. Bu gelen faturalar açıkça zulümdür. Buradan yetkililere sesleniyorum. Bu zulmü artık durdursunlar.”

BU FATURA NASIL ÖDENİR
700 TL yaşlılık maaşı alan 82 yaşındaki kadına 764 TL elektrik faturası!

Vatandaş bu yıl da kemer sıkarken Saraylara para akacak!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.