İdlib çelişkisi

Suriye iç savaşının nasıl başladığını kabaca çoğu kişi biliyordur. 2011 yılında Arap Baharı olayları Suriye’ye sıçramış, bunu fırsat bilen Suriye ordusundaki isyancılar, Özgür Suriye Ordusu adı altında, Suriye resmi ordusundan ayrılarak farklı bir ordu kurmuş ve bu ordu, Suriye’nin kuzeyindeki İdlib ve çevresine AKP hükümetinin de desteğiyle hakim olmuştu. Sonrasında bu orduya “Suriye Milli Ordusu” adı verildi, onları korumak için de Suriye topraklarında gözlem kuleleri kuruldu. Tabi bu kulelerde Türk askerleri gözlem yapmaya başladı.

İdlib çelişkisi

Şimdi bu olaya tersten bakacağız. Yani iç savaş Suriye’de değil de, hani olmaz ama, iç savaş Türkiye’deymiş gibi düşüneceğiz.

Suriye Ordusundaki isyancılar vardı ve bu isyancılar Esad’a bağlı Suriye’nin resmi ordusuyla savaşıp, bir bölgeye hakim olmuşlardı değil mi? Türkiye ordusunda da isyancılar yok muydu? 15 Temmuz’u hatırlayın. Bizim ordumuz, Suriye ordusuna göre daha tecrübeli olduğundan bu isyanı kısa sürede bastırdı. Peki ya tersi olsaydı?


15 Temmuz’daki hainler, ellerindeki silahlarla, bir anlık zaaftan faydalanarak Hatay ve çevresine hakim olsalardı…

Suriye’deki Esad rejimi, Hatay ve çevresine hakim olan bu FETÖ’cü isyancılara “Türkiye Mili Ordusu” adını verseydi… Ve Türkiye sınırından içeri girip, bu hainleri korumak için Hatay ve çevresine gözlem kuleleri kurdurup, o kulelere Suriye askerlerini yerleştirselerdi?
Ne düşünürdünüz?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın emriyle, Türk Silahlı Kuvvetleri gidip, Hatay ve çevresindeki fetöcü isyancılara ve Hatay’daki Suriye askerlerinin bulunduğu gözlem kulelerine karşı bir operasyon düzenleseydi? Ne düşünürdünüz?

Ben sadece soruyorum, biliyorum ki siz cevabı verdiniz bile.
Onun için önce iğneyi kendimize, sonra çuvaldızı başkasına batıralım.


Tüm şehitlerimize Allah Rahmet diliyorum…

İdlib’de şehit sayısı 7’ye yükseldi