Kızılay’da şimdi de cinsel istismar skandalı!

Torunlar Enerji’ye ait Başkentgaz’ın Kızılay eliyle Ensar Vakfı’na yaklaşık 8 milyon dolar aktarmasının yankıları sürerken, büyük bir skandal patlak verdi. Kızılay’ın Ankara Beypazarı temsilcisi Ahmet Kavas’ın şikâyet üzerine gözaltına alındı. 19 yaşındaki bir erkek, 14 yaşından beri beş yıl boyunca Kavas’ın cinsel istismarına maruz kalmış. Müftülüğe bağlı resmi Kuran kursunda yatılı kaldığı ifade edilen çocuğun istismarı kamera görüntüleriyle belgelediği öne sürüldü. Cinsel istismar olayının tek bir kişiyle sınırlı olmadığı da gelen bilgiler arasında…

Kızılay da şimdi de cinsel istismar skandalı!

Cinsel istismar haberi, Kızılay‘ın resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamayla ortaya çıktı. “Kamuoyunun Dikkatine” başlığıyla yayımlanan duyuruda, Kızılay Beypazarı Temsilcisi Ahmet Kavas‘ın yüz kızartıcı bir suça karıştığı ve anında görevine son verildiği kaydedildi.

Duyuruda, “Hiçbir şekilde affedilmez bu insanlık dışı olaydaki failin en ağır şekilde cezalandırılması için yasal süreci de yakından takip ettiğimizi kamuoyunun bilgilerine sunarız” ifadelerine yer verildi.


Yine Kuran kursu yine cinsel istismar

Kızılay’ın resmi açıklamasında “insanlık dışı” olarak ifade edilen olayın, bir erkek kuran kursu öğrencisinin, bizzat Kızılay Beypazarı Temsilciliği’ni de yürüten Kuran kursu öğretmeni tarafından cinsel istismarı olduğu ortaya çıktı.

Kuran kursunda yatılı kalıyordu

Sözcü’nün haberine göre; cinsel istismar beş yıl önce başladı. 14 yaşındaki mağdur erkek çocuğu, ailesinin maddi durumu yeterli olmadığı için Beypazarı Müftülüğü‘ne bağlı resmi kuran kursunda yatılı kalmaya başladı.

Gizli kamera yerleştirildi

Kızılay Temsilcisi Ahmet Kavas aynı zamanda bu Kuran kursunda öğretmenlik yapıyordu. İddiaya göre Kavas, beş yıl boyunca erkek çocuğa cinsel istismarda bulundu. 19 yaşına gelen ve artık yaşadıklarına dayanamayan mağdur, konuyu açığa çıkarmaya karar verdi. Odaya gizli kamera yerleştirdi. Çektiği görüntüleri savcılığa verdi.


Süratle yürütülen soruşturma sonunda Ahmet Kavas önceki gün çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Sincan Cezaevi’ne gönderildi.

TOMA’larla sevk edildi

Soruşturma ve savcılık sürecinde Beypazarı‘nda olayın duyulmaması için azami gayret gösterildiği ancak konunun hızla ilçede yayıldığı kaydedildi. Mağdur çocuğun ailesinin adli süreç devam ederken Beypazarı Adliyesi’nin önüne gittiği ve gerginlik yaşandığı öğrenildi. Tepkilerin büyümesi üzerine Ahmet Kavas cezaevine götürülürken TOMA‘ların kullanıldığı bildirildi.

Aynı zamanda Fatih Camisi imamı olduğu ve spor kulübü yöneticiliği yaptığı öğrenilen Ahmet Kavas‘ın evli ve iki erkek çocuk babası olduğu belirtildi.

Kızılay “bağış” tartışması

NE OLMUŞTU?


Ankara’da doğalgaz dağıtımı yapan Torunlar Enerji’ye bağlı Başkentgaz’ın 2017 yılında Kızılay’a 8 milyon dolar bağış yaptığı ortaya çıkmıştı. Başkentgaz’ın yüklü miktardaki bağışı, 7 milyon 925 bin dolarının Ensar Vakfı’na yurt yapılması koşuluyla aktardığının; Ensar Vakfı’nın da parayı New York merkezli TÜRKEN Vakfı’nın Manhattan’da yaptığı lüks yurt projesine gönderdiği ortaya çıkmıştı. Kızılay Başkanı Kerem Kınık ise açıklamasında “vergiden kaçınmak” için bağış aracılığıyla para aktarıldığını itiraf etmişti.

BaşkentGaz’ın sahibi Torun: Madem yanlıştı Kızılay kabul etmeseydi


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.