AKP’li İsmail Tamer’in oğlu Namık Tamer’in corona testi için sipariş aldığı iddia edildi

AKP’den Kayseri Milletvekili İsmail Tamer’in oğlu Namık Tamer’in corona testi için sipariş aldığı iddia edildi. İsmail Tamer, oğlunun Whatsapp paylaşımıyla ilgili yaptığı açıklamada “Ön sipariş alınır gibi bir ifade yanlış, asılsız ve gerçek dışıdır” ifadelerini kullandı.

AKP vekil İsmail Tamer oğlu Namık Tamer corona testi için ön sipariş aldığı iddia edildi

AKP’li İsmail Tamer’in oğlu Namık Tamer’in corona testi için sipariş aldığı iddia edildi.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen iş insanı Ethem Sancak‘ın yeğeni Murat Sancak‘ın evine 125 adet yeni tip Koronavirüs (Covid-19) tanı testi almasının ardından, bu kez AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer‘in oğlu Namık Tamer‘in WhatsApp’ta Covid-19 testinin satışı için ön sipariş topladığı iddia edildi.


Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, kişisel Twitter sayfasından yaptığı paylaşımda, AKP’li vekil Namık Tamer’in oğlu Namık Tamer’in WhatsApp hikâyesinde yer alan “Covid-19 Rapid Test için ön sipariş alınır. Lütfen iletişime geçiniz” yazılı görüntüleri paylaştı.

Avrasya Araştırma Başkanı Özkiraz, AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer’e “İstifanızı bekliyoruz” çağrısı yaparken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca‘ya da “Gereken yapılacak mı?” sorusunu yöneltti.

Kemal Özkiraz, söz konusu iddiayı, Kayseri yerel medyasından teyit ettirdiğini de sözlerine ekledi.

AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer iddiayı yalanladı

İsmail Tamer, Twitter hesabından paylaşım yaparak iddiaların doğru olmadığını, “Oğlum Namık TAMERin Whats App durumuna koyduğu Covid 19 testiyle ile ilgili paylaşımında ön sipariş alınır gibi ifadenin yanlış asılsız gerçek dışı olduğu böyle bir ticaretinin olmadığını bu kitlerin SağlıkBakanlıgının kontrolünde olduğunu belirtir kamuoyunun bilgilerine sunarım” sözleriyle yalanladı.


Murat Sancak 125 adet corona test kiti satın aldığını doğrulamıştı!

Ethem Sancak’ın yeğeni Murat Sancak’ın evde yeni tip Koronavirüs testlerini denediği videosu ortaya çıkmasının ardından, Murat Sancak ücret karşılığında 125 test kiti aldığını açıklamış, sosyal medyada görüntülerin ortaya çıkmasından sonra büyük tepki toplamıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Murat Sancak’ın 125 adet corona testi almasıyla ilgili soruya şöyle yanıt vermişti:

• Şahısların veya özel bir kuruluşların kendi başına kit alarak, numuneleri test ediyor olması asla kabul ettiğimiz bir durum değil.

• Biz testlerle ilgili özellikle hiçbir vatandaşımızın ücret vererek testleri yaptırmaması gerektiğini; bu testlerin hangi laboratuvarlarda çalışılması gerektiğinin iznini Bakanlık olarak veriyoruz. Herkesin bulunduğu yerde izin almadan test yapılması istenen bir şey değil.


• Bu dönemde ihtiyacı gidermek için gayret içindeyiz. Şahısların dışarıdan veya içeriden temin ederek test yapıyor olması asla kabul ettiğimiz bir durum değil. Bunun için gereken neyse yapılır diyorum.

Skandal görüntüler: Corona testleri yandaşın elinde oyuncak oldu!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.