Cumhurbaşkanlığı: Okullar 1 hafta, üniversiteler 3 hafta tatil edildi!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: İlk, orta ve liseler, 16 Mart itibarıyla bir hafta tatil edilecek. Spor müsabakalarının nisan ayı sonuna kadar seyircisiz oynanması karar verildi. Üniversiteler 16 Mart’ta 3 hafta tatil edilecek.

Cumhurbaşkanlığı: Okullar 1 hafta, üniversiteler 3 hafta tatil edildi!
Cumhurbaşkanlığı: Okullar 1 hafta, üniversiteler 3 hafta tatil edildi!

Cumhurbaşkanlığı: Okullar 1 hafta, üniversiteler 3 hafta tatil edildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık ettiği ve yaklaşık 4.5 saat süren ‘corona virüs Toplantısı’ sona erdi.


Beştepe’de yapılan ve 5 saat süren koronavirüs (Covid-19) salgın zirvesinden, ortaokul ve liselerde 16 Mart’tan itibaren 1 hafta tatil kararı çıktı.

Ayrıca üniversitelerin de 16 Mart sonrasında 3 hafta tatil edilmesi ve spor müsabakalarının da nisan sonuna kadar seyircisi oynanması kararlaştırıldı. Kamu görevlileri de bir süre yurt dışına çıkmayacak.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, “Vatandaşlarımızın aktif rol oynamaları, rehavete ve paniğe kapılmadan yapılan resmi açıklamaları dinlemek ve tavsiyeleri titiz bir şekilde uygulamak suretiyle bu süreci atlatmamız büyük önem arz ediyor” dedi.

Kalın ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yurt dışı programlarını bir müddet ertelendiğini belirtti.

İbrahim Kalın’ın açıklamalarından satır başları…

• Corona virüsüne karşı alınacak önlemler değerlendirildi. Bugüne kadar etkin bir mücadele verdik.

• Bu süreci hep beraber atlatmamız önemlidir. Vatandaşlar paniğe kapılmasın. Sorun küresel ama mücadele ulusal.

• İlgili kurumlarımızın tavsiyelerinin dikkate alınması önemlidir.

• Vatandaşlarımızın aktif rol oynamaları, rehavete ve paniğe kapılmadan yapılan resmi açıklamaları dinlemek ve tavsiyeleri titiz bir şekilde uygulamak suretiyle bu süreci atlatmamız büyük önem arz ediyor.


• İlk, orta ve liseler, 16 Mart itibarıyla bir hafta tatil edilecek.  23 Mart itibari ile öğrenciler evlerinden eğitim almaya devam edecek. Bakanlığımız bir alt yapı hazırladı.

• Üniversiteler 16 Mart’ta 3 haftalık tatil edilecek. Tatilin nasıl koordine edileceğini YÖK ayarlayacak.

• Spor müsabakaları uzmanların yaptığı tavsiyeler çerçevesinde Nisan sonuna kadar seyircisiz oynanacak.

• Devamında çocuklarımız okula gitmeden evden internet ve televizyondan devam edecekler.

• Bu süreci, el birliğiyle ne rehavete ne de paniğe kapılmadan, inşallah birlikte atlatma imkan ve kabiliyetine sahibiz.

• Dünyadaki tabloya baktığınızda Türkiye’de alınan tedbirlerin etkili olduğunu görüyoruz.

• Cumhurbaşkanımızın da yurt dışı planlarını bir süre erteliyoruz.

• Dershaneler konusundaki tavsiyemiz, okullar ile beraber ara verme takvimine uymaları.


• Bu kişinin sağlık durumu iyi, karantinaya alınan kişilerle ilgili de sorun söz konusu değil.

Dr. Mehmet Öz’den Covid-19 Corona Virüsü korunma planı


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.