İKEA ve Gratis’ten corona kararı: Tüm mağazalar kapanıyor!

IKEA ve Gratis, corona salgını nedeniyle Türkiye’deki bütün AVM ve mağazalarının kapatılacağını duyurdu.

İKEA ve Gratis ten corona kararı: Tüm mağazalar kapanıyor!

Dünyaca ünlü mobilya AVM’si IKEA ve kozmetik mağazacılığının önemli temsilcilerinden Gratis Türkiye’deki koronavirüsü salgını nedeniyle bütün AVM ve mağazalarını kapatacaklarını açıkladı.

IKEA tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:


“Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını kapsamında alınan tedbirler doğrultusunda çalışanlarımızın, çalışanlarımızın ailelerinin ve siz değerli ziyaretçilerimizin sağlığını düşünüyor ve önemsiyoruz.

19.03.2020 Perşembe günü saat 22:00’dan itibaren Türkiye’deki tüm IKEA mağazalarımızın faaliyetlerine geçici bir süreliğine ara verme kararı almış bulunuyoruz.”

Online satışa devam edilecek

Şirket açıklamasında, internet üzerinden satışların devam edeceğini belirtti.

Gratis’in açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi:

• Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan Koronavirüs (COVID-19) ile mücadele için mağazalarımıza konuk ettiğimiz siz değerli müşterimizin ve Gratis bünyesindeki tüm çalışanlarımızın sağlığını çok önemsiyoruz.

• Bu doğrultuda ayırt etmeksizin tüm çalışanlarımızı mağdur etmeyecek şekilde; genel müdürlüğümüz, 79 ilde bulunan 667 perakende satış mağazamız, 6 ilde bulunan 21 Gratis Beauty noktamız ve Gratis Lojistik Merkezimiz dahil tüm birimlerimizi 19 Mart 2020 tarihi itibari ile geçici bir süre için kapatıyoruz.

• Bu dönemde birinci önceliğimiz ihtiyacınız olabilecek kişisel hijyen ve bakım ürünlerinin tedariğini aksatmamaktır. Bu sebeple gratis.com online satış sitemiz 7/24 hizmet vermeye devam edecektir. Ancak lojistik merkezimiz de çalışanlarının istirahat etmesi için ilk aşamada kapalı olacak.

• Sonrasında da maksimum hijyen ve dezenfekte önlemleri altındaki belirli sayıda çalışanımızın, vardiyalı sistemle çalışma gün ve saatlerini minimumda tutarak, siparişlerinizi sizlere ulaştırmaya çalışacağız. Bu nedenle teslimat sürelerimizde gecikmeler yaşanabilecek olup, bunu anlayışla karşılamanızı ümit ederiz.


• Gelişmeler ışığında halkımızın olası acil ihtiyacına göre tüm operasyonlarımızı hızla yeniden şekillendirebileceğimizi bilgilerinize sunar; hepimizin sahip olduğu toplumsal bilinç ile bu zorlu günleri en kısa sürede birlikte aşacağımıza olan inancımızı belirtmek isteriz.

AVM’lerden kapatma kararı: Akasya, City’s, Hilltown, Piazza, Optimum…


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.