Kızılay corona salgını için bağış kampanyası başlattı!

Kızılay koronavirüs salgını için bağış kampanyası başlattı. Hazırlanan videonun sonunda EvdeKal yaz 2868’e gönder ifadesi yer alıyor.

Kızılay corona salgını için bağış kampanyası başlattı

Kızılay corona salgını için bağış kampanyası başlattı!

Kızılay’ın Twitter hesabında paylaşılan videonun sonunda EVDEKAL yaz 2868’e gönder ifadesi yer alıyor.


Corona salgını Türkiye’nin tamamını etkilerken Kızılay’ın Erbil ve Endonezya’ya maske, gıda kolisi dağıtması ve dezenfektasyon yapması tepki çekmişti. Sinan Oğan duruma tepki göstererek “Sen kimin Kızılayı’sın?” diye sormuştu.

Kızılay, corona virüsü salgını nedeniyle Irak’a 30 bin maske ve 475 koli gıda gönderdi, Endonezya’da ise cami ilaçlaması yapmıştı.

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır da Kızılay’ın Türkiye’deki sorumluluklarını yerine getirmediğini belirterek, Kızılay Başkanı Kerem Kınık’a istifa çağrısında bulunmuştu:


“Kerem Kınık, Erbil’e maske dağıtım işiniz bittiyse artık bir zahmet kafanızı ülkemize çevirin, vatandaşımıza karşı sorumluluğunuzu yerine getirin, ya da sağlık çalışanlarımız, polislerimiz, zabıta ve belediye görevlilerimizden utanın ve istifa edin.”

Kızılay corona bağış kampanyası:

Kızılay corona salgını için bağış kampanyası başlattı
Kızılay corona bağış kampanyası

“Yardımlar yerel kaynaklardan temin edildi”

Kızılay ise bu eleştiriler üzerine bir açıklama yaparak 16 ülkede Kızılhaç dernekleri ile birlikte insani yardım çalışmaları yapıldığını bildirdi. Erbil’de 30 bin maske ile gıda yardımının Türkiye’den değil yerel kaynaklardan temin edilip dağıtıldığı, Endonezya’daki cami ilaçlamasının da bu kapsamda olduğu vurgulandı.

Kızılay, depolarında yurt içinde dağıtılmak üzere 150 bin aile için gıda ve yardım kolisi, 100 bin aile için de hijyen kolisi hazırlandığı kaydedildi. Geçim sıkıntısı çeken 75 bin aileye de 400’er TL nakit para yardımı yapılacağı açıklandı.


Kızılay’ın Twitter hesabından bazı illerde 65 yaş üstü vatandaşlara yapılan yardım fotoğrafları paylaşıldı:

Mansur Yavaş: Koronavirüs nedeniyle işsiz kalanlara nakit ve gıda yardımı yapacağız!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.