Soylu: Yunanistan sınırına 1000 Özel Harekat polisi gönderdik

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Yunanistan’ın göçmenleri geri itmesini önlemek için sınıra tam donanımlı ve teçhizatlı 1000 Özel Harekat polisi gönderdik.

süleyman Soylu: Yunanistan sınırına 1000 Özel Harekatçı gönderdik

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yunanistan’a geçmek isteyen göçmenlerin yaşadığı hareketliliği görmek için Türkiye-Yunanistan sınırında helikopterle havadan inceleme yaptı.

Bakan Soylu, “Yunanistan’ın göçmenleri geri itmesini önlemek için sınıra tam donanımlı ve teçhizatlı 1000 Özel Harekat polisi gönderdik” dedi.


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamaları:

• Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi biz artık buradan Yunanistan’a ve Avrupa’ya geçecek göçmenlerle ilgili bir engel koymuyoruz. Gelen gelir, geçen geçer.

• Türkiye yaklaşık 9 yıldır dünyanın sessiz kaldığı bir insani trajediye sahip çıktı. Devletiyle milletiyle, kendini medeni olarak atfeden ülkelerin buna sırtını dönmesine rağmen tüm kaynak ve imkanlarıyla buna sahip çıktı.

• En nihayetinde bu göç meselesi çok artınca 2016 yılında 18 Mart mutabakatı yapıldı. Biz 18 Mart mutabakatının her undesine ülke olarak, millet olarak ve devlet olarak sahip çıktık, yerine getirdik.

• Günde 9 bin 700 kişinin Yunanistan adalarına geçtiği bir zaman diliminden bugüne geliyoruz. Bir yılda 850 bin kişinin geçtiği bir zaman diliminden buraya geliyoruz. Türkiye’de sadece geçen yıl 454 bin kaçak göçmen yakalandı.

• Edirne’de 1 Ocak 2019 tarihinden bugüne kadar 140 bin civarında kaçak göçmen yakalandı. 103 bin insanı gönüllü bir şekilde ikna ederek memleketine geri gönderdik.


• Dünyanın hiçbir ülkesi, Amerika ve Avrupa da dahil, bizden çok daha gelişmiş, kişi başına gelir seviyesi yüksek zengin ülkelerin hiçbiri bu kadar bir yükü taşıyamaz. Bu kadar kaçak göçmenle mücadele edebilme kabiliyetine sahip değildir.

“Türkiye dünyanın en fazla sığınmacının olduğu ülke”

• Türkiye’de 4 milyon sığınmacı var. Dünyada en fazla sığınmacının bulunduğu ülke Türkiye’dir. Bunu Türkiye’nin sırtını sıvazlayarak, aman bunu en iyi şekilde siz yaparsınız diyerek bir vesileyle bir tarafa bırakabilmek mümkün değildir. Avrupa’nın da bugüne kadar yaptığı budur.

“Avrupa ve Yunanistan kendi çıkarlarının insanlıktan daha önemli olduğunu gösterdi”

• Avrupa bugüne kadar ne insani imtihanını geçebilmiştir, ne de şu anda yaklaşık 5-6 gündür bütün dünyanın gördüğü, Avrupa’nın da Yunanistan’ın da dezonferme etmeye, yalan ve yanlış bilgiler ortaya koymaya çalıştığı süreç bize göstermiştir ki kendi çıkarları insanlıktan önemlidir. Bu sınıfta kalınan bir sınav olmuştur.

“Uluslararası göç kurallarına aykırıdır, Frontex ve AB ses çıkarmıyor”

• 3 kişinin ölümüne sebebiyet verdiler. 1978 model gaz fişeğini insanların üzerine sıkmak suretiyle kullandılar. Bunu yapan Yunan tarafıdır. Bu şımarıklığı elde ettiği taraf da Avrupa’dır. Buradan Frontex’i şikayet ediyorum. 164 insanı yaraladılar. Birçok insanın sığınma hakkına izin vermeyerek bu insanları Türkiye’ye itmeye çalıştılar. En büyük ihlallerden biri budur.

• Bu ihlallere ne Frontex ne de Avrupa Birliği ses çıkarmaktadır. Uluslararası göç kurallarına aykırı olan bu ihlallere kimse ses çıkarmamaktadır. Geçen yıl 7300 tane FETÖ’cüyü, bir önceki yıl da 7600 tane FETÖ’cüyü seve seve aldılar. Bu sadece Yunanistan’ın kararı değil, Avrupa’nın kararıdır, bu çok açıktır.

“Geri itmeleri engellemek amacıyla 1000 Özel Harekat polisini konuşlandırdık”


• Şu andan itibaren Türk Silahlı Kuvvetlerimizle konuştuk, gerekli tedbirleri aldık. Geri itmeleri engellemek amacıyla zodyak botlarıyla birlikte tam donanımlı 1000 Özel Harekat polisini Meriç’in tüm sınır sistemine getiriyoruz. Artık orada insanlara kötü muamele edenlere fırsat tanınmayacak. Onların uluslararası kural ihlali çerçevesinde gerçekleşen bir takım girişimlerini engelleyebilecek seviyede kendi sınırlarımızı bu vesileyle bir geri itmeden kurtarabilecek seviyede gerekli tedbirlerimizi aldık.

Video – Süleyman Soylu’nun açıklamaları

Türkiye’den Yunanistan’a kaç göçmen geçti?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.