Türkiye’de corona salgınında son durum: Toplam ölüm sayısı 44, hasta 1872

Türkiye’de corona salgınında son durum: Toplam ölüm sayısı 44’e yükselirken, hasta sayısı 1872 oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son durumu açıkladı…

Türkiye de corona salgınında son durum: Toplam ölüm sayısı 44, hasta 1872

Türkiye’de corona salgınında son durum: Toplam ölüm sayısı 44, hasta 1872

• Vaka sayısı 343 artarak 1872 oldu.


• Ölü sayısı 7 artarak 44 oldu.

• Test sayısı 3952 artarak 27.969 oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de corona salgınında son durumu açıkladı:

• Kaç kişi? 195 ülkede her gün bu soruluyor. Kayıplar versek de Türkiye için geç değil. Tedbir, artışın önünü kesebilir. SON 24 SAATTE toplam 3.952 test yapıldı. 343 yeni tanı var. 7 hastamızı kaybettik. Biri KOAH hastasıydı. Altısı ileri yaştaydı. Aldığımız tedbir kadar güçlüyüz.

Bakan Koca’nın Twitter’dan yaptığı paylaşım:

Avrupa’da corona virüs nedeniyle 28 Türk hayatını kaybetti

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve çok sayıda ülkeye yayılan yeni tip Corona virüs (Covid-19) salgınında, Avrupa’da bugüne kadar 26 Türk vatandaşı da yaşamını yitirdi.

Güncel verilere göre, Corona virüs nedeniyle hayatın durma noktasına geldiği Avrupa’da, 11 bine yakın kişi hayatını kaybetti.

Türklerin yoğunlukla yaşadığı Almanya, Hollanda, Fransa ve İngiltere gibi ülkelerin yanı sıra Avusturya ve Belçika’da da virüs kaynaklı ölümler yaşandı.

Avusturya’da en genç ölüm: 28 yaşındaki Türk

Avusturya’nın Linz kentinde, yaklaşık 14 yıldır böbrek ve şeker hastalıkları nedeniyle tedavi gören 28 yaşındaki Y.A, geçen pazar günü virüs nedeniyle hayatını kaybetti.


En yüksek can kaybı Fransa’dan: 14 Türk hayatını kaybetti

Fransa’da 5-24 Mart tarihlerinde Corona virüs nedeniyle 60 yaş üstünde 11 Türk vatandaşı yaşamını yitirdi. Bu kişilerin, Paris ve Strazburg bölgelerinde ikamet ettikleri belirtildi.

Daha önce de Covid-19’dan 64 yaşındaki bir Türk vatandaşının hayatını kaybetmesiyle Fransa’da yaşamını yitiren toplam vatandaş sayısı 14 oldu.

Almanya’da 3 türk hayatını kaybetti

Almanya’da Covid-19 nedeniyle 3 Türk hayatını kaybetti. Yerel makamlardan alınan bilgiye göre Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde yaşayan 81 yaşındaki F.A, 80 yaşındaki R.Y. ve 81 yaşındaki M.P. Corona virüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

Hollanda’da 6 Türk hayatını kaybetti

Virüsün Hollanda’da görüldüğü 27 Şubat’tan bu yana 6 Türk öldü.

Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli, yaptığı açıklamada, 66 yaşındaki N.Y, 82 yaşındaki S.A. ve 71 yaşındaki Ş.Ş.Ş’nin virüs nedeniyle hayatlarını kaybettiğini ve definlerin bu ülkede yapılacağını söyledi.

Dişli ayrıca, Covid-19 nedeniyle vefat eden 70 yaşındaki A.K, 80 yaşındaki H.Ç. ve 69 yaşındaki Y.H’nin cenazelerinin de Türkiye’ye gönderileceği bilgisini paylaştı.

Belçika’da Türk kökenli 3 kişi hayatını kaybetti.

Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Belçika Bölge Başkanı Basir Hamarat, Flaman bölgesindeki Heusden-Zolder ilçesinde yaşayan 59 yaşındaki Erzincanlı bir vatandaşın hastanede Covid-19’dan hayatını kaybettiğini açıkladı.

Öte yandan, Belçika’nın Genk şehrinde yaşayan 74 yaşındaki İ. O’nun da Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Belçika’da ikamet eden ve ismi açıklanmayan bir Türk vatandaşının daha virüs nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

İngiltere’de 1 Türk hayatını kaybetti


İngiltere’nin başkenti Londra’da yaşayan H.E, Corona virüs nedeniyle geçen hafta hayatını kaybetti. 55 yaşındaki H.E’nin astım hastası olduğu belirtildi. İngiltere Başbakanı dün yaptığı açıklamada ülke genelinde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı.

Dünyada corona salgınında son durum


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.