Okulların açılma tarihi ertelenebilir: Ziya Selçuk B Planı’nı açıkladı!

Okullar ne zaman açılacak? MEB kaynaklarına göre, vaka sayıları istenilen seviyeye gelmezse, okulların açılma tarihi ertelenebilir. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, B Planı’nı açıkladı: Verilere bakarız, ağustos sonu, eylül başında nasıl bir tablo varsa hareket planımızı ona göre uygularız.

okulların açılma tarihi

Ziya Selçuk B Planı’nı açıkladı: Okulların açılma tarihi ertelenebilir!

Milli Eğitim Bakanlığı’nda okulların açılma tarihi ile ilgili yeni senaryolar konuşulmaya başlandı. Daha önce 31 Ağustos olarak duyurulan okulların açılma tarihinin ileri bir tarihe ertelenebileceği öğrenildi.


Edinilen bilgilere göre yetkililerin, okulların açılma tarihine ilişkin yol haritasını çizdiği belirtildi. Buna göre, Ağustos ayına kadar Türkiye’deki hasta sayılarının daha da düşmesinin ön görüldüğü ancak hasta sayılarının düşmemesi durumunda, okulların açılış tarihinin yeniden gözden geçirilebileceği ifade edildi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un çalışma ekibine; “Okulların belirlediğimiz tarihte açılabilmesi için sokaklardaki duruma bakmamız gerekiyor. Okulların açılış tarihine kadar öğrencilerin gerekli tedbirlere uyacak hale gelmesi şart. Programımızın aksamadan gitmesi buna bağlı” dediği belirtildi.

Diğer yandan Selçuk’un okulların açılmasının ertelenmesi ihtimaline göre de hazırlık yapmalarını ve bir B planı oluşturmalarını istediği aktarıldı.


Okulların açılma tarihi konusunda tedbirlere uyum ölçüt alınacak

Bakanlığın okulların açılış tarihi hakkındaki ölçütünün, vatandaşların ve öğrencilerin sosyal mesafe ve maske tedbirlerine uyup uymama konusundaki hassasiyetleri olduğu aktarıldı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk B planını açıkladı:

• Okulların açılacağı hafta ne olacağını kimse bilemez. Bizim için birinci öncelik öğretmen ve öğrencilerimizin sağlığı. 31 Ağustos’ta açılacak derken bunu temenni ediyoruz. Sağlıklı bir durum oluşursa, şartlar elverişli olursa bu tarihte açacağız demek istiyoruz. Aylardır hazırlanıyoruz.

• “Bir süre açmayın, uzaktan eğitime devam edin” denirse biz buna hazırız. Seyrekleştirme modeli deneyin derlerse buna da hazırız. Neden hazırız, bir yıl sonrasının içeriklerini bitirmek üzereyiz. O kadar hazırız.


• Bizim beklentimiz şu: Verilere bakarız, ağustos sonu, eylül başında nasıl bir tablo varsa hareket planımızı ona göre uygularız. Her türlü altyapımız ve imkanımız fazlasıyla var.

MEB’den eğitimde 3 farklı senaryo: Yeni eğitim sistemi gelebilir!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.