Berat Albayrak istifa etti; dolar kuru 8.10 TL’ye kadar düştü!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifa haberi sonrası dolar kuru 8.10 TL’ye Euro ise 9,65 TL’ye kadar geriledi!

berat albayrak dolar

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal’ın görevden alınması ve ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak‘ın Instagram hesabından istifa paylaşımı yapmasının ardından dolar güne 8,3602 seviyesinde başladı.

Saat 12.45 itibariyle dolar kuru 8,10 seviyesinde seyrediyor. Dolar kuru geçtiğimiz haftayı 8.50’nin üzerinde kapatmıştı.


Geçen haftayı 10,12 TL’den kapatan Euro/TL kuru ise 9,65 TL’ye kadar geriledi.

Ne olmuştu? 

Türk Lirası’nın tarihsel rekorlarla değer kaybetme sürecinin ekonomi yönetiminde yarattığı sarsıntı sürüyor. 16 ay önce göreve getirilen Merkez Bankası Başkanı’nın cuma gece yarsı görevden alınarak yerine Naci Ağbal‘ın göreve getirilmesinden yaklaşık 36 saat sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın damadı Berat Albayrak Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifa etti.


Albayrak, Instagram’daki mavi tikli resmi hesabından paylaştığı açıklamada, istifasını “sağlık sorunları nedeniyle artık devam edememe” ifadesiyle gerekçelendirdi. “Artık ailesine zaman ayıracağını” belirterek aktif siyasete de ara verdiğini ima eden Albayrak, “at izinin it izine karıştığı çetin bir dönemden” geçildiğini belirttiği, “ülkeye ve ümmete hizmet ettiğini”  vurguladığı açıklamasını “Cenabı Allah sonumuzu hayreylesin” diyerek noktaladı. Instagram’da paylaşılan istifa duyurusu için saatlerce resmi açıklama yapılmaması “Albayrak’ın tepkisinin ölçüsünün Beştepe’de öngörülmediği” yorumlarına ve “kabine revizyonu” beklentisine neden oldu.

Trendyol 9 – 12 Kasım indirim günleri: Hangi ürünlerde indirim olacak?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.