Fahrettin Koca: Sayılara takla attırabilen bakan

Vaka mı hasta mı, rakamlar doğru mu değil mi, ölümler çok mu az mı, derken bir anda karşımıza rakamlara dans ettirip takla attırmayı başaran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca çıktı!

fahrettin koca

Fahrettin Koca: Sayılara takla attırabilen bakan

Şubat’a kadar bir sorun yoktu. Türkiye güllük gülistanlıktı. Koronavirüs (Covid-19) ülkeleri dolaşıyor ama ne hikmetse bizim ülkemize girmiyordu.


Sonra gün geldi çattı ve ‘bu millet bize inanmaz’ diyen AKP iktidarı, ‘biz de en azından bir rakam’ açıklayalım dedi ve 10 Mart günü ilk korona olan vatandaşımızı öğrenmiş olduk. 15 Mart günü de koronadan dolayı ilk vatandaşımızı kaybettik.

Avrupa ve dünyada hasta veya vaka sayısı o kadar yüksekti ki, bizimkiler rakamlar açıkladıkça şükrediyorduk. Avrupa özellikle de “Almanya bizi kıskanıyordu!”

Adamlar ‘biz o kadar dikkat etmemize rağmen, neden bu çılgın Türkler kadar başarılı değiliz’ diye çılgınca isyan ediyorlardı.

Tabi bu arada, Türk Tabipler Birliği (TTB) sayıları garipsiyor ve doğruyu yansıtmadığını söylüyordu. Hatta Türk siyasetinin dahisi (!) Devlet Bahçeli, “Türk Tabipler Birliği korona kadar tehlikelidir!” diyordu. Bir anlamda ‘size mi kaldı doğruyu söylemek’ demeye getiriyordu. Sonuç itibariyle Türkiye’de doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar değil mi?!

İclal Nergiz ‘115 hamile çocuk’ olayını ortaya çıkarınca ne olmuştu? Görevinden uzaklaştırılmıştı. Türkiye’de üç maymunu oynamak zorundasın! Biat etmezsen harap olursun!

Neyse…


Sonra Trump, ABD için korona ile ilgili açıklama yaptı ve “200 bin ölümle atlatırsak iyi iş çıkardık demektir” dedi. ABD’de şu an ölenlerin sayısı 265 bin! Adamlar açık açık söylediler! Çünkü şeffaflar!

Sonra bir makale ortaya çıktı. Türkiye’deki ilk Covid-19 vakasına, açıklandığı gibi 11 Mart’ta değil bir ay önce Şubat ayında Tarsus’ta rastlandığı yer alıyordu ve bu makalenin yazarları arasında Sağlık Bakanı yardımcı Şuayip Birinci de yer alıyordu. Sonra bu makale siteden kaldırıldı!..

Ve…

Yaz gelip geçti… Sonra, rakamlara dans ettiren Sayın Koca, ‘hasta’yı ‘vaka’, ‘vaka’yı ‘hasta’ yaptı. İstatistikler bir anda altüst oldu.

Ekim ayına geldiğimizde “Devletimiz halkın sağlığı kadar, ulusal çıkarlarını da korumaktadır” dedi. Yani turizm mevsimi geçmişti artık ve daha şeffaf olunabilirdi!..

Son günlerde de hasta sayısı bir anda 29 bine çıktı. Sayılara takla attırabilen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca (sayılar hala inandırıcı değil, bu şerhi düşelim!) daha şeffaf olmaya karar vermişti…


Hadi hayırlısı!…

CHP 20 şehirdeki bulaşıcı hastalık vefat sayılarını açıkladı!


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…