Erdoğan ‘kapanan yok’ demişti, bakanlık açıkladı: 99 bin dükkan, 40 bin şirket kapandı

Ticaret Bakanlığı, CHP Denizli Milletvekili Haşim Teoman Sancar’ın yazılı soru önergesine yanıt vererek geçen yıl kapanan şirket sayısını açıkladı. Sancar’a verilen cevapta 2020 yılında 99 bin 588 esnafın dükkanının ve 40 bin 735 şirketin kapandığı belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘kapanan yok’ sözlerini hatırlatan Sancar, “Rakamlar ortada. Yazıklar olsun!” dedi.

kapanan dükkan şirket

Denizli’de ağırlaşan ekonomik koşullar ve corona salgını nedeniyle kentin en işlek bölgelerindeki işletmeler dahi kapandı.

Esnafa art arda ziyaretler gerçekleştirerek tespit yapan CHP Denizli Milletvekili Haşim Teoman Sancar kısa süre önce Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.


Sancar önergesinde hem Türkiye genelinde hem de seçim bölgesi olan Denizli’de 2020 yılı içinde kapanan şirket ve esnaf sayılarının açıklanmasını istedi.

Bakanlık yanıtladı, manzara ortaya çıktı!

Bakanlık Sancar’ın önergesine yanıt verdi. Buna göre Türkiye’de geçtiğimiz yıl 99 bin 588 esnafın kepenk kapattığı belirtildi.

Kapanan şirket ve işletme sayısı da toplam 40 bin 735 olarak açıklandı. Ege’nin sanayi kentlerinden Denizli’de bin 537 esnafın kepenk kapattığı 537 şirketin de faaliyetlerine son verdiği kaydedildi.

Erdoğan’ın sözlerini hatırlattı

Kendisine gelen cevabı paylaşan Sancar SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

• Türkiye genelinde 2020’de 99 bin 588 esnaf kepenk kapatmış, ayrıca 40 bin 735 şirket de kapanmış. Denizli ilinde ise 1537 esnaf kepenk kapatırken, 537 şirket kapanmış.

• Hatırlayacağınız üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bazı dostlar geldi, ‘dükkânlar kapanıyor’ dedi, işte rakamlar ortada, kapanan filan yok” şeklinde bir açıklama yapmıştı, evet, rakamlar ortada.

• Esnafın hali perişan, aylardır insanların evine ekmek götürdüğü ekmek tekneleri kapalı. Garsonundan aşçısına bütün çalışanlar mağdur durumda.


• Ülkede yasak olmayan tek şey ise AKP kongreleri. İki kişi bir köftecide karşılıklı yemek yiyemiyor ama binlerce kişinin doldurduğu salonlarda kongre yapıyorlar. Yazıklar olsun!

Binlerce esnaf ve şirket iş yerini kapattı: Ödeyemiyorum, geçinemiyorum!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.