DEVA kurucu üyesi Oğuzhan Aygören, Boğaziçi rektör danışmanlığını kabul etmediğini açıkladı

Melih Bulu’nun danışman olarak atadığı Deva Partisi kurucularından Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlisi Oğuzhan Aygören, rektör danışmanlığı görevini reddetti: “Öğrencilerimize güvenlik görevlilerinin müdahalesi kabul edilebilir değil.”

Boğaziçi öğretim görevlisi Oğuzhan Aygören, rektör danışmanlığını kabul etmediğini açıkladı

Boğaziçi öğretim görevlisi Oğuzhan Aygören, rektör danışmanlığını kabul etmediğini açıkladı.

NE OLMUŞTU?

Boğaziçi Üniversitesi’ne Cumhurbaşkanlığı kararıyla rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu, 4 haftanın ardından Rektör Yardımcısı ve Danışmanını belirledi.


Protestoların sürdüğü Boğaziçi Üniversitesi’nde Rektör Melih Bulu’nun yardımcılığını yapacak isim belli oldu. Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu‘nun bu görevi üstleneceği öğrenildi.

Uluslararası Ticaret Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Aygören‘in de Rektör Danışmanı olarak atandığı bildirildi. Aynı zamanda Deva Partisi kurucu üyesi olan Aygören konusunda Ali Babacan ve DEVA Partisi’ne tepkiler gecikmedi. Ardından Deva Partisi Seçim İşleri Başkanı İdris Şahin tarafından yapılan ilk açıklamada, “Eğer Oğuzhan Hoca bu görevi kabul ederse, partimiz ile yolları ayrılacaktır” dedi.

Ali Babacan: Yeter artık, inadınızdan vazgeçin

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Yeter artık, inadınızdan vazgeçin. Gözaltına alınan Boğaziçili öğrencileri derhal salın, üniversitelerde de seçimi esas alın. Gençleri rahat bırakın. Duruşumuz budur.” dedi.

DEVA Partisi: Parti üyemizin danışman atanmasını sosyal medyadan öğrendik

Halk TV’den Can Coşkun’a konuşan Deva Partisi kaynakları; parti üyesi Dr. Oğuzhan Aygören’in Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör danışmanı atanacağına dair bir DEVA Genel Merkezi’nin ön bilgisinin bulunmadığını ve haberi sosyal medyadan öğrendiklerini belirtti.

Deva kaynaklarına göre; bu haber yapılan atama ile öğrenildi. Konu parti organlarında değerlendirilecek.

“Görevi kabul ederse partimizle yolları ayrılacak”

Artı Gerçek’te yer alan habere göre Deva Partisi Seçim İşleri Başkanı İdris Şahin tarafından yapılan ilk açıklamada, “Eğer Oğuzhan Hoca bu görevi kabul ederse, partimiz ile yolları ayrılacaktır” dedi.

Şahin, Dr. Aygören’in gıyabında gerçekleşen bir atamayla Rektör Yardımcılığı görevine geldiğini belirterek, “Oğuzhan Hoca bunu yüksek ihtimalle geri çevirecektir” şeklinde konuştu.

Dr. Aygören’in atamayı kabul etme konusunda özgür olduğunu fakat Boğaziçi Üniversitesi’ndeki rektörlük sürecinin başından bu yana hukuksuz bir biçimde gerçekleştiğini vurgulayan Şahin, “Biz bu hukuksuzluğa parti olarak ortak olamayız. Eğer Oğuzhan Hoca bu görevi kabul ederse, partimiz ile yolları ayrılacaktır” ifadelerini kullandı.


Oğuzhan Aygören açıklama yaptı: Kabul etmedim

Oğuzhan Aygören, Twitter hesabından paylaştığı açıklamayla görevi reddettiğini duyurdu. Aygören’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“(…)Gülse Birsel’in de 2017 mezuniyet konuşmasında söylediği gibi bizim Türkiye’yi koskoca bir Boğaziçi yapmaya ihtiyacımız var. Ancak Boğaziçi’ni küçük Türkiye yaptığımızda ne yazık ki hepimiz kaybederiz. Ayrıştırıcı ve hedef gösterici mesajlar, bugün üniversite ve çevresinde polis baskısıyla gerçekleşen olaylar, öğrencilerimize güvenlik görevlilerinin müdahalesi kabul edilebilir değildir. Tüm bu sebeplerle, bu atamayı kabul etmemin mümkün olmadığını tüm kamuoyu ile paylaşmak isterim.”

Oğuzhan Aygören kimdir?

Oğuzhan Aygören, Doğru Yol Partisinden seçilerek 1999-2004 yılları arasında Denizli Belediye Başkanlığı yapan Ali Aygören’in oğlu.

1980 Denizli doğumlu olan Oğuzhan Aygören, lise eğitimini 1998’de Denizli Anadolu Lisesi’nde, lisans eğitimini ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünde tamamladı. 2004’te Koç Üniversitesi ve London Business School’dan MBA derecesi, 2013’te de Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünden pazarlama alanında doktora derecesi aldı. Aynı yıl İTÜ İşletme Mühendisliği bölümünde yardımcı oldu.

Şu an Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret bölümünde pazarlama alanında yardımcı doçent unvanıyla öğretim üyeliği ve Boğaziçi Üniversitesi Girişimcilik Merkezinde direktörlük yapıyor. Pazarlama yönetimi, e-ticaret, girişimcilik, yeni ürün tasarımı, inovasyon, ve uluslararası pazarlama konularında ders veriyor. Çeşitli firmalara danışmanlık hizmeti veriyor.

2018’de Nadire ve Ömer Turan’ın kızı Fatma Turan ile evlenen Ali Aygören’in nikahında şahitlik isimler ise dikkat çekici:

“Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Denizli Valisi Hasan Karahan, Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, AKP Denizli milletvekilleri Sema Ramazanoğlu, Şahin Tin, Cavit Özkan, AKP önceki dönem Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, AKP Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu…”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın kıydığı nikahta çifte evlilik cüzdanını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu verdi.


Oğuzhan Aygören, eski AKP’li bakanlardan Ali Babacan’ın öncülüğünde AKP’den ayrılan birçok isim tarafından 9 Mart 2020’de kurulan Demokrasi ve Atılım Partisinin (DEVA) kurucuları arasında yer alıyor.

Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrencilere polis müdahalesi


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.