Ali Koç açıkladı: Ford Otosan ve Volkswagen arasında dev anlaşma

Ford Motor Company ve Volkswagen AG, 2018’den beri devam eden iş birliği planları çerçevesinde 1 tonluk orta ticari aracın ortak üretimi için anlaştı. Ali Koç, “2 milyar Euro’luk Türk otomotiv sektörünün bugüne kadarki en büyük yatırımını gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı. Ford Otosan (FROTO) hisseleri açıklamanın ardından tavan yaptı.

Ali Koç açıkladı: Ford ve Volkswagen arasında dev anlaşma

Ali Koç açıkladı: Ford Otosan ve Volkswagen arasında dev anlaşma

Ford Otomotiv’den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:


“Proje kapsamında Yeni Nesil Ford Transit Custom ailesinin dizel, şarj edilebilir hibrit elektrikli PHEV ve tam elektrikli versiyonlarının, Ford Otosan tarafından Kocaeli Fabrikalarında 2023’ün ilk yarısından itibaren kademeli ve çoğu ihracata dönük olacak şekilde üretilmesi öngörülüyor.

Söz konusu yatırım, Ford Otosan’ın kapasitesini toplam 650 bin adede çıkartan 20 milyar 501,2 milyon lira tutarında Proje Bazlı Devlet Yardımı kapsamında gerçekleştirilecek.”

En büyük yatırım

Ford Otosan Gelecek Vizyon Toplantısı’nda Ali Koç önemli açıklamalarda bulundu.

Ali Koç, “2 milyar euroluk Türk otomotiv sektörünün bugüne kadarki en büyük yatırımını gerçekleştireceğiz. Tarihimizin en büyük otomotiv yatırımını yapıyor olmak topluluğumuzun ve ortağımız Ford Motor Company’nin ülkemize inancının en büyük ispatı.” dedi.

Ali Koç’un açıklamasından sonra FROTO hisseleri tavan yaptı!

Ford Otosan Gelecek Vizyon Toplantısı’na katılan Ali Koç’un 2 milyon avroluk açıklamasından sonra Ford Otosan (FROTO) hisseleri üst üste tavan yaptı.

Açıklama öncesinde 190 TL seviyelerinden seyreden FROTO hisseleri üst üste tavan yaparak, 210 TL’ye yaklaştı.

Ford ve Volkswagen orta ticari aracın ortak üretimi için anlaştı

Ford Otosan’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada Ford Motor Company ve Volkswagen AG arasında 2018 yılından bu yana devam eden iş birliği planları çerçevesinde 1 tonluk orta ticari aracın ortak üretimi için anlaşıldığı duyuruldu.

Bu kapsamda, Ford Otosan ile Ford Motor Company arasında bu projeyi gerçekleştirmek amacıyla 1T Cargo Van Fason Üretim ve Tedarik Anlaşması, Yedek Parça Tedarik Anlaşması, Teknoloji ve Üretim Lisans Çerçeve Anlaşması ve ona bağlı olan Araç Programı Ürün Lisans Spesifikasyonları Ek Anlaşması imzalandı.


İlgili anlaşmalar uyarınca proje kapsamındaki 1 tonluk orta ticari araç ‘Yeni Nesil Ford Transit Custom’ ailesinin dizel, şarj edilebilir hibrit elektrikli PHEV (Plug-In Hybrid) ve tam elektrikli versiyonlarının Ford Otosan tarafından Kocaeli Fabrikalarında 2023 yılının ilk yarısından itibaren kademeli olarak ve çoğu ihracata yönelik olacak şekilde üretilmesi öngörülüyor.

Ayrıca; Ford Motor Company ve Volkswagen AG’nin stratejik ortaklığı kapsamında Volkswagen AG’nin yeni nesil 1 tonluk ticari araç modelinin de Ford Otosan tarafından Kocaeli fabrikalarında üretilmesi öngörülüyor.

Bu çerçevede önümüzdeki 5 yıl içerisinde şirket tarafından toplam 1,4 milyar Euro yatırım yapılması, halihazırda 180 bin adet olan mevcut benzer nitelikteki aracın yerine geçmek üzere, 405 bin adetlik yıllık ortalama 1 tonluk orta ticari araç üretim kapasitesi kurulması ve 11 yıl süreyle üretim yapılması öngörülüyor.

Üretilecek araçların, yurt içinde Ford Otosan tarafından satışı gerçekleştirilecek Ford markalı olanlar haricindeki kısmının, Ford Motor Company’ye veya bağlı şirketlerine satılarak, satışların maliyet artı yöntemiyle fiyatlandırılması, yatırım maliyetlerinin önemli bir kısmının satışlar aracılığıyla Ford Motor Company’ye aktarılması öngörülüyor.

Söz konusu yatırım, Ford Otosan tarafından 4 Aralık 2020 tarihinde duyurulan Yeni Nesil Ticari Araç Projeleri ile ilgili ürün çeşitlendirme ve tevsi yatırımları için alınan ve Ford Otosan’ın kapasitesini toplam 650 b,n adede çıkartan 20,5 milyar TL’lik Proje Bazlı Devlet Yardımı kapsamında gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ford Otosan Gelecek Vizyon Toplantısı’nda konuştu

erdoğan ford

Erdoğan, Ford Otosan’ın yatırımı sayesinde “Yatırım sayesinde geleceğin otomotiv sanayisinde elektrikli ve bağlantılı ticari araçların da en büyük üretim merkezi Türkiye olacaktır” ifadelerini kullandı. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç da , “Ford Otosan Gelecek Vizyon Toplantısı”da yaptığı konuşmada, “2 milyar euroluk Türk otomotiv sektörünün bugüne kadarki en büyük yatırımını gerçekleştireceklerini açıkladı.

Erdoğan, Ford Otosan’ın yatırımıyla geleceğin otomotiv sanayisinde elektrikli ve bağlantılı ticari araçların en büyük üretim merkezinin Türkiye olacağını söyledi.

Erdoğan’ın açıklamalarında şu ifadeler öne çıktı: Yatırımın, Türk mühendislerine elektrikli araçlar ve batarya konusunda ciddi kabiliyetler kazandıracağına inanıyorum. Geçen yıl 5 kıtada 180 ülkeye 900 binin üzerinde taşıtın ihracını yaptık.

Sahip olduğu ihracat kapasitesiyle bu yatırım, cari dengemize çok ciddi katkı sağlayacaktır.


Otomotiv sektörümüz bu süreçte 25 milyar doların üzerinde ihracat yaparak dış ticaretimizdeki lider konumunu sürdürdü. Yakın gelecekte akıllı otonom araç teknolojilerini hayatımızda yaygın şekilde kullanmaya başlayacağız.

Otomobil taksit düzenlemesi: Araç satışlarına kaç taksit yapılacak?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.