Mansur Yavaş’tan Melih Gökçek’e: Ruh sağlığında bozukluk var!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Melih Gökçek hakkında, “Ruh sağlığında bozukluk var. Bir doktora gitmesini tavsiye ederim” dedi. Mansur Yavaş ayrıca kendisinin olası Cumhurbaşkanı adaylığı için çarpıcı açıklamalarda bulundu.

mansur yavaş kira desteği

Video aşağıda – Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, KRT TV’de Gürkan Hacır ile Şimdiki Zaman Siyaset programına konuk oldu.

Bir yıl sonra ilk kez televizyon ekranlarında görünen Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek ile ilgili açıklamalarda bulundu.


“Kendisine şunu tavsiye ediyorum, ruh sağlığında bozukluk var” diyen Yavaş, “Tek tek bizim personelimizle uğraşıyor, tweet atıyor falan… Uyku uyuyamıyor anlaşılan. Bir doktora gitmesini tavsiye ederim. Ailesinin onunla mutlaka ilgilenmesi lazım” dedim.

Mansur Yavaş şöyle devam etti:

“Yok, ‘ben sağlamım’ diyorsa, aklıma gelen şeyi söyleyeyim; çok sayıda şikayet ediyoruz ya cezai ehliyet bakımından kurtulmak için herhalde numara çekiyor. Bir insan böyle davranamaz çünkü…”

“İşi gücü bırakıp sürekli ona hakaret, buna hakaret” diyerek tepki gösteren Yavaş, “Bunun bir tek izahı var; ya ruh sağlığınızda bozukluk var veyahut siz gerçekten ‘cezai ehliyetim yok’ demek istiyorsunuz” ifadelerini kullandı.

İşte konuşmaların önemli satır başları:


“Türkiye’nin genel siyaseti üzerine bir etkin yok”

• Benim işim değil başka partinin genel başkanının kim olacağı. Bunlar belediye başkanının işi değil. Ankara’da belediyecilerin b’si sayılan altyapı hizmetleri var. Vizyon sorunu var Ankara’nın. Bunlara odaklanmak varken genel siyasette yer alıp onu bunu eleştirmek bunlar benim benimsediğim şeyler değil. Korumasız gezerim, oy versin vermesin kimseyle kırgınlığımız yok. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevim sona erince güzel bir isim bırakmak istiyorum hepsi bu. Hükümet üzerine veya Türkiye’nin genel siyaseti üzerine bir etkim yok.

“Ufacık bir gıdaya ihtiyacı olanlar varken hesap sormamak oturduğum koltuğu bana haram eder”

• Ankara’daki rant baronları değil tüyü bitmedik yetimin akına el uzatan herkesten hesap sormak benim boynumun borcu. Yıllardır herkesin bilip kimsenin üstüne gitmediği bazı hususların hepsini inceledik. Kamuoyunda herkesin duyduğu yolsuzlukların üstüne gitmek lazımdı. Çünkü bir yandan özelleştirme ile anormal imkanlar sağlıyorsunuz ve bu kişi ayrıldığı eşine 6 milyon pound gibi nafaka vs. veriyor. Bunlar belediyeden kazanılan paralarla oluyor. Sonuç olarak insanlar çöpten yiyecek topluyor Türkiye’de. Ufacık bir gıdaya ihtiyacı olanlar varken hesap sormamak oturduğum koltuğu bana haram eder. Bundan sonrası yargıçların işi. İster işlem yapsınlar ister yapmasınlar. Hukuka uygun davranırlarsa bunun hesabı sorulur.

“Bunlar Belediye Meclisi’ne kim tarafından getirildi”

TOGO Kuleleri ile ilgili mahkemeleştik. Sarı bölüm tamamen kaçak. Yasaya aykırı. Bunlar yapılmış durumda, çeşitli belediye meclisinde daha önceki dönemde reddedilen bir kararın zaman geçtikten sonra gerçek emsal 9.89 oluyor. 500 milyondan aşağı değil elde edilen rant. Bize 800 milyon liralık tazminat davası açacakmış. Bu kesinleşti, çeşitli plan notlarıyla 9.89 emsale kadar çıkarılmış. 20 bin metre kare inşaata 120 bin metrekare inşaat yapıyorsunuz. Bunlar belediye meclisine kim tarafından getirildi… Tabana girmezseniz 6 katta bitiyor, araya AVM sıkıştırılmış bu metrekareye sayılmıyor. 22 kat veya daha fazla olabilir.”

“Sinan Aygün beni görevden aldırmak istedi”

• AVM daha değerli derse ölçülecek. 20 bin metrekare kapalı alan kullanabilir. Biz birçok şeyi anlattık. Yargıçlar bizi tehdit etmişti. Doğru duvar yıkılmaz derler. Demek ki hukuk varmış, her ne kadar şikayet etsek de vicdanı olan hakimler hakkı teslim ediyorlar. Belediye meclisimizde geçmiyor bu. Konuyu bilmeyenler 300 imar geçti. Geçen imarların büyük çoğunluğu yeni değişen ya gereğince yapılıyor. Bir televizyon muhabiri kendisine sormuştu benden para istediler diye. Sinan Aygün beni de suçladı, sonuç ne oldu? Allah konuşturdu orada, ben istesem bu kadar konuşmazdı. Buna benzer ihale yapıyorsunuz daha öne çek diyorsunuz. Bunlar yaşanan şeyler. Beni görevden aldırtmak istedi Sinan Aygün. Bir tezgah kurdular, Büyükşehir Belediyesi rüşvet istiyor diye.”

Cumhurbaşkanı adaylığı sorusuna yanıt

Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı adaylığı sorusuna, “Beğenilir olmak bir makama yakıştırılmak yeterli şeyler değil. Popülerliğe bakarsak sporcuların da Cumhurbaşkanı adayı olması gerek. Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili benim görev süremin tamamını milletin tartması lazım. Sonrasını Allah bilir” ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu sorusu


“Mansur Yavaş mı Ekrem İmamoğlu mu” yorumlarına Mansur Yavaş esprili yanıt verirken, Ekrem İmamoğlu’na da teşekkürlerini iletti. “Yavaş, biz birlikte güzel çalışıyor ve anlaşıyoruz” dedi.

Video – Mansur Yavaş: Gökçek’in ruh sağlığı bozuk, doktora gitmesini tavsiye ediyorum

Mahir Ünal: Hazırlıklarımızı tamamlamamız 19 yıl sürdü, asıl şimdi başlıyoruz


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.