Pazar yeri bomboş: Bir salatalığa, domatese hasret giden çok!

Ankara’nın merkezindeki Yenişehir pazar yeri bomboş. Pazarcılar, vatandaşın alacak gücü olmadığını belirterek, “Ak Parti fakirlerin düşmanı, zenginlerin dostu! Pazarlar bile boşsa ülkede ciddi kriz var. Bir salatalığa, bir domatese hasret giden çok” diyor.

Pazar yeri bomboş: Bir salatalığa, domatese hasret giden çok!

Video aşağıda – Pazar yeri bomboş: Bir salatalığa, domatese hasret giden çok!

Ankara’nın göbeğindeki Yenişehir Pazarında satıcılar dertli. ANKA Haber Ajansı, pazarın en yoğun olması gereken saatlerde esnafın nabzını tuttu. Pazarcı müşteri bekliyor, pazara gelen ise fiyatlara bakarak geri dönüyor. Evine eli boş dönmek istemeyenlerse, ancak yarımşar kilo aldıkları ürünlerle çantasını doldurabiliyor.


Kimisi fiyatların pahalı olmadığını, ancak yurttaşların alım gücünün bulunmadığını dile getirdi, kimisi de kendi sattığı ürünlerin hakikaten pahalı olduğunu ve asgari ücretli birinin bunları alamayacağını söyledi.

Pazara satılmadığı için az ürün getirdiğini vurgulayan bir pazarcı, “Zengin insanda para yok, gelende de para yok yani. Yok, asgari ücretle çalışan bir insan ne yapsın yani. Adam zaten doğalgaz ve elektriğe çalışıyor. Ne yapsın, adam ne desin yani. Asgari ücretli çalışan bir insan, ancak doğalgaz ve elektrik parası ödeyecek. Yiyecek alamıyor” dedi.

İşlerinin yarı yarıya düştüğünü belirten başka bir pazarcı ise satamadıkları ürünleri başka pazara götürdüğünü anlattı. Pazarcı, “Tere 1,5 lira diyorsun almıyor. Pahalı geliyor. Ama tere yerinde de pahalı, ama lira 25 kuruşa biz almışız” diye vurguladı.

Pazar yeri bomboş!

Son 1,5 aydır doğru düzgün iş yapamadıklarını aktaran başka bir esnaf, “Baksana görüyorsun, pazar bomboş” dedi. Pazarcı, yurttaşların alım gücü olmadığını vurgulayarak, “Vatandaş bakıyor, gidiyor. Demek ki sıkıntı var” diye ekledi.

Halkta para yok

Ürünlerin pahalı olmadığını kaydeden bir pazarcı, işlerinin kötüye gittiğini şöyle anlattı:


“İşler bu ara çok kesat. İşler yok. Bekliyoruz, alışveriş çok. Halkta para yok.”

İşler jilet gibi kesildi

“Bu aralar jilet gibi kestiler vallahi, millette para yok” diyen pazarcı, yurttaşların alışveriş yapacak kadar parası olmadığını dile getirdi. Pazarcı, “Adam karta yüklendi, yüklendi. Kart da bitti. Ne yapacak şimdi vatandaş?” diye sordu.

Diyanet’in akşam pazarına çıkın önerisi

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın pazara akşam gidilmesi önerisini hatırlatan pazarcı, “Akşam fiyatlar düşüyor” diye vurguladı. Pazarcı, vatandaşın 50 kuruş, 1 lira aşağıya ürün bulduğunda aldığını, ancak alamayanların da akşamları tezgahtan kalanları topladığına dikkat çekti. Pazarcı, “Bir salatalığa, bir domatese hasret giden çok” diye vurguladı.

Ak Parti temelli bu ülkeyi bitirdi. Fakirlerin düşmanı, zenginlerin dostu!

Pazarcıların maddi olarak kötü duruma düştüğü için işi bırakma durumuna geldiğini kaydeden başka bir esnaf ise sıkıntılarını şöyle anlattı:

“Vallahi böyle giderse herkes kendi kendine bırakır pazarı. Hiçbir tane pazarcı kazanmıyor. Ben kazanıyorum diyorsa yalandır. Portakal halde 7 lira, geliyor burada 6 liraya satıyor… 4 gündür malı gezdiriyorum.”


“Bir tanesi geliyor, param yok diyor. Çantasını doldurup gönderiyoruz. Parası yok almaya. Garibanlık öyledir. Ak Parti temelli bu ülkeyi bitirdi. Fakirlerin düşmanı, zenginlerin dostu.”

Video – Pazar yeri bomboş: Bir salatalığa, domatese hasret giden çok!

Gıda enflasyonu yüzde 30’a dayandı: İşte en çok fiyatı artanlar


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.