Bitcoin neden sevilmiyor? Japonya Merkez Bankası Başkanı açıkladı

Bitcoin ve kripto para yatırımları hakkında konuşan Japonya Merkez Bankası Başkanı Kuroda, “İşlemlerin çoğu spekülatif ve volatilite olağanüstü yüksek. Merkez Bankası Başkanları Bitcoin’i kendilerine rakip olarak gördükleri için sevmiyor olabilirler.” dedi.

Bitcoin btc

Bitcoin, Japonya ve Güney Kore’den gelen açıklamalar sonrasında 36 bin dolara kadar gerilerken Ethereum 2 bin 500 dolara indi. Bitcoin’in bir değişim aracı olarak misyonunu yerine getiremediğine değinen Japonya Merkez Bankası Başkanı, “Bitcoin’in bir ödeme aracı olarak kullanımı oldukça sınırlı” dedi.

Bitcoin’i neden sevmiyorlar?

Merkez Bankası Başkanları Bitcoin’i kendilerine rakip olarak gördükleri için sevmiyor olabilirler. Zira Bitcoin ülkelerin kontrolünde olan tüm rezerv para birimlerine tepki olarak doğmuş bir para birimidir. Ülkeler Bitcoin’i yasaklamanın bir yolu olmadığının farkındalar. Ancak kendi finansal sistemlerini tehdit eden bu devrimi engellemenin de bir yolunu arıyorlar.


FED Başkanı Jerome Powell, İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, Avrupa Merkez Bankasının üst düzey yöneticileri her fırsatta Bitcoin’i kötülemeye devam ediyor. Eleştirilerin genel olarak Bitcoin’in piyasa oynaklığı üzerine kurulu olduğu görülüyor.

Uzmanlar Bitcoin’in henüz erken aşamalarında olduğumuzu, olgunlaşmakta olan bir para biriminin bu derece oynak olmasının kabul edilebilir olduğunu ifade ediyor. Bitcoin’in benimsenme ve kabullenme hızı arttıkça volatilitenin de azalması bekleniyor.

Bitcoin Asya’dan gelen açıklamalarla düştü

Bitcoin, Japonya ve Güney Kore’den gelen açıklamalar sonrasında 36 bin dolara kadar gerilerken Ethereum 2 bin 500 dolara indi.

Kripto para

Bitccoin, Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda’nın açıklamalarıyla yüzde 7’den fazla düşüş kaydederek 36 bin dolara doğru gerilerken Ethereum 2 bin 500 dolara kadar düştü.

Açıklamalar sonrasında Bitcoin 36 bin dolara kadar düşüş kaydederken Ethereum da yüzde 8’den fazla düşüşle 2 bin 500 dolara geldi. Litecoin yüzde 9’a yakın değer kaybederek 175 dolara düşerken XRP 0,88 cente geriledi. Bloomberg Galaxy Kripto Para Endeksi ise gün içerisinde yüzde 8,6 düştü.

Güney Kore’den kripto paralara vergi

Güney Kore de kripto para işletmeleriyle ilgili önlemlerin artırılacağını ve böylece işlem şeffaflığının artırılacağını duyurdu.

Kripto paraların bir finansal ürün ya da para birimi olarak tanınamayacağını vurgulayan Güney Kore hükümeti, kripto para işlemlerinden kazanılan gelirin Mayıs 2023’ten itibaren vergilendirileceğini söyledi.


Binance CEO’su CZ: Bitcoin’i kimse kapatamaz

Binance CEO cz

Bir kripto para konferansına katılan Binance CEO’su CZ, gelinen noktada Bitcoin’i kimsenin kapatamayacağını söyledi. Changpeng “CZ” Zhao, gelenekler paralarla, kripto paraların zaman içerisinde birlikte çalışacağını aktardı.

Kripto para dünyası gelen yasak haberleriyle zor günler yaşıyor. Çin’in ödemeleri engellemesi piyasalarda gerilemeye neden oldu.

Son olarak İran dört ay boyunca Bitcoin madenciliğini yasakladığını duyurdu. Çin’in de benzer bir adım atabileceği gelen haberler arasında.

Bu tartışmaların etkisi altında kripto paraların geleceğinin konuşulduğu Consensu 2021 konferansı düzenlendi.

Sanal ortamda düzenlenen konferansa dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in kurucusu ve CEO’su Changpeng “CZ” Zhao da katıldı.

Amazon benzetmesi

Konferansta önceden kaydedilmiş bir konuşması yayınlanan CZ, “500 milyon insanın zihninde yer edinmiş ortadaki teknoloji düşünüldüğünde, artık hiç kimse kapatamaz diye düşünyorum” dedi.

Zhao, Bitcoin ve diğer kripto paralarsa savaşmanın 1990’larda Amazon’un internete getirdiği iş modeline karşı çıkmakla aynı olduğunu söyledi.

Yani Zhao’ya göre finansal dünya Bitcoin teknolojisiyle ortaya çıkan imkanları daha fazla kullanacak ve bu teknoloji yakın gelecekte insanların hayatında daha fazla yer edecek.


Kripto paralarla gelenekler paraları birbirine rakip olarak görmediğini söyleyen CZ, yakın zamanda birlikte çalışmayı öğrenecekler dedi. Ancak Binance CEO’su kripto paraların insanlara daha fazla özgürlük alanı sunduğunu da belirtti.

Bingbon: Kripto para türev borsası yatırım platformu


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.