Kripto para piyasası: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Doge’de son durum

Kripto para piyasası: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Dogecoin (Doge), Ripple (XRP) ve altcoin’lerde son durum… Kripto para piyasalarının büyüklüğü 1.45 trilyon dolar seviyelerinde seyrediyor. Peki Bitcoin, Ethereum ve Altcoin’lerde son durum ne? BTC, ETH ve XRP kaç dolar/TL oldu?

bitcoin ethereum

Kripto para piyasası: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP)’de son durum

Haftaya iyi başlayan kripto paralar piyasaları son 24 saatte çok fazla değişiklik gösterdi.


Yüzde 0.8 gerileyen piyasalar 1.45 trilyon dolara büyüklüğünde.

Saat 8.35 itibariyle Bitcoin yüzde 1.1 artış gösterdi. BTC’nin fiyatı 35 bin 10 dolara çıktı.

Ethereum, yüzde 0.6 artış gösterdi ve 2 bin 119 dolara yükseldi. ETH’nin toplam piyasa değeri 244 milyar dolar seviyelerinde.

Dogecoin’in fiyatı ise artış göstermedi. DOGE’un fiyatı yüzde 1.8 gerileyerek 25 cent oldu.

Ripple ise yatırımcısını sevindirdi. XRP’nin fiyatı yüzde 3,8 artarak 67 cente çıktı.

İspanya’dan Euro’ya alternatif dijital para önerisi

İspanya’da iktidarı elinde tutan İspanyol Sosyalist İşçi Partisi, meclise dijital para tasarısı getirdi. Tasarıda euroya alternatif olarak bir dijital para çıkarılması önerisi getiriliyor.

El Economista’nın haberine göre öneriyle nakit kullanımının azatılması hedefleniyor. Tasarıda, Avrupa Merkez Bankası’nın dijital euro çıkar​tma niyetine atıfta bulunuldu.


Ethereum (ETH) adres etkinliği açısından Bitcoin (BTC)’yi geçti

Kripto para piyasasında tarihi gün: Ethereum, yüzde 6 artarak 2 bin 107 dolar seviyesine yükseldi ve ilk kez adres etkinliği açısından Bitcoin (BTC)’yi geçti.

Kripto para piyasalarında hafta başındaki olumlu hava devam ediyor.

Piyasalar son 24 saatte yüzde 3 artış göstererek 1.46 trilyon dolara yükseldi.

NTV’nin haberine göre, Bitcoin’in fiyatı ise değişiklik göstermedi. Saat 8.30 itibariyle BTC’nin 34 bin 707 olurken, piyasa hakimiyeti yüzde 44.78’e geriledi.

Ethereum cephesinde ise artış yaşanıyor. ETH’nin fiyatı yüzde 6 artarak 2 bin 107 dolar seviyesine yükseldi.

Dogecoin de tıpkı BTC gibi değişiklik yaşamadı. DOGE fiyatı 25 cent seviyelerinde.

Ripple ise yüzde 1 artış gösterdi. XRP’nin fiyatı 65 cente çıktı.

Kripto para işlemlerini analiz eden Santiment’in verilerine göre ETH ilk kez adres etkinliği açısından BTC’yi geçti.


Yani ilk defa Bitcoin’le yapılan işlem sayısı Ethereum’un altında kaldı.

Ekonomi haberleri


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.