Yüksek elektrik faturalarıyla ilgili umut söndüren açıklama: Bunlar iyi günler

Elektrik faturalarında yapılan zamların çok ötesine geçildiği, geçtiğimiz günlerde sosyal medyanın gündemindeydi. Enerji Verimliliği Derneği Yönetim Kurulu üyesi Abdullah Koç, yüksek gelen bu faturalar hakkında umut söndüren açıklamalar yaptı.

elektrik

En sonuncusu 1 Temmuz’da yapılan yüzde 15’lik zam olmak üzere elektriğe yapılan zamların ardından bir süredir evlere ve iş yerlerine gelen yüksek tutardaki elektrik faturaları gündemde. Sosyal medyada kendilerine gelen faturaları ve ödenmesi istenen mantıksız tutarları belirten kullanıcılar, evde olmasalar dahi yüksek miktarlarda faturalarla karşı karşıya kaldılar.

Durumla ilgili Enerji Verimliliği Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Koç, birkaç değerlendirmede bulundu. Açıklamalarında yüksek tutarlı faturaların şirketlerden değil devletten kaynaklı olduğunu belirten Koç, elektrik faturalarında bunların daha iyi günler olduğunu söyledi.


“Yağışlar başlar ve barajlar rahatlarsa elektrik maliyeti düşer”

Koç, yaptığı açıklamalarda elektrik fiyatlarına her tarife döneminde 4 defa zam yapıldığını ifade etti. Bunun yanında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun dağıtım fiyatlarını artırarak şirketlere yardımcı olduğunu söyleyen Koç, ödenen faturaların yüzde 40-45’inin vergi olduğunu belirtti.

Koç, bunun ardından en son 1 Temmuz’da zam yapıldığını ve yeni bir zam geldiğinde bu faturaların daha da can yakacağını söyledi. Bundan dolayı da elektrik faturaları konusunda bunların daha iyi günler olduğuna dikkat çekti.

Bu durumdan nasıl kurtulabileceğimiz gibi konulara gelindiğinde ise Koç, bu şekilde gidilirse ekim ayında halihazırda 74 kuruş olan birim fiyatın 1 lirayı aşabileceğini dillendirdi ve yağışlarla barajlara dikkat çekti. Kuraklığın da bu durumda payı olduğunu söyleyen Koç, yağışların gelmesi ve barajların tekrar dolmasıyla elektrik maliyetinin düşeceğini belirtti.


El yakan faturalardan tamamen kurtulmak için ise Koç, güneş ve rüzgar gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmenin önemli olduğunu söyledi. Bunun devamında Koç, herkes çatı ve bahçe gibi yerlere güneş panelleri koyup kendi elektriğini üretmediği sürece bu faturaların el yakmaya devam edeceğinin altını çizdi.

Rekor kıran elektrik faturaları sosyal medyanın gündeminde!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.