Gram altın 500 TL sınırını aştı!

Geride kalan haftada Fed kararı sonrası dalgalı bir seyir izleyen ons altın yeni haftaya yükseliş ile başladı. En düşük 1748 dolar olan ons altın en yüksek ise 1760 doları gördü.

gram altın

Uzmanlar ons altın tarafında baskının devam etiğini belirtirken yapılan analizde şu ifadelere yer verdi:

2075’den gelen turuncu ile renklendirdiğimiz downtrend çizgisi altında hali hazırda baskı devam ederken, geçtiğimiz haftalarda 1790 seviyesinin altına inip ara uptrendi kırması baskıyı hızlandırdı. Bundan sonraki süreçte haftalık bazda 1745 seviyesi önemli bir destek alanı olacaktır ve kırılırsa 1725 ile 1682 seviyeleri gündeme gelebilir.


Yeni haftaya tepki ile başladı ancak tepki oldukça zayıf. Olası tepkilerde 1762 ilk ara direnç olurken, yukarıda 1790 seviyesini haftalık ana direnç olarak izleyebiliriz.

Geri çekilmelerde 1746 dolar seviyesinin aşağı kırılma durumunda ise 1724 dolar bandının ana destek seviyesi olarak takip edildiğini belirten uzmanlar, alımların devam etmesi durumunda ise 1767 doların ara direnç, 1782 doların ana direnç olduğunu belirtiyor.

Gram altın

Gram altında geçen haftasının son gününde başlayan yükseliş sürüyor. Cuma günü 499 TL’den kapanışı yapan gram altın fiyatları bugün 500 TL sınırını aşarak 501 TL bandına yerleşti.

“Değerli metallerde görülen ralli “rekor seviyelerde” gerçekleşebilir”

New York merkezli araştırma şirketi CPM Group ortaklarından Jeff Christian, değerli metallerde boğa piyasasının henüz sona ermediğini açıkladı.


Değerli metal ve emtia yatırımcılarının umutsuzluğa kapılması için henüz erken. Emtialarda uzun vadeli görünüm olumlu seyretmeye devam ediyor. 2020’nin ağustos ayından bu yana yakın zamanda fiyatlarda görülen düşüş, uzman bir analiste göre devam eden boğa piyasasında yeni bir yükseliş öncesi sakinlik dönemine işaret ediyor.

New York merkezli emtia araştırmaları şirketi CPM Group ortaklarından Jeff Christian, “mevcut zayıf fiyatları bir konsolidasyon evresi olarak görüyoruz” dedi. SPDR Gold Shares borsa yatırım fonu ve iShares Silver Trust 3 Ağustos 2020 tarihinden bu yana sırasıyla %12 ve %7,7 düşüş gösterdi. Bu geri çekilme ya da konsolidasyon 2015 yılının son dönemlerinde ve 2016 yılının ilk dönemlerinde başlayan bir rallinin ardından gerçekleşti.

Forbes’un haberine göre değerli metallerde boğa piyasasının devam etmesi ise küresel olarak ekonominin ve siyasi ortamın nasıl şekilleneceğine bağlı olacak.

Dev altın rallisi 2 yıldan kısa sürede başlayabilir

CPM Group’un analizine göre Christian 2023 ila 2025 yılları arasında altın ve gümüş fiyatlarında büyük yükselişlerin gerçekleşebileceğini söyledi. Dahası değerli metallerde görülen ralli “rekor seviyelerde” gerçekleşebilir. Bu seviyeler ise altın ve gümüş için sırasıyla 2 bin dolar ve 48 dolar anlamına gelebilir. Başka bir deyişle, gümüşteki rallinin, altındaki ralliden çok daha büyük olması bekleniyor.

Christian enflasyondaki yükselişin geçici olduğunu ve faiz oranlarının önümüzdeki on yıl boyunca düşük kalmasını beklediğini söyledi. borsagundem.com’un derlemesine göre düşük faiz oranları ise yatırımcıların sabit getirili yatırımlar için altın yatırımından vazgeçmeyeceği anlamına geliyor. Bu nedenle Christian yaklaşan altın ve gümüş rallisi için mevcut fiyatların dipten alım fırsatı oluşturduğunu düşünüyor.


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Dolar/TL kuru haftaya tarihi zirveyle başladı!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.