Satılık ev fiyatlarının en çok arttığı il Muğla oldu!

Türkiye’de satılık ev fiyatlarında ortalama metrekare fiyatı en pahalı ili Muğla olurken, en pahalı ilçesiyse İstanbul’un Beşiktaş semti oldu. Listede Bodrum, Türkiye’nin en pahalı 4’üncü ilçesi olarak yer aldı.

muğla satılık ev

Ekim 2021 emlak endeksi verilerine göre, Türkiye genelinde satılık konutta metrekare fiyatı en pahalı olan 10 il arasında birinci sırada 10 bin 167 lira ile Muğla yer aldı.

Muğla’yı, 7 bin 824 lira ile İstanbul, 5 bin 947 lira ile Antalya, 5 bin 482 lira ile İzmir, 4 bin 236 lira ile Çanakkale, 4 bin 232 lira ile Balıkesir, 4 bin 62 lira ile Yalova, 3 bin 991 lira ile Gaziantep, 3 bin 852 lira ile Denizli ve 3 bin 718 lira ile Edirne takip etti.


Ortalama metrekare fiyatları bir önceki yıl ile kıyaslandığında yüzde 35-60 arasında arttı.

En pahalı ilçelerin başında 27 bin 521 lira metrekare fiyatı ile İstanbul’un Beşiktaş ilçesi geldi.

Beşiktaş’ı 27 bin 517 lira ile yine İstanbul’un Sarıyer ilçesi izledi. İzmir’in Çeşme ilçesi 18 bin 875 lira ile üçüncü sırada yer alırken Muğla’nın Bodrum ilçesi 18 bin 238 lira ile dördüncü sırada geldi.


İstanbul’un Bakırköy, Kadıköy, Beykoz ve Adalar ilçelerinde fiyatlar 17 bin ila 14 bin lira arasında değişirken, İzmir’in Urla ve Foça ilçelerinde satılık konutlar ortalama 12 bin lira üzerinden alıcı buldu. Ortalama metrekare fiyatı bir önceki yıl ile kıyaslandığında yüzde 36-112 arasında arttı.

Satılık konut fiyatlarının en çok arttığı şehirler: Deniz kenarları değerlenmeye devam ediyor

Endeks verilerine göre satılık konut fiyatlarının bir yılda en çok artış gösterdiği illerin başında yüzde 88-46 arasındaki artış oranlarıyla Samsun, Muğla, Antalya, Mersin, Adana, İstanbul, Konya, Aydın, Çanakkale ve Sakarya geldi.

Konut fiyatlarında en çok artış yaşanan 10 ilden dokuzunun deniz kıyılarındaki iller olması dikkat çekti.

Emlakta en çok kazandıran ilçeler


Endeks verileri ilçelerdeki satılık konut fiyatlarındaki hareketliliği de ortaya koydu. Türkiye genelinde alıcısına son bir yılda en çok kazandıran ilçelerin başında, yüzde 112-69 arasındaki artışlarla İzmir’in Foça, Dikili, Seferihisar, Urla, Menderes ilçeleri, Muğla’nın Milas ilçesi, İstanbul’un Kadıköy, Ataşehir ilçesi ve Antalya’nın Döşemealtı ile Konyaaltı ilçesi geldi.

marmaris port residence
Marmaris Port Residence – Günlük, haftalık, aylık kiralık daireler

Kiralık Villalar Neden İlgi Görüyor?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.