Türkiye, Avrupa’nın en fazla enerji tasarrufu yapan ülkesi oldu!

IPSOS araştırmasına göre Türkiye, Avrupa’nın en fazla enerji tasarrufu yapan ülkesi oldu. MetroPoll anketine göre ise ülkemizde her 10 kişiden 8’i bu kış ısınma sorunu yaşayacağını belirtti.

enerji tasarrufu

Peş peşe artan elektrik ve doğalgaz zamları enerji tasarrufunu da beraberinde getirdi. Global araştırma şirketi IPSOS, ülkelerin halklarının hangi çevreci önlemleri hayata geçirdiğini ortaya koymak üzere bir araştırma yaptı. Tüm dünyadan 23 bin 55 kişi ile görüşülerek yapılan araştırmanın sonuçlarına göre konutlarda Avrupa’nın en fazla enerji tasarrufu yapan ülkesi Türkiye çıktı.

Halkın yüzde 58’i enerji tasarrufu yapmaya başladı

Araştırmaya göre Türkiye’de halkın yüzde 58’i evde son dönemde daha fazla enerji tasarrufu yapıyor.


Globalde evde son dönemde daha fazla enerji tasarrufu yaptığını söyleyenlerin oranı yüzde 43. Bu…

Anket: Her 10 kişiden sekizi bu kış ısınma sorunu yaşayacak

MetroPoll araştırma şirketinin anket sonuçlarını, şirketin kurucusu Özer Sencar Twitter hesabından paylaştı.

Buna göre bu kış ısınmak için kömür ve doğalgaz alımında ‘çok zorlanacağını’ belirtenlerin oranı yüzde 57,4, ‘biraz zorlanacağını’ söylenlerin oranı ise yüzde 24,9 oldu.

‘Zorlanmayacağını’ söylenlerin oranı ise yüzde 15,9.


En çok HDP seçmeni yüzde 73,9’la ‘çok zorlanacağını’ söylerken, ‘zorlanmayacağını’ belirtenlerin çoğun…

Elektrik ve doğalgaz fiyatlarına zamlarda Türkiye, açık ara Avrupa birincisi oldu

Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında son iki yılda üst üste yaşanan artışlar Türkiye’yi Avrupa’nın zam şampiyonu yaptı.

2019 ile 2021 ilk yarılarını kapsayan 2 yıllık dönemde Türkiye’de elektrik fiyatları yüzde 47,4 artarken doğalgaz fiyatları da yüzde 42,3 yükseldi. Aynı dönemde Avrupa’nın birçok ülkesinde ise fiyatlarda düşüş yaşanması dikkat çekti.

Satın alma gücüne göre elektrik fiyatlarındaki değişime bakıldığında da zirvede Türkiye var. Satın alma gücüne göre son 2 yılda elektrik fiyatları Türkiye’de yüzde 30,6 arttı.


Aynı dönemde AB ortalaması ise yüzde 1,4’te kaldı. Polonya yüzde 20,1 ile ikinci sırada yer alırken yüzde 14,9 ile İngiltere üçüncü oldu. Son 2 senenin doğalgaz şampiyonu da açık farkla Türkiye oldu.

Enerji Bakanı Fatih Dönmez’den tasarruf önerisi: Evi daha az ısıtın


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.