Antikor ilacında müthiş bulgu: Omicron varyantına karşı etkili

İngiltere merkezli ilaç şirketi GlaxoSmithKline, korona virüsüne karşı geliştirdikleri antikor ilacının Omicron varyantına karşı da etkili olduğunu açıkladı.

GlaxoSmithKline antikor

Antikor ilacında müthiş bulgu: Omicron varyantına karşı etkili! İngiltere merkezli ilaç şirketi GlaxoSmithKline, Covid-19‘a karşı geliştirdikleri ilacın Omicron varyantına karşı da etkili olduğunu duyurdu.

Şirket yapılan testlerin ilk sonuçlarını kamuoyu ile paylaşarak sotrovimab isimli ilacın Omicron varyantına karşı da etkili olduğunu açıkladı. Şirket, ilacın Omicron mutasyonuna karşı bağışıklık direnci sağladığını da aktardı.


“Mutasyona uğrama ihtimali üzerinde düşünüldü”

İngiliz şirketin CEO’su George Scangos, “Sotrovimab virüsün mutasyona uğrama ihtimali düşünülere geliştirilmişti. Bu hipotezimiz tekrar tekrar kanıtlanmış oldu” dedi.

İngiltere onay verdi

Öte yandan İngiliz ilaç denetleme kuruluşu MHRA da bugün ilaca acil kullanım onayı verildiğini duyurdu.

İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu (MHRA), Covid-19 nedeniyle hastaneye yatış ve ölüm oranlarını yüzde 79 oranında azalttığı tespit edilen yeni bir antikor tedavisi olan Sotrovimab’a onay verdi.

Yapılan açıklamada hafif ve orta şiddetli Covid-19 hastaları üzerinde yapılan incelemeler sonucunda ilacın hastaneye yatış ve ölüm riskini azaltmasından dolayı bu ilaca onay verildiği belirtildi.

Merck’in korona ilacı ölüm riskini yüzde 30 azaltıyor

Merck'in korona ilacı

Öte yandan corona virüsü salgınına karşı ilaç geliştirdiğini duyuran başka bir şirket olan Merck&Co, bugün yaptığı açıklamada yapılan son araştırma ve test sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

Merck & Co, bugün yaptığı açıklamada deneysel Covid-19 ilacı ile ilgili test sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

Yapılan açıklamada, ilacın Covid-19 sebebiyle hastaneye yatış oranı ve ölüm riskini yüzde 30 oranında azalttığı belirtildi.

Şirket 1400’ten fazla hasta üzerinde yapılan deneylerde yüzde 30 oranında koruma sağlandığını açıklarken Ekim ayında 775 hasta ile yapılan denemelerde bu oranın yüzde 50 olduğu belirtilmişti.


Seviyenin düşmesi hem borsada hem de sağlık dünyasında soğuk duş etkisi yaratırken Merck & Co’nun hisseleri yüzde 3 düştü.

Uzun süren korona virüsün en belirgin yan etkisi


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.